به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی پژوهشکده گیاهان دارویی، گیاه Primula vulgaris Huds گونهای از گیاهان گلدار از خانواده Primulaceae است که بومی غرب و جنوب اروپا، شمال غرب آفریقا و بخشهایی از جنوب غربی آسیا است. این گونه از لحاظ ظاهری تا حدودی شبیه گل مغربی جنس Oenothera است، ولی این دو گونه هیچ ارتباطی نداشته و نباید با یکدیگر اشتباه شوند.
گل پامچال از گلهای زیبای بهاری است و از اواخر اسفند تا اردیبهشت گلدهی دارد و علاوه بر جنبه زینتی آن از خواص درمانی گستردهای نیز برخوردار است. گل، برگ و ریشه این گیاه قسمتهای مورد استفاده دارویی گیاه هستند و از برگ و گل این گیاه چای و دمنوش تهیه میشود.
رضا غفارزادگان در خصوص این گیاه دارویی اظهار کرد: یکی از بهترین گیاهان دارویی که در درمان سینوزیت و عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی کودکان تجویز میشود گیاه پامچال یا پریمولا (primula vulgaris) میباشد.
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، مهمترین و اصلی ترین هدف درمان با این گیاه، را افزایش خلط آوری و درمان سرفه دانست و عنوان کرد: ریشه پامچال حاوی ساپونین ها، گلیکوزیدها و روغن فرار بوده و در مخلوطهای چای، اغلب این دارو با رازیانه و آنیسون ترکیب میشود. همچنین این گیاه به دلیل وجود مشتقات اسید سالیسیک دارای خاصیت ضد التهابی نیز میباشد.
غفارزادگان خاطرنشان کرد: جوشانده گیاه پامچال در درمان برونشیتهای خشک کمک کننده است؛ زیرا سبب تجزیه شدن (حل شدن) موکوس میشود بنابراین تنتور پامچال را برای نوجوانان نیز میتوان تجویز نمود و در این موارد ۱۰-۲۰ قطره از این تنتور برای چهار بار در روز باید مصرف گردد.
رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی تاکید کرد: همانند سایر گیاهان دارویی مصرف بیش از اندازه و خودسرانه گیاه پامچال مضر است و همراه با داروهای شیمیایی به ویژه داروهای مربوط به بیماریهای عصبی مانند داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی همزمان مصرف نگردد.
نظر شما