به گزارش خبرنگار ایمنا، سید حسن فیروزآبادی در سال ۱۳۳۰ در شهر مشهد متولد شد و تحصیلات خود را تا مقطع دکترای پزشکی در این شهر ادامه داد و از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکترای پزشکی خود را اخذ کرد.
فیروزآبادی در دوران جنگ ایران و عراق به عنوان فرمانده وقت قرارگاه خاتمالاانبیاء، فعالیت میکرد و پس از پایان جنگ در سال ۱۳۶۸ مقام معظم رهبری، وی را به درجه سرلشکری نائل و به ریاست ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران منصوب کردند و در سال ۹۵ نیز او به سمت مشاور عالی فرماندهی کل نیروهای مسلح منصوب شد.
سرلشکر سید حسن فیروزآبادی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله الاعظم (ع) با مرتبه استادیاری و رئیس هیئت امنای دانشگاه عالی دفاع ملی و همچنین آشنا به زبانهای عربی و انگلیسی بود.
آثار و تالیفات
لازم به ذکر است سرلشکر فیروزآبادی مقالاتی از جمله: جنبش نرمافزاری (نهضت تولید علم)، رسالت نیروهای مسلح از دیدگاه حضرت امام خمینی (ره)، رهنامه (دکترین) مهدویت، استراتژی انتظار و تکلیف مسلمانان در زمینهسازی ظهور، اصالت روحانیت و حوزه علمیه در قرآن و در مکتب امامعصر (ع)، قیام مهدی (عج) منتظر ماست (به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی)، باز مهندسی عملیات روانی، بسیج قلب امام (ره)، از جهاد تا جهاد، نقش حضرت امام (ره)، مراجع و روحانیت در دفاع مقدس، مجموعه مقالات، گنجینه دل، راه امام (ره)، ثبات انقلاب و شناخت جریان فتنه و دلایل ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر، اعتماد به نفس ملی و فردی و دهها مقاله پژوهشی دیگر ارائه داده بود.
سوابق پس از پیروزی انقلاب اسلامی
_ عضو هیئت مؤسس جهاد سازندگی خراسان
_ مسؤول هیئت واگذاری زمین شمال خراسان
_ فارغالتحصیل از دانشگاه مشهد و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
_ مسئول جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۰ با حکم شهید رجایی
_ عضو شورای مرکزی جهاد سازندگی کشور در سال ۱۳۶۱ با حکم نخست وزیر سابق
_ معاون امور دفاعی نخست وزیر در سال ۱۳۶۴
_ جانشین نخست وزیر در قرار گاه خاتمالاانبیاء
_ مسئول ستاد امداد و درمان جنگ
_ مسئول امور پناهگاهها و دفاع غیر عامل و پدافند ش. م. ه.
_ دبیر کمیسیون مهندسی صنعتی جنگ دولت و مسؤول کمیته ساخت موشک زمین به زمین
_ مسئول کمیته تحقیقات مهندسی صنعتی جنگ و صدها طرح صنعتی و موشکی
_ جانشین رئیس ستاد فرماندهی کل قوا
_ رئیس ستاد کل نیروهای مسلح از سال ۱۳۶۸ تا کنون با حکم مقام معظم رهبری
_ نائلشدن به درجه سرلشکر بسیجی از سوی فرماندهی کل قوا
_ عضو شورای عالی امنیت ملی از بدو تأسیس تا کنون
_ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام
_ عضو بسیج مستضعفین و خادم آستان قدس رضوی
_ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
_ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله
_ رئیس هیئت امنا دانشگاه عالی دفاع ملی
_ عضو هیئت تحریریه مجله علمی کوثر
نامه فیروزآبادی خطاب به امام زمان (عج) در جریان فتنه ۸۸
وی در جریان فتنه ۸۸ در نامهای خطاب به امام زمان (عج) نوشت: «ای صاحب و آقای ما، شما شاهدی که نیروهای مسلح و بسیج هر ۴ کاندیدا را از یاران انقلاب میدانستند و مانند مردم ایران و با تشخیص خود کم یا زیاد به آنها رأی دادند. با این وجود ناظری که چه ناسزاها که نثار ما نکردند و چه فحاشیها و تهمتها که از آن بی نصیب نماندیم. امنیت مردم را خدشه دار کردند و چون به دفاع از مردم برخاستیم، به ما لقب ستمکاران دادند. ما را متجاوزان به حقوق مردم معرفی کردند. میخواستند ما در این میدان آزمایش همچون خودشان رو سیاه کنند، گویا نمیدانند اسلام و قرآن و اهل بیت و امام (ره) و قانون اساسی برقرار و تکلیف همه روشن است.
کار آنگاه برایمان سخت شد و روحمان به درد آمد که اتاق فرمان خارجیها و بعضی داخلیها به هم پیوند خورد و چهره پاک نظام در کلمات سخیف و زهر آلوده آنها گرد آلوده شد و در این غبار کذایی برای عدهای لحظهای حق در محاق شد، اما خدای بزرگ را شاکریم که فصلالخطاب رهبری، دلها را آرام کرد و بصیرت آفرید.»
همسر سرلشکر سید حسن فیروزآبادی
وی سالها پیش با خانم فاطمه مباشر ازدواج کرده بود.
همسر سرلشگر فیروزآبادی در مورد وی میگوید: «همسرم همیشه از استقامت و صبوری با من حرف میزد و توصیهها و فرامین امام خمینی (س) را به عنوان یک الگو در زندگی رعایت میکردیم.»
خانواده و زندگی شخصی
سیدحسن فیروزآبادی در سال ۱۳۳۰ در مشهد، در خانوادهای مذهبی و از پدر و مادری که اهل فیروز آباد، یزد بودند زاده شد. وی دوران تحصیلات ابتدایی را در مدارس شرق مشهد گذراند و دوران دبیرستان را نیز در دبیرستان نصرتالملک ملکی تحصیل کرد و تحصیلات خود را تا مقطع دکتری در دانشگاه فردوسی مشهد گذراند و در سال ۱۳۵۹ فارغالتحصیل شد.
بیماری و درگذشت سید حسن فیروزآبادی
وی در ۸ تیرماه ۱۳۹۵ از ریاست ستاد کل نیروهای مسلح کنارهگیری کرد و سردار محمدحسین باقری جایگزین او شد. برخی علت این برکناری را مشکلات سلامتی حسن فیروزآبادی میدانند.
وی در ۱۲ شهریورماه ۱۴۰۰ بر اثر ابتلا به بیماری کرونا در سن ۷۰ سالگی درگذشت.
نظر شما