چرا تزریق واکسن کرونا در روزهای تعطیل کاهش می‌یابد؟  

در خیز پنجم کرونا، روند واکسیناسیون با افت و خیزهایی ادامه دارد؛ بررسی‌ها نشان دهنده کاهش چشمگیر تزریق واکسن در روزهایی خاص از جمله تعطیلات آخر هفته است؛ موضوعی که شاید نبود واکسن در برخی روزها و همچنین تعطیلی برخی مراکز واکسیناسیون و مراجعه کمتر مردم بویژه در روزهای تعطیل؛ بخشی از علت آن باشد.

به گزارش ایمنا، روند واکسیناسیون کرونا در ایران از روز ۲۲ بهمن سال ۱۳۹۹ با تزریق واکسن به کادر درمان آغاز شد. روندی که با ورود گروه‌های سنی به برنامه واکسیناسیون کشوری فراز و نشیب زیادی داشت. از کاهش تعداد تزریق واکسن روزانه، صف‌های طولانی واکسیناسیون، ثابت ماندن طولانی مدت سن تزریق واکسن در یک گروه هدف تا کمبود موقت واکسن و تأخیر در تزریق دُز دوم برخی افراد و… و. همه اتفاقاتی است که طی حدود ۶ ماه گذشته تجربه کرده‌ایم.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت نیز هم اکنون متولدین ۱۳۵۰ و قبل از آن امکان ثبت نام برای دریافت واکسن را دارند. البته؛ علاوه بر آن، متولدین ۱۳۵۱ تا ۱۳۶۰ که ساکن استان‌های بوشهر، خراسان جنوبی، خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، قم و هرمزگان هستند و پرونده بهداشت دارند نیز، امکان ثبت‌نام دارند و می‌توانند با مراجعه به مراکز منتخب واکسیناسیون کرونا، این واکسن را دریافت کنند. این در حالی است که با افزایش واکسیناسیون در گروه‌های شغلی خاص مانند معلمین، کارکنان مراکز تجمعی و… بدون در نظر گرفتن سن افراد، روند واکسیناسیون نسبت به روزهای ابتدایی آغاز آن سرعت بهتری گرفته است؛ هرچند که تزریق واکسن در برخی روزها بویژه تعطیلات آخر هفته با کاهش روبرو می‌شود.

بررسی‌های صورت گرفته از تاریخ ۷ مردادماه لغایت هفتم شهریورماه نشان می‌دهد که روند واکسیناسیون در کشور طی روزهای جمعه (۸_ ۱۵_۲۲_۲۹ مرداد و ۵ شهریور) به طور محسوسی کاهش یافته است؛ به شکلی که کمترین میزان تزریق واکسن در کشور طی یک ماه گذشته مربوط به ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز جمعه ۵ شهریورماه است که تنها ۱۹۲۸۴۶ دُز واکسن تزریق شده است و این در حالی است که دو روز پیش از آن یعنی چهارشنبه ۳ شهریور رکورد تزریق روزانه واکسن در کشور شکسته شده و میزان تزریق به ۷۶۴۱۸۵ دُز واکسن رسیده بود.

کاهش موجودی واکسن، تعطیلی برخی مراکز واکسیناسیون و سفرهای بین استانی در روزهای تعطیل می‌تواند مهم‌ترین دلایل کاهش تزریق واکسن در روزهای ذکر شده باشد و این در حالی است که با توجه به محدودیت‌های شغلی شاغلان در روزهای میانی هفته، تصور می‌شود تقاضا برای دریافت واکسن در روزهای تعطیل باید افزایش داشته باشد.

از طرفی بر اساس اعلام وزارت بهداشت تا ظهر روز گذشته، ۱۸ میلیون و ۲۶۱ هزار و ۲۴۵ نفر دُز اول واکسن کرونا و هفت میلیون و ۹۱۴ هزار و ۸۸۱ نفر نیز دُوز دوم را تزریق کرده‌ اند و مجموع واکسن‌های تزریق شده در کشور به ۲۶ میلیون و ۱۷۶ هزار و ۱۲۶ دُز رسیده است.

تعطیلی برخی مراکز واکسیناسیون در شرایطی رخ می‌دهد که رئیس جمهور و همچنین وزیر جدید بهداشت افزایش روند واکسیناسیون و مدیریت کرونا را اولویت اصلی کشور خوانده‌ اند و از طرف دیگر در روزهای اخیر در بازوی بالارونده کرونا در کشور قرار داریم و رکورد مرگ‌های کرونایی با ۷۰۹ مرگ در یک ۲۴ ساعت شکسته شده و روزانه مرگ‌های ۵۰۰ تایی و ۶۰۰ تایی و بالاتر را شاهد هستیم.

در شرایطی که به اذعان متخصصین هنوز نمی‌توان قله‌ای برای پیک پنجم کرونا متصور شد و از طرفی خطر بروز پیک ششم کرونا با جهش لامبدا بیخ گوش کشور است؛ بی تردید علاوه بر مراعات موارد بهداشتی از سوی مردم، واکسیناسیون حرف اول را در کاهش موارد بیماری و مرگ و میر ناشی از آن می‌زند؛ حال سوال اینجاست که کاهش تزریق واکسن در روزهایی خاص به دلیل تعطیلی یا نیمه تعطیلی مراکز واکسیناسیون چه توجیهی می‌تواند داشته باشد؟ قول‌های داده شده برای رسیدن محموله‌های جدید واکسن در شهریور ماه چه شد؟ آیا با این روند می‌توان تضمین کرد واکسیناسیون گروه هدف که حدود ۶۰ میلیون نفر برآورد می‌شود، طبق وعده وزیر بهداشت تا بهمن ماه سال جاری به اتمام برسد؟

در هر حال تجربه موفق استان سیستان و بلوچستان در تسریع روند واکسیناسیون نشان دهنده تأثیر شگرف آن در کاهش آمار ابتلاء و مرگ و میر است و توقع می‌رود با تأمین به موقع واکسن و فعالیت مناسب مراکز واکسیناسیون در تمامی ایام هفته، هرچه سریع‌تر نسبت به ایمنی گروه هدف جامعه اقدام شود و جلوی سیر فزاینده بیماری و کشتار ناشی از آن گرفته شود.

منبع: ایسنا

کد خبر 518189

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.