به گزارش ایمنا، بشیر حاجی بیگی اظهار کرد: افرادی که انواع دیگر واکسن را دریافت کردهاند معافیت اهدای خون ندارند زیرا غیر از واکسنهای اسپوتنیک و آسترازنکا که بر پایه ویروس زنده ضعیف شده یا ویروس حامل تهیه میشوند، سایر واکسنهای رایج در کشور بر پایه ویروس غیرفعال و واکسنهای فاقد اجزای زنده ویروسی و اجزای پروتئینی ویروس تهیه میشوند که در انتقال خون مشکلی ایجاد نمیکنند.
وی ادامه داد: واکسنهایی نظیر سینوفارم و برکت نیز منعی برای اهدای خون ندارند و این داوطلبان اهدای خون میتوانند بعد از بهبودی از واکنشهای اولیه بعد از تزریق واکسن مانند درد عضلانی، تب و بی حالی خون اهدا کنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ و حداکثر ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی اهدا کننده مستمر (با سابقه حداقل دو بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.
حاجی بیگی تصریح کرد: در شرایط کنونی که کشور با شیوع ویروس کرونا مواجه است سازمان انتقال خون باز هم از امنترین و کم خطرترین اماکن نظام بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: هموطنان نوعدوست که در همه شرایط یاریگر سازمان انتقال خون برای تأمین خون و فرآوردههای خون مورد نیاز بیماران نیازمند به خون هستند، توجه داشته باشند که ترس از کرونا موجب این نشود که اهدای خون را فراموش کنند، مردم توجه داشته باشند که نیاز به خون همیشگی است، پس بنابراین بیماران نیازمند به خون را فراموش نکنند و به کمک این بیماران بشتابند.
وی گفت: نیاز به خون همیشگی است و بهترین مکان برای ذخیره خون رگهای اهدا کنندگان است و تا هر زمانی که نیاز به اهدای خون بیشتر شود با دعوت و فراخوانی که از سوی سازمان انتقال خون انجام میشود اهداکنندگان برای اهدای خون اقدام کنند و یاری کننده انتقال خون و نجات دهنه بیماران باشند.
تاکنون ۱۹ میلیون و ۹۸۲ هزار و ۹۵۴ نفر دُوز اول واکسن کرونا و ۱۰ میلیون و ۳۵۵ هزار و ۳۰۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۳۰ میلیون و ۳۳۸ هزار و ۲۵۴ دُز رسید.
اسپوتنیک، سینوفارم، آسترازنکا، بهارات و برکت پنج برند واکسن هستند تاکنون در کشور تزریق شدهاند.
منبع: ایرنا
نظر شما