حرف‌های در گوشی رئیس شورا با نرجس سلیمانی/ چمران: دیشب تا صبح نخوابیدم

صحبت‌های رئیس شورای ششم شهر تهران با یکی از اعضا در نخستین جلسه علنی حاشیه‌ساز شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مهدی چمران در پایان مراسم تحلیف ششمین دوره شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: امروز پس از مراسم تحلیف انتخابات هیئت رئیسه برگزار شد و رئیس، نایب رئیس و دو منشی هیئت رئیسه شورای شهر تهران مشخص شدند که به ترتیب من، پرویز سروری به عنوان رئیس و نایب رئیس و جعفر شربیانی و سوده نجفی به عنوان منشی هیئت رئیسه انتخاب شدند.

وی در پاسخ به این سوال که سخنگوی شورای شهر تهران چه زمانی مشخص خواهد شد گفت: در مرحله بعدی سخنگو را انتخاب خواهیم کرد و چون هنوز بررسی در این ارتباط انجام نداده‌ایم این موضوع به جلسه بعدی موکول شد.

چمران در خصوص انتخاب خزانه دار شورای شهر گفت: با توجه به اینکه این مسئله در قانون نیست درباره آن تصمیم گیری نکردیم.

وی در خصوص فرآیند انتخاب شهردار تهران نیز گفت: کارها و مطالعات لازم انجام شده است و در جلسه قانونی در این زمینه در صحن تصمیم گیری خواهیم کرد و در رابطه با این مسئله رأی گیری و تصمیم گیری خواهد شد.

چمران در پاسخ به این سوال که آیا انتخاب آقای زاکانی به عنوان شهردار را تأیید نمی‌کنید گفت: باید در صحن شورا تصویب شود تا قانونی بشود. این خبرها رأی گیری استمزاجی قبلی است و باید در صحن شورا مطرح و رأی گیری که شد قانونی خواهد بود.

چمران در پاسخ به این سوال که آیا نتیجه رأی گیری و این انتخاب تغییر خواهد کرد گفت: فکر نمی‌کنم.

یکی از مهم‌ترین حواشی نخستین جلسه شورای ششم به زمان پس از پایان مراسم تحلیف انتخابات هیأت رئیسه می‌شود.

در این زمان درحالی که میکروفن روشن بود و مراسم به صورت زنده از آپارات پخش می‌شد، نرجس سلیمانی خطاب به چمران می‌گوید کاش رای‌های ما شفاف بود و آشکار بود.

پس از آن مهدی چمران با گلایه از اتفاق دیروز خطاب به نرجس سلیمانی می‌گوید: من دیشب تا صبح نخوابیدم و یکی از بدترین شب‌ها بود حتی از زمان جنگ هم بدتر بود؛ از اینکه اسامی غلط و غلوط رفته است، آخر یعنی چه؟ این همه ما گفتیم.

پس از آن سلیمانی درباه شفافیت صحبت می‌کند و ظاهراً به غیر علنی بودن آرا اعتراض دارد که چمران می‌گوید: نمی‌شود یک عده فشار می‌آورند.

وی ادامه می‌دهد: البته قانون نوشته انتخاب شهردار باید با رأی مخفی باشد آن هم دلایلی دارد چون یک عده‌ای را می‌ترسانند و تهدید می‌کنند. حتی همین حالا با اینکه رأی مخفی بوده گفته اگر رأی ندید چنین می‌کنیم و چنان می‌کنیم…"

به گزارش ایمنا، اشاره چمران به جلسه عصر روز گذشته شورای شهر تهران بود که زاکانی با ۱۲ رأی به عنوان شهردار آینده تهران انتخاب و جزئیات آرا در فضای مجازی منتشر شد. او در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها این خبر را تأیید نکرده بود.

