به گزارش ایمنا، برای نخستین بار است که نتایج اثربخشی کارآزمایی واکسن ZF2001 ساخت شرکت «فراوردههای زیستشناختی چانگکینگ ژیفی» که در ماه مارس (فروردین) برای استفاده در چین مجوز گرفت، اعلام میشود، اما جزئیات کلیدی دادههای این کارآزمایی بالینی برای بازبینی پژوهشگران مستقل هنوز اعلام نشده است.
این یافتههای اثربخشی از کارآزمایی بالینی مرحله سوم یا نهایی واکسن در ۲۸ هزار و ۵۰۰ شرکتکننده داوطلبشده در چین، ازبکستان، اندونزی، پاکستان و اکوادور به دست آمدهاند. شرکت ژیفی بدون بیان جزئیات اعلام کرد در زمان آنالیز دادهها، ۲۲۱ مورد کووید -۱۹ در شرکتکنندگانی که سه دوز واکسن یا سه دوز واکسننما (پلاسبیو) دریافت کرده بودند، رخ داده بود.
به گفته این شرکت، این واکسن در جلوگیری از موارد شدید بیماری و مرگ اثربخشی ۱۰۰ درصد داشته است، اما شمار موارد مرگ یا موارد شدید بیماری مشاهده شده ذکر نشده است.
آنالیز مقدماتی نشان داد این واکسن ۷۷.۵۴ درصد در برابر سویهی بسیار واگیر دلتا اثربخشی دارد. در این مورد هم شمار موارد ابتلاء به این سویه کرونا در کارآزمایی ذکر نشده است.
واکسن ZF2001 با نام تجاری ZIFIVAX یک واکسن ساخته شده از یک زیر واحد پروتئین کروناویروس است که یک «افزونه» (ادجوان) برای تحریک بیشتر پاسخ ایمنی به آن اضافه شده است.
فناوری به کار رفته در این واکسن شبیه به واکسنهای دیگر پروتئینپایه برای کرونا شامل واکسنهای نوواکس، انستیتو وکتور و مدیکاگو است که در مرحله سوم کارآزمایی بالینی هستند. این واکسن در سه دوز برای یک دوره ۲ ماهه تجویز میشوند.
نظر شما