هادی عبدالعظیمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مکانیابی کاربریهای شهر از بخشهای مهم تهیه طرحهای شهری است که همه برنامه ریزان و مدیران شهر به نحوی درگیر آن هستند.
وی افزود: تبعات مکان گزینی نادرست کاربریها برای شهر و شهروندان ممکن است جبران ناپذیر باشد لذا نیاز است در مرحله مطالعات طرح، توجه کافی به این مسئله بشود.
این کارشناس سنجش از دور خاطرنشان کرد: نیاز است برنامه ریز نقشه وضع موجود شهر را در مقیاس بزرگ و در قالب مناطق و محلات مختلف شهر داشته باشد تا در ابتدا نیازمندهای هر منطقه و هر ناحیه از شهر را در ابعاد مختلف تشخیص دهد و سپس اقدام به برنامهریزی به منظور رفع آن نیازمندیها کند.
عبدالعظیمی تاکید کرد: کاربریهای شهری به خصوص کاربریهای خدماتی باید به صورت متوازن در همه مناطق شهر توزیع شده باشد و در این راستا توجه به پارامترهایی مثل جمعیت، موقعیت قرارگیری ناحیه و منطقه، فاصله از سایر کاربریهای خدماتی و تعداد فعلی کاربریهای خدماتی بسیار مهم است.
وی اضافه کرد: از میان کاربریهای خدماتی توجه به کاربریهای آتش نشانی و اورژانس اهمیت زیادی دارد لذا علاوه بر جانمایی صحیح این کاربریها بنا بر مساحت منطقه و جمعیت آن، نیاز است مسیرهای دسترسی نیز مورد توجه قرار بگیرد.
این کارشناس سنجش از دور به استانداردهای مکانیابی کاربریها در محیطهای شهری اشاره و تصریح کرد: بسته به نوع کاربری شهری، معیارهای مشخصی در نظر گرفته میشود، تراکم جمعیت، وضعیت بافت شهری، وجود تأسیسات و تسهیلات و وضعیت دسترسیها، از جمله این معیارها است.
عبدالعظیمی گفت: تمامی این اطلاعات باید به صورت جامع و در قالب یک شبکه اطلاعاتی مورد بررسی قرار بگیرد تا این معیارها در ارتباطی منطقی و متناسب با یکدیگر دید مناسبی از چشمانداز آینده شهر به برنامه ریز و مدیر شهری بدهد.
وی تاکید کرد: وجود اطلاعات صحیح، جمعآوری مناسب و دسته بندی اطلاعات، تجزیه و تحلیل اطلاعات در قالب شبکه و توسط نرم افزارهای تحلیلی، سپس استفاده از نتایج و پیاده سازی طرحهای تهیه شده، زمینه را برای توزیع عادلانه کاربریها به خصوص کاربریهای حیاتی در سطح شهر فراهم میکند.
نظر شما