بر طبل بدبینی از مدیریت گذشته نکوبید

سید رضا تقوی نماینده تهران در مجلس شورای اشلامی نیز در جلسه تحلیف شورای شهر ششم با بیان اینکه پست‌ها، میز و مقام و مسئولیت‌ها دوران محدود دارد و همیشگی و ابدی نیست گفت: پست‌ها و مسئولیت‌ها ارثی نیستند که هر کسی بگوید این موقعیت میراث پدری است؛ خیر، اینگونه نیست. مقام نیز یک امانت است که در اختیار انسان قرار می‌گیرد تا به مردم خدمت کند و کسی که مسئولیت می‌پذیرد امانتدار است.

وی افزود: مدیر سابق هر آنچه که در اختیار داشته است باید به مدیر جدید تحویل بدهد و او باید اطلاعات لازم برای پیشرفت کار در اختیار مدیر جدید قرار دهد و مدیران قدیم تجربیات خود را به مدیران جدید منتقل کنند و مدیران جدید هر ابهامی داشتند از مدیران قدیم سوال بپرسند و آنها نیز خالصانه پاسخ دهند.

تقوی افزود: مدیر جدید نباید فعالیت مدیران گذشته را برای تطهیر خود زیر سوال ببرد و این اخلاق بدی است که در ارگان‌ها و نهادها گاهی اوقات مشاهده می‌کنیم که مناسب نیست و در هر سازمان و تشکیلاتی که در سطح مدیریت تغییر به وجود می‌آید، ممکن است برخی از تصمیمات مدیران گذشته ناراضی باشند و برخی از این آدم‌های ناراضی با آمدن مدیر جدید خود را به او نزدیک می‌کنند و مدام بر طبل بدبینی گذشته می‌کوبند و مدیر جدید باید مراقب این افراد خناس باشد.

نماینده تهران در مجلس گفت: هر جا برای مسئول جدید سوال و ابهامی پدید آمد پیش از آنکه در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌ها بیان و اذهان عمومی را تشویش کند از مدیران گذشته بپرسد و اگر قانع نشد اقدامات لازم را انجام دهد.

رئیس مجمع نمایندگان استان تهران، افزود: مدیریت‌ها فرصت است و باید از این فرصت‌ها در مسیر خدمت استفاده کرد و همیشه این باب باز نیست.

حضور شهردار و استاندار تهران در هیئت دولت الزامی شود

انوشیروان محسنی بندپی هم در مراسم تحلیف اعضای ششمین دوره شورای شهر تهران ضمن تبریک به اعضای جدید در کلانشهر تهران و همه شهرهای استان گفت: از تلاش دوره پنجم و شهرداران این دوره شهر تهران که در شرایط سخت به لحاظ منابع مالی موضوع کرونا را بدون کمک زیادی از سوی دولت مدیریت و پشت سر گذاشت قدردانی می‌کنم.

وی با بیان اینکه در سال ۹۸ شاهد مشکل چندانی نبودیم گفت: در کرونا نیز اولین آرامستانی که برای غسل مسلمین و اجرای احکام الهی اقدام کرد، بهشت زهرا تهران بود.

بندپی با اشاره به اینکه در ایام کرونا شاهد کاهش مسافرین حمل و نقل خطوط اتوبوسرانی و مترو بودیم اظهار کرد: این امر منابع مالی شهرداری را کاهش داد و این افراد در این شرایط کار کردند. در دوره پنجم، وزارت کشور و معاون عمرانی وزیر کشور همکاری خوبی با شوراها و شهرداری‌ها داشت که نتایج بسیار مثبتی داشت.

محسنی بندپی با اشاره به اینکه سرریز تمام آسیب‌ها در تهران است، گفت: نیروی انتظامی اعلام کرده در جرم و سرقت در سایر استان‌ها ۷۵ درصد این موضوع بومی است که باعث می‌شود این نیرو به موقع و مؤثرتر اقدام کند اما در تهران مسئله برعکس است و ۷۵ درصد جرم و سرقت ناشناخته هستند که سرعت عمل را از ناجا می‌گیرد.

