۵ شهریور ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۰
خاندوزی برای بورس چه خواهد کرد؟

سید احسان خاندوزی در دفاع از برنامه‌های بورسی خود یکی دیگر از اهداف و برنامه های خود را بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه برای تامین مالی توسعه اقتصادی و احیای اعتماد از دست رفته مردم به این بازار و ایجاد تجربه مثبت برای سهام داران خرد عنوان کرده و راهکارهایی را برای این مهم ارائه داده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، سید احسان خاندوزی که به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد از سوی ابراهیم رئیسی معرفی شده بود در روز چهارشنبه توانست اعتماد مجلس نشینان را کسب و صندلی وزارت اقتصاد را از آن خود کند. وزیر جوانی که دارای مدرک دکتری اقتصاد و از زمانی که به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شد، بازار سرمایه را در کنار دیگر موضوعات و چالش‌های اقتصادی قرار داد و از ان سخن گفت.

برنامه‌های خاندوزی بازار سرمایه و بیمه

شاید بیشترین سطح انتظارات از وزیر پیشنهادی این است که بتواند رویه بهتری نسبت به بازار سرمایه ارائه کند، برخی از نظرات ایشان عبارت است از: بازار سرمایه سهم کمی در تأمین مالی در اقتصاد دارد و باید این سطح افزایش پیدا کند، (لازم به ذکر است که سال گذشته بر اساس صحبت‌های آقای دژپسند حجم بالایی از منابع از سمت بازار سرمایه جذب دولت و شرکت‌ها شد)، ایشان اشاراتی به کم عمق بودن بازار سرمایه می‌کند و بیان می‌دارد که عرضه عمومی اولیه شرکت‌های بزرگ مناسب با حجم بازار انجام نمی‌شود.

اهم برنامه‌ها

۱. افزایش نقش بازار سرمایه در تأمین مالی تولید با توسعه بازار بدهی

۲. متنوع‌سازی ابزارها و محصولات مالی در بازار سرمایه

۳. حذف تنظیمگری‌های غیرضروری و مضر

۴. تسهیل ورود شرکت‌ها به بازار سهام

۵. کاهش هزینه انتشار اوراق با تسهیل مقررات مربوطه

۶. لغو انحصارات و تسهیل مجوز دهی در ارائه خدمات مرتبط با بازار سرمایه مانند سبد گردانی، بازار گردانی و کارگزاری

۷. اصلاح نظام حکمرانی شرکتی به منظور مدیریت تعارض منافع میان سهامداران عمده و خرد و ارائه مشوق برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم مردم در بازار سرمایه

۸. تفکیک نقش نظارتی و اجرایی بیمه مرکزی، بازنگری در مدل نظارتی بیمه مرکزی، تقویت ساختارهای بیمه اتکایی داخلی، توسعه انواع مجوزها و محصولات بیمه‌ای، تسهیل ورود استارت‌آپ‌ها و فناوران مالی در حوزه بیمه و بهره‌گیری از دانش نوین بیمه‌گری با پیگیری تصویب قوانین و مقررات لازم

گفتنی است که بخش عمده از برنامه‌های ایشان در خصوص بازار سرمایه طی سال‌های گذشته توسط افراد مختلف بیان شده است و دیدگاه نوینی در خصوص بازار سرمایه نیست، به طور مثال مدت‌ها است که بیان می‌شود که تأمین مالی شرکت‌ها باید به سمت بازار سرمایه برود، شرکت‌ها باید راحت تر بتوانند در بازار سهام پذیرش شوند و برخی از انحصارات نیز باید رفع شود، انتظاری که داشتیم این بود که برنامه منسجم‌تری در خصوص بازار سرمایه ارائه شود، چه ابزارهایی قرار است اضافه شود، برای عمق بخشی به بازار چه برنامه‌ای دارید؟ برای ورود بیشتر شرکت‌ها به بازار سرمایه چه برنامه هست؟ برای کنترل نهادهای بزرگ بازار در روند معاملات سهام چه برنامه‌ای مد نظر است، زمانی‌هایی که تغییرات قیمت در بازار سهام از حد نوسان معمولی بیشتر می‌شود چه برنامه‌ای وجود دارد، منظور این است که مانند سال گذشته به این صورت نباشد که بازار ۴۰ درصد افت قیمتی را تجربه کند و وزیر اقتصاد این حجم از افت را ناشی از نوسانات طبیعی بازار بداند.

