به گزارش ایمنا، «سیدرضا فاطمی امین» امروز سهشنبه در جلسه رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی در جلسه بررسی صلاحیتهای وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم، تنظیم بازار را نخستین موضوع مدنظر اعلام کرد و افزود: متأسفانه شاهد آشفتگیهای زیادی در بازار هستیم، به دلیل وجود نوسان قیمتها در بازار، نرخ سیمان تا پنج برابر افزایش پیدا کرد، این موضوع بررسی شود که به چه دلیل این اتفاق رخ داد؟ دولت کجا قرار دارد؟
وی اضافه کرد: اگر دولت اشراف داشته باشد نباید اجازه به وجود چنین آشفتگی، بهم ریختگی و جولان قیمتها را بدهد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن وتجارت با بیان اینکه تورم بیماری مزمن اقتصاد ایران است، اظهار داشت: درمان این بیماری نیازمند دو سال زمان است.
فاطمی امین با اشاره به اینکه دولت سیزدهم به طور مشخص هدفگذاری شده است، گفت: در سال ۱۴۰۲ تورم به نصف سال ۹۹ رسیده و سپس به سمت تک رقمی شدن میرود.
وی با اشاره به اهداف سند چشم انداز، افزود: دست یافتن به جایگاه نخست اقتصادی، علمی و فرهنگی در منطقه آسیای جنوب غربی با تاکید بر جنبش نرم افزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقای نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل از جمله مسائلی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه ما برای تحقق چشم انداز ۱۴۰۴ وظیفه سنگینی را برعهده داریم و باید عقب ماندگیها را جبران کنیم، گفت: باید با تمرکز بر تحقق تمدن نوین اسلامی، ملت ایران را به عرش برسانیم که تنها و مؤثرترین راه، تعالی ملت ایران تحقق تمدن نوین اسلامی است.
فاطمی امین با تاکید بر اینکه مؤلفههای نقدینگی، رشد نقدینگی، تولید و نرخ ارز در تورم نقش اساس دارند، گفت: از دیدگاه وزارت صمت میتوان با تسلط، اشراف و تنظیم نظام توزیع زمینه کاهش اثر نقدینگی را بر تورم فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه سامانه جامع تجارت مصوبه مجلس است، گفت: مجلس در سال ۹۲ مصوبهای را ارائه و وزارت صمت را مکلف به ایجاد سامانه جامع تجارت کرد که متأسفانه تاکنون این اقدام به بلوغ نرسیده است، هر چند که در این زمینه اقدامات زیادی انجام شده است.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: تا پایان سال سامانه جامع تجارت را تکمیل خواهیم کرد که این اتفاق به معنای مبارزه با قاچاق، کنترل بازار و پیشگری از بسیاری مفاسد و رانتها است.
فاطمی امین ادامه داد: تولید موضوعی است که سالهاست رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشته اند که امیدواریم مطالباتشان را محقق کنیم.
وی به برنامههای پیش رو در حوزه تولید تاکید و خاطرنشان کرد: در ۶ ماه آینده و تا پایان امسال بر تأمین مواد اولیه و قطعات و رفع موانع تولید کالاهایی که تأثیرگذار بر معیشت خانوارها هستند، تمرکز خواهیم کرد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت به برنامههای مدنظر در زمینه صادرات تاکید کرد و گفت: صادرات همیشه اهمیت داشته و امروز از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. اکنون با اجرایی کردن سامانه جامع تجارت و تمرکز بر تولید به ویژه محصولاتی که تعادل بخشی را در بازار ایجاد میکنند میتوانیم مشکلات را رفع کنیم.
فاطمی امین اظهار کرد: ۸۰ درصد مشکلات کسبوکارها از جمله مسائل بیمه، مالیات و تأمین مالی، در این وزارتخانه نیست اما این نهاد به عنوان پنجره واحد مشاغل باید پیگیریهای لازم را انجام دهد و پاسخگوی نیاز مراجعان هر واحد صنعتی، معدنی، تجاری و صنفی باشد.
وی افزود: من در وزارتخانه صنعت مشکلات کسب و کارها را به تحریمها و دیگر نهادها واگذار نخواهم کرد بلکه همه آنها را تا زمان رفع کامل پیگیری خواهم کرد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: من قول میدهم تحریمهای داخلی را برداشته و تحریمهای خارجی را خنثی کنیم همانطور که این روند را پیش از این در مورد بنزین تجربه کردیم.
فاطمی امین با تاکید بر اینکه محور نجات کشور تقویت تولید داخلی است، تصریح کرد: با کسانی که از طریق واردات جیب خود را پر میکنند و اجازه رونق تولید را نمیدهد، مبارزه خواهیم کرد.
افزایش چهار میلیارد دلاری صادرات در نیمه دوم سال
وی با بیان اینکه صادرات کالاهای غیرنفتی بسیار مهم است، اظهار داشت: بازار ارز برای تعادل نیاز به تزریق منابع دارد که با افزایش صادرات در نیمه دوم امسال تأمین خواهیم کرد.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برنامههای پیش بینی شده بدون فوت وقت اجرایی خواهند شد، گفت: بازیابی تولید یکی از راهکارهایی است که میتواند بر تورم مداوم بیش از ۲۵ درصد طی چهار سال اخیر تأثیر بگذارد و موجب افزایش قدرت خرید مردم شود.
