به گزارش ایمنا، احمد مسعود ایستادگی پنجشیر در شمال افغانستان را ایستادگی نمادین برای کل افغانستان توصیف کرد.
وی با جمعی از نیروهای مردمی و دولتی از جمله امرالله صالح، معاون اول رئیس جمهوری، که به پنجشیر پناه آوردهاند، جنبش مقاومت در برابر طالبان را اعلام کردهاند.
پنجشیر، تنها ولایت افغانستان است که خارج از تصرف طالبان باقی مانده است. طالبان تاکید کردهاند که مشکل پنجشیر را با گفتوگو حل میکنند.
احمد مسعود گفت که «در پنجشیر ادوات نظامی و تجربه نظامی کافی برای دفاع موجود است، اما تاکید کرد که صرفاً برای دفاع از جغرافیای پنجشیر نمیجنگیم. بلکه برای تمامیت ارضی و ارزشهای اسلامی و ملی در جغرافیایی به نام پنجشیر میجنگیم.»
وی افزود: تمام افغانستان به خاطر ارزشهایشان در کنار همدیگر خواهند ایستاد.
احمد مسعود ادامه داد: با تمام تلاش در پی آن هستند که دولتی در افغانستان سر کار بیاید که "هم با خود و هم با دنیای بیرون در صلح باشد و به انزوا نرود."
وی اضافه کرد: کوشش ما این است که به تحریک طالبان این را برسانیم که با یک دگراندیشی، نظامی بسازیم که برای جامعه جهانی و منطقه و مردم افغانستان باشد.
وی هشدار داد که هنوز فرصت هست که از یک بحران بزرگ جلوگیری شود.
احمد مسعود افزود: به وضوح به نماینده طالبان گفته است که حرفی که ما میزنیم به نفع تحریک طالبان نیز هست.
وی گفت که «طالبان از آنها خواسته که به این گروه بپیوندد که به گفته مسعود این امر مشکلی را حل نمیکند.»
احمد مسعود گفت برای خودش جایگاه و مقامی نمیخواهد و تاکید کرد که نباید اشتباهات تاریخی تکرار شود.
وی درباره حکومت قبلی نیز اظهار کرد: چیزی به نام نظام جمهوری اسلامی اشرف غنی که رفت، وجود ندارد.
مسعود تأیید مکرد که طالبان از وی خواستهاند که "بیعت" کند و به آنها بپیوندد اما او میگوید خواست ما "کلان و به خاطر کل افغانستان است. باور ما این است که "ساختار حکومت به گونهای باشد که همه مردم افغانستان خود را در آن ببینند.
احمد مسعود روز گذشته به شبکه روسی نیز گفته بود، روسیه میتواند بین او و طالبان میانجیگری کند. او بر لزوم قرار دادن این منطقه به عنوان منطقه امن تاکید کرد.
روز گذشته، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان در صحبت با رسانهها گفت که مشکل کوچکی در پنجشیر وجود دارد که به اعتقاد او ۸۰ درصد آن با گفتوگو حل خواهد شد. مجاهد درباره جزئیات مذاکرات توضیحی نداد.
احمد مسعود، در روزهای اخیر به نماد مقاومت علیه گروه طالبان تبدیل شده است. او ۳۲ سال دارد و در بریتانیا تحصیل کرده است اما سابقه جنگی مانند پدرش ندارد.
احمد شاه مسعود، که فرمانده نیروهای مقاومت علیه طالبان، معروف به جبهه شمال بود، در دهه ۹۰ میلادی مانع تسلط کامل گروه طالبان بر افغانستان شد.
احمد ۱۲ ساله بود که پدرش در نهم سپتامبر سال ۲۰۰۱، به دست دو عضو شبکه القاعده، در یک حمله انتحاری کشته شد.
منبع: ایسنا
نظر شما