وی با اشاره به تعداد اتباع تهران گفت: بیش از ۱.۵ میلیون تبعه در تهران داریم که باید همه مسائل مربوط به آن دقیقاً مورد توجه قرار گیرد.

استاندار تهران در ادامه پیشنهاد داد که مجلس مصوب کند تا شهردار و استاندار تهران عضو هیأت دولت باشند و گفت: نه اینکه فقط با درخواست و موافقت رئیس هیأت دولت این کار انجام شود. مشکلات تهران نیازمند حضور شهردار و استاندار در هیأت دولت بوده و قطعاً این اقدام مؤثر و سازنده است. هر اقدامی در تهران برای کل کشور اثرگذار است.

تهران در مشارکت سیاسی و اجتماعی آخرین کلانشهر دنیا است

همچنین عیسی فرهادی در مراسم تحلیف اعضای ششمین دوره شورای شهر تهران، گزارشی از روند برگزاری انتخابات شوراها ارائه و اظهار کرد: در سال ۱۳۹۶ ما چهار هزار و چهار شعبه در تهران داشتیم که در این انتخابات ۲۹۰ عدد افزایش یافت و به چهار هزار و ۲۹۴ شعبه رسید.

وی افزود: با توجه به شرایط کرونایی نیز تمهیداتی در نظر گرفته شد و برای نخستین بار کمیته بهداشت وارد و بیش از سه هزار بازرسی در شعب فرایند انتخابات انجام شد.

فرماندار تهران با بیان اینکه افزایش واحدهای سیار و واکسیناسیون عوامل اجرایی و توزیع ۲۴ میلیون برگه تعرفه و چهار انتخابات همزمان را برای نخستین‌بار در تهران داشتیم که کار بسیار سخت و دشواری بود تصریح کرد: یک انتخابات محلی با نظارت مجلس و یک انتخابات ریاست جمهوری با نظارت شورای نگهبان را برگزار کردیم. نتیجه این انتخابات اعضای شورای شهر فعلی است که در جلسه حاضر شدند و انتخابات با نظارت کافی برگزار شد.

فرهادی گفت: شورای پنجم ۳۱۹ جلسه و ۸۶۶ مصوبه داشت که ۷۷ مصوبه از این تعداد مورد اعتراض کمیته تطبیق فرمانداری قرار گرفت که در نهایت ۱۶ مصوبه به هیئت اختلاف وزارت کشور ارسال شد و از این تعداد ۱۴ مصوبه مورد تأیید قرار گرفت و دو مصوبه نیز نظر شورای شهر تأمین شد.

فرهادی ادامه داد: در تهران مأموریت شورا صدها مأموریت ریز و درشت است. ۵۲ درصد مالیات کشور در تهران اخذ می‌شود واما سرریز آسیب‌های کشور از نظر اعتیاد، بیکاری و مهاجرت است.

وی گفت: از شورای شهر و تشکیلات جدید درخواست می‌کنم که به چند نکته از جمله امنیت تهران توجه کنند. این مسأله برای شهروندان بسیار مهم است و چند سال است که تلاش می‌کنیم ۴۰ کلانتری احداث شود و به رغم همراهی آقای هاشمی همچنان میسر نشده است. اکنون در تهران ۱۲۰ کلانتری کم داریم. از طرفی آسیب‌های موجود نیز باید مورد توجه قرار گیرد و شورای شهر در حوزه آسیب‌های اجتماعی باید کمک کند به ویژه تکدی گری در منطقه ۱۲ و بازار و شوش باید به عنوان یک کار مهم مورد توجه قرار گیرد.

فرماندار تهران گفت: تهران جزو ۲۵ کلانشهر دنیا است اما مشارکت مردم تهران در بحث‌های سیاسی و اجتماعی آخرین کلانشهر دنیا است که مسأله مهمی است چرا که مشارکت مردم در حوزه اجتماعی و سیاسی دارد به انتهای خود می‌رسد.

کد خبر 512471

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۳:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۴
    1 0
    شورای تهران با رای خیلی کم باعث تاسف است