اقتصاد ایران باید بزرگتر از مرزهای خود باشد
فاطمی امین با بیان اینکه دیپلماسی اقتصادی را همراه با وزارت امور خارجه پیش خواهیم برد، تاکید کرد: توان بازدارندگی دفاعی کشور موجب تولید قدرت شده و باید بتوانیم در بخش اقتصادی نیز تولید قدرت کنیم که این مهم با تقویت روابط بینالمللی امکان پذیر خواهد شد.
وی با بیان اینکه اقتصاد ایران باید بزرگتر از مرزها باشد، تصریح کرد: با گسترش تبادلات جهانی و بینالمللی میتوانیم مشکلات خود را حل کنیم و قدرت کشور را در اقتصاد افزایش دهیم
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه صادرات معدن میتواند جایگزین خوبی برای تجارت نفت باشد، اظهار داشت: در سراسر کشور معادن بسیاری وجود دارد و نباید اجازه دهیم به دلیل نگرانی برای خام فروشی پنج هزار معدن تعطیل باشد که این مشکل را با عوارض صادراتی معکوس و فراوری دستاوردها میتوانیم حل کنیم.
تبدیل صنعت خودرو به افتخار ملی در سالهای آتی
فاطمی امین با بیان اینکه خودرو دغدغه همه ما است، تاکید کرد: برنامهریزیهایی برای ۶ ماه امسال و ۲ سال آینده انجام شده است که بر اساس آن طی چهار سال آینده صنعت خودرو تبدیل به افتخار ملی خواهد شد، زیرا در این بخش دارای مشکل فنی نیستیم بلکه عدم رقابتی بودن بازار، تولید پایین و ساختارهای مدیریتی موانعی را ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه طی یک دوره گذار تعیین مدیرعاملان صنعت خودرو واگذار خواهد شد، خاطرنشان کرد: تا پایان آذرماه تمام تعهدات معوق به صفر خواهد رسید و در سال ۱۴۰۴ بر قله این صنعت خواهیم ایستاد
وی افزود: برای ایجاد اشتغال نیاز به توسعه مشاغل پیشران داریم که ساخت خودرو و تجهیزات از جمله آن هاست.
امکان توزیع عادلانه منابع و فرصتها را فراهم میکنیم
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نیاز به آمایش سرزمین دیده میشود، خاطرنشان کرد: شهرها و روستاها رشد مناسب و متوازنی را تجربه نکرده اند و به همین دلیل شاهد ایجاد ۱۱ میلیون حاشیه نشین هستیم.
وی با بیان اینکه امکان توسعه متوازن و توزیع عادلانه منابع و فرصتها باید فراهم شود، تاکید کرد: تا پایان سال جاری ۴۵۰ شهرستان با شرایط خود رشد پیدا خواهند کرد و همه اقدامات با همکاری مجلس بر مبنای عمل مشترک عملیاتی میشود.
فاطمی امین توسعه متوازن فقط برای صنعت و معدن و تجارت نیست بلکه منابع انسانی را باید تقویت و ارتقا دهیم، اظهار داشت: یک برنامه ویژه برای تربیت مدیران آینده آماده کردهایم تا استعدادهای کشور در پهنه سرزمین شناسایی شوند و با سهمیه بندی مناسب، استعدادها را فعال خواهیم کرد تا این افراد در دو سال آینده سکان دار تحول متوازن کشور شوند.
وی با بیان اینکه دولت سیزدهم به دنبال حذف فساد از کشور است، گفت: تجلی این هدف را در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت شاهد خواهیم بود تا به امنیت اقتصادی دست پیدا کنیم.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سالهای گذشته تنها سخن از اقتصاد مقاومتی به میان آمده است، تصریح کرد: برای دستیابی به این مهم باید تاب آوری و بازدارندگی را افزایش دهیم به این معنا که در صورت وارد شدن شوک، اقتصاد دچار ضربه نشود و از سوی دیگر به طور کلی آسیب به اقتصاد ایران برای جهان مضر باشد.
دولت سیزدهم به دنبال هماهنگی بین بخشی است
فاطمی امین با بیان اینکه ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی و ۴۵ درصد اشتغال کشور زیرمجموعه این نهاد است، خاطرنشان کرد: روز گذشته وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی از تحقق ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی خبر داده است که با پایش های انجام شده در زیرمجموعه وزارت صنعت ظرفیت داخلی کشور برای تأمین مصالح این وعده کافی است.
وی افزود: برای حل مشکل تولید اتوبوس و تاکسی برقی با شهرداری هماهنگیهای لازم را انجام خواهیم داد تا در کاهش آلودگی هوا نیز مشارکت داشته باشیم. در بخش شیوع ویروس کرونا که کنترل آن از اهداف اصلی وزارت بهداشت است با تولید تبلتهای داخلی ارزان برای دانش آموزان و توزیع آن مشارکت میکنیم.
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: مسائل کشور مشخص هستند و راه حل های آن نیز تدوین شده اند که با همکاری دولت و مجلس میتواند آنها را از میان برداشت.
فاطمی امین با بیان اینکه مردم ایران این روزها گرفتاری بسیاری دارند، خاطرنشان کرد: با اقداماتی جهادی بخش صنعت معدن و تجارت متحول خواهد شد و بدون حاشیه موانع را رفع خواهیم کرد.
وی افزود: با استفاده از مدیران شایسته و تفویض اختیار به آنها و مشورت با نمایندگان مجلس یک وزارتخانه چابک خواهیم داشت و با ارزیابی عملکرد اجازه هدر رفت فرصتها را نخواهیم داد.
منبع: ایرنا
نظر شما