ایران از رویکرد دوگانه انگلیس و آمریکا در پیمان «آکوس» انتقاد کرد

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین، از رویکردهای دوگانه در جریان قرارداد آمریکا و انگلیس برای فروش زیردریایی نظامی با سوخت هسته‌ای بالای ۹۰ درصد به استرالیا، انتقاد کرد.

‌به گزارش ایمنا، کاظم غریب آبادی طی سخنانی در شصت و پنجمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی اظهار کرد: مایه تأسف است کشورهایی که ایران را به خاطر غنی سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد که برای اهداف بشردوستانه و صلح آمیز انجام می‌شود، سرزنش می‌کنند، اکنون تصمیم به فروش زیردریایی‌های هسته‌ای نظامی به استرالیا گرفته اند که از سوخت هسته‌ای بالای ۹۰ درصد استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره اذعان داشته است که هر کشور عضو آژانس حق دارد برنامه هسته‌ای صلح آمیز خود را، صرف نظر از سطح غنی سازی، منحصراً بر اساس نیازهای خود و مطابق با پادمان‌های آژانس دنبال کند، افزود: ضروری است استرالیا به توافقی در مورد ترتیبات پادمانی مورد نیاز با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دست پیدا کند. آژانس باید به مواد هسته‌ای با غنای بالا در استرالیا در هر زمان مورد توافق و منطقی، دسترسی داشته باشد و هیچ بهانه‌ای در این رابطه قابل پذیرش نیست.

غریب آبادی با تأکید بر اینکه آژانس باید شورای حکام را در مورد این موضوع مهم به طور منظم مطلع نگه دارد، خاطرنشان کرد: با این حال، ایالات متحده و انگلیس، موضوعات مهم خلع سلاح و عدم اشاعه را در خطر قرار داده‌اند. آمریکا و انگلیس باید استانداردهای دوگانه و دورویی را متوقف کنند و از به خطر انداختن تعهدات خود ذیل NPT به ویژه ماده سه آن تحت بهانه "نگرانی‌های راهبردی" ساختگی، خودداری کنند.

گفتنی است؛ اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا به همراه بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده چهارشنبه گذشته مشارکت جدید امنیتی نظامی سه جانبه اوکوس را اعلام کردند که از منافع مشترک طرفین در منطقه هند و اقیانوس آرام محافظت می‌کند.

بر اساس مشارکت جدید، بریتانیا و ایالات متحده متعهد شدند که نیروی دریایی استرالیا را به فناوری زیردریایی‌های هسته‌ای مجهز کنند. استرالیا با پیوستن به همکاری نظامی با آمریکا و انگلیس، قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خود با فرانسه را به نفع پیمان اوکوس کنار گذاشت و این باعث خشم پاریس شد، که طبق این قرارداد قرار بود ۱۲ زیردریایی معمولی به استرالیا عرضه کند.

منبع: ایرنا

کد خبر 524081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.