نظر و مطالبه نمایندگان در مورد وعده‌های بورسی خاندوزی

موضوعی که باعث شد کمیسیون اقتصادی مجلس یکی از دلایل موافقت خود با خاندوزی را توجه وی به بازار سرمایه بخواند و در گزارش خود که در مجلس قرائت شد، اعلام کرد که طرح اصلاح بازار سرمایه یکی از دلایل موافقت این کمیسیون با خاندوزی است. البته در این گزارش انتظارات بورسی هم از وی مطرح شده بود که شامل بهره گیری هرچه بیشتر از ظرفیت بازار سرمایه با ارتقای شفافیت اطلاعات، تقویت بورس‌های کالایی، گسترش فعالیت بورس انرژی از طریق عرضه نفت خام و فرآورده‌های نفتی، طراحی ابزارهای مالی جدید، راه‌اندازی مؤسسات رتبه‌بندی بازار اوراق بهادار و ورود به بازارهای سرمایه سایر کشورها از طریق عرضه شرکت‌های بزرگ ایرانی می‌شود. در این گزارش همچنین بر اصلاح نهادی حاکمیت شرکتی برای شرکت‌های (سهامی) عام و نهادهای مالی به‌منظور توسعه بازار سرمایه تاکید شده بود.

در این میان سایر نمایندگان مجلس نیز بر اهمیت به کارگیری اقداماتی در جهت ارتقا و اصلاح بازار سرمایه تاکید و اعلام کردند که به نظر می‌رسد نظریه‌های خاندوزی در جهت اصلاح این روند است. برای مثال معصومه پاشایی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: در سال گذشته سرمایه مردم در بازار سرمایه به تاراج رفت که نظریه‌های آقای خاندوزی نوید اصلاح این روند را دارد.

همچنین سید ناصر موسوی لارگانی، یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: سهامداران بورس که حدود ۵۰ میلیون نفر از اقشار مختلف مردم عزیز ایران هستند در طول یکسال گذشته خسارت‌های فراوانی را متحمل شدند. آقای خاندوزی برنامه مشخص کمی برای ارتقای بازار سرمایه و اصلاح ساختار سازمان بورس دارند. حمایت از شفاف‌سازی و رشد شفافیت اطلاعات، توسعه صندوق تثبیت و مقابله با قیمت‌گذاری دستوری راهکارهایی است که در برنامه آقای خاندوزی به آن تاکید شده است.

گفتنی است کارشناسان معتقدند اگر قیمت دلار توسط دولت جدید کنترل شود و ارزپاشی صورت بگیرد، روی بازار سرمایه تأثیر مثبت نمی‌گذارد اما اگر قیمت بالا رود که بعید است، بازار با هیجان به راه خود ادامه می‌دهد. اما به طور کلی انتظار می‌رود تعادل ایجاد شود.

کد خبر 517379

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • جابر چهرقانی IR ۲۳:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۰۵
    0 0
    سلام علیکم.مسئولان یکی پس از دیگری میایندومیرونداینجانب یک سال است که لحظه به لحظه اخبار اقتصادی،بازارسرمایه دنبال میکنم ونیزدارنده سهام عدالت میباشم.مسئولان ذی صلاح فقط وعده وشعارمیدهندبه طورمثال سهام عدالت باتاکیدارزندگی آن وباتوجه به تورم سال گذشته افت شدیدی کرده.بس است دیگرشعارووعدهایی که هیچگاه تحقق نمیابد