وزیر بهداشت و صمت رئیسی چه کسانی هستند؟

چالش‌های ابراهیم رئیسی و دولتش در خصوص وزارت صمت، وزارت نفت و وزارت خارجه از بحث‌های داغ کلاب هاوس یکی از خبرگزاری‌های کشور بود.

به گزارش ایمنا، روم یکی از کلاب‌های کلاب هاوس با موضوع پیش بینی ترکیب کابینه ابراهیم رئیسی، برگزار و کارشناسان اقتصادی و سیاسی، فعالان رسانه‌ای و … نظراتشان را بیان کردند.

سیدحمید حسینی، فعال سیاسی:

آقای رئیسی قول‌های عجیبی به مردم در حوزه‌های مختلف داده اند که کار را بسیار برای دولت ایشان سخت می‌کند. مباحثی چون اصلاح ساختار دولت هم فعلاً کنار گذاشته شده است و به نظرم اصلی‌ترین رویکرد آقای رئیسی برای تغییر کابینه، نگاهی است که به برجام خواهد داشت.

اینکه بدون برجام و FATF می‌تواند کشور را اداره کند یا خیر؟ چیدمان کابینه به نظرم به این دو مقوله مربوط است.

بزرگ‌ترین چالش آقای رئیسی وزارت نفت و صنعت خواهد بود چون ۶۰ درصد تولید ناخالص ملی کشور را در اختیار دارند و نمی‌شود فردی برای این وزارتخانه‌ها انتخاب شود که چندان شناختی نسبت به این حوزه و مسائل و ارتباطات داخلی و بین‌المللی نداشته باشد و به همین دلیل هنوز هم به قطعیتی در این زمینه نرسیده اند. البته به نظرم آقای غضنفری فرد مناسبی برای وزارت صنعت هستند.

سیستمی که آقای رئیسی برای انتخاب نیروها گذاشته است، معیوب بوده است و خود این افراد یکدیگر را تخریب کردند. مشکل اصلی دولت سیزدهم وزارت خارجه، وزارت صمت و وزارت نفت خواهد بود و امیدوارم شیوه‌ای را انتخاب کنند تا روابط خارجی را بهبود ببخشند و بازار ارز را آرام کنند تا کشور را از بحران عبور دهند و کابینه را بر اساس رویکرد نه سهم خواهی بچینند.

سعید عباسیان، سردبیر اقتصادآنلاین:

این که ۴۵ هزار تومان یارانه به هیچ دردی نمی‌خورد برای این است که سیاست اجرای یارانه‌ها تغییر نکرد. عدد ثابت ماند و تورم بالا رفت. طرح‌های یارانه