به گزارش ایمنا، عباس آزادی اظهار کرد: ویروس قارچ سیاه با نام علمی " موکورمایکوزیس" در شرایط عادی در محیط وجود دارد و با هر بار استنشاق وارد سینوس افراد میشود اما سیستم ایمنی بدن تمام اسپورهای این ویروس را از بین میبرد و اجازه ایجاد بیماری را به آن نمیدهد.
وی ادامه داد: در صورتی که به هر دلیلی سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شود این بیماری به راحتی فرد را درگیر میکند و این در حالیست که مصرف کننده کورتون با دوز بالا و آمپول " دفروکسامین" دارای ریسک (خطر) فاکتورهای مساعدکننده ابتلاء به این بیماری هستند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خرمآباد با بیان اینکه مصرف کنندگان داروهای تأثیرگذار بر سیستم ایمنی در خطر ابتلاء به قارچ سیاه قرار دارند، افزود: مبتلایان به این بیماری معمولاً با علائم سینوزیت، سردرد و ترشح خونابه مراجعه میکنند و در صورت روند افزایشی، بیماری از طریق عروق به مغز و چشم حمله میکند، باعث کبودی چشم و جداره عروق میشود و حتی ممکن است تمام مغز را درگیر کند.
وی تصریح کرد: موارد حاد از طریق سی تی اسکن و آم آر آی تشخیص داده میشود و تشخیص زودتر آن کنترل و درمان بیماری را آسانتر میکند و تنها درمان این بیماری جراحی و برداشتن قارچ از روی قسمتهای درگیر شده است. تشخیص سریع این بیماری احتمال زنده ماندن فرد را افزایش میدهد و پیشروی بیماری به مرگ مبتلایان منجر خواهد شد.
آزادی افزود: در صورت درگیری سینوسها و مغز، اختلال حرکات چشمی و سطح هوشیاری در افراد ایجاد میشود که با استفاده از داروهای ضدقارچ و جراحی به موقع میتوان خطر مرگ بیمار را کاهش داد.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای عفونی آمریکا نیز میگوید قارچ سیاه در کپک و مواد آلی پوسیده در خاک وجود دارد و از طریق استنشاق یا بریدگی و زخمهای پوستی وارد بدن انسان میشود و روی سینوسها تأثیر میگذارد.
یک علت ابتلای بیماران یا بهبودیافتگان کرونا میتواند این باشد که قارچ از طریق مرطوب کنندهها یا دستگاههای اکسیژن حاوی آب آلوده به بیماران منتقل شده باشد، عفونت اما از طریق فرد به فرد قابل سرایت نیست.
علت نامگذاری نیز آن است که لکه سیاهی بینی بیماران را فرا میگیرد، عفونت قارچی بسیار تهاجمی است و باید به سرعت مداوا شود، مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای عفونی آمریکا، نرخ مرگومیر ابتلاء به این عفونت را ۵۴ درصد اعلام کرده که رقمی هشدار دهنده است.
در مورد علائم قارچ سیاه باید گفت این عفونت روی سینوسها، مغز و ریهها تأثیر میگذارد و میتواند در افراد دیابتی یا دارای نقص شدید ایمنی مانند بیماران سرطانی خطرناک باشد.
منبع: ایرنا
نظر شما