علی سلیمانپور در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه تلفات مسمومیت با قرص برنج در چهار ماهه امسال افزایش داشته است، اظهار کرد: در چهار ماهه اول سال جاری شش نفر به دلیل مسمومیت با قرص برنج جان خود را از دست دادند، از بین تمام تلفات مسمومیت با قرص برنج در استان یک نفر زن و پنج نفر مرد بودند.
وی ادامه داد: تعداد افراد فوت شده بر اثر مسمومیت با قرص برنج در تیر ماه امسال سه نفر ثبت شده که نسبت به تیر ماه سال گذشته که یک نفر بوده، این آمار افزایش داشته است و مسمومیت با قرص برنج هیچ پادزهری ندارد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با اشاره به اینکه قرص برنج ترکیب خطرناکی از فسفیدها است، تصریح کرد: از قرص برنج برای جلوگیری از آفتزدگی برنج انبار شده و یا دفع آفات سایر غلات انبار شده و جلوگیری از کپک زدگی آنها استفاده میشود، بر اثر تماس این ماده با رطوبت، گاز خطرناک فسفین آزاد میشود که علت اصلی سمی بودن این ماده است و هر چه ترکیبات قرص برنج تازهتر باشد گاز بیشتری آزاد میکند و خطرناکتر است.
وی با تاکید بر اینکه تاکنون مکانیسم دقیق بروز اثرات سمی فسفید آلومینیوم در انسان شناخته نشده است، خاطرنشان کرد: هیچ پادزهر اختصاصی در درمان مسمومیت حاد با قرص برنج وجود ندارد و اقدامات درمانی برای این نوع مسمومیت تنها شامل اقدامات حمایتی علامتی است. از لحاظ زمان بروز علائم و نشانههای بالینی نیز بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از مصرف خوراکی قرص فسفید آلومینیوم، علائم و نشانههای مسمومیت ظاهر میشوند و مرگ در مدت کمتر از شش ساعت ممکن است، رخ دهد.
سلیمانپور افزود: در صورت مسمومیت خوراکی، علائم تحریکی دستگاه گوارش از جمله تهوع، استفراغ و دردهای شکمی است و بیشتر مرگومیرها بین ۱۲ تا ۲۴ ساعت اولیه مسمومیت اتفاق میافتاد و معمولاً ناشی از ایست قلبی تنفسی است و مرگومیر بعد از ۲۴ ساعت اغلب ناشی از نارسایی کبدی و کلیوی است.
وی با اشاره به علائم بالینی در مسمومیت با قرص برنج، اضافه کرد: علائم بالینی در این نوع مسمومیت، ناشی از درگیری سیستم قلبی عروقی، گوارشی، عصبی و ریوی است.
نظر شما