ارتقای ایمنی و بهره‌وری نیروی کار معادن با عبور از روش‌های سنتی

معاون روابط کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: راهکار ارتقای ایمنی نیروی کار شاغل در معادن و افزایش بهره‌وری، عبور از روش‌های سنتی و به کارگیری تکنولوژی نوین است.

به گزارش ایمنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، حاتم شاکرمی در یکصد و هفتادمین نشست شورای عالی حفاظت فنی گفت: در کشور بیش از پنج هزار و ۵۰۰ معدن وجود دارد و حدود ۹۰ معدن فعال در حوزه زغال سنگ فعالیت دارند. روش‌های استخراج در بیش از ۹۰ درصد این معادن به طور سنتی و تقریباً ناایمن است.

وی افزود: دو موضوع حفاری و نگهداری سنتی از عوامل اصلی حوادث کار در معادن است.

معاون وزیر کار با بیان اینکه گفت: می‌توان از شرکت‌های دانش بنیان که دارای قابلیت‌های فنی بالایی هستند برای تغییر روش‌های سنتی در استخراج معادن کمک گرفت و امیدواریم وزارت صمت و شورای عالی معادن نیز تصمیم اساسی برای ایمن سازی معادن بگیرند.

شاکرمی خاطرنشان کرد: متأسفانه بعضی از شرکت‌هایی که این معادن را در اختیار دارند تصور می‌کنند اگر کار را به پیمانکار واگذار کنند در رابطه با نیروی کار دیگر مسؤولیتی ندارند، در صورتی که این شرکت‌ها در رابطه با شرایط محیط و امور رفاهی کارگران همواره دارای تعهد هستند.

وی ضمن اشاره به ماده ۱۳ قانون کار گفت: به استناد این ماده قانونی، مسؤولیت نظارتی صاحب و مالک معدن به عنوان مقاطعه دهنده در واگذاری فعالیت‌ها به پیمانکاران، سلب نمی‌شود.

در ادامه این نشست، علی مظفری، دبیر شورای‌عالی حفاظت فنی و مدیرکل بازرسی کار ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص سفر هیأت کارشناسی بازدید کننده از معدن زغال سنگ شهرستان طبس گفت: فناوری، رکن ارتقای ایمنی در کارگاه‌ها است و در غالب کشورهای توسعه یافته، تلاش برای کاهش اثرات رفتاری کارگر، موضوع ایمنی کار محسوب می‌شود، بنابراین ارتباط خطای انسانی در وقوع حوادث به حداقل می‌رسد.

در ادامه این نشست، بازنگری آئین نامه حفاظتی حفر چاه‌های دستی از سوی اعضا بررسی شد.

این آئین نامه در سال ۱۳۶۴ به تصویب شورای عالی حفاظت فنی رسیده و با توجه به بازخوردهایی که در بحث بررسی حوادث ناشی از کار در سطح کشور وجود داشت بازنگری شد و پس از بررسی در نشست‌های متعدد کمیته تخصصی در دستور کار شورا قرار گرفت.

کد خبر 523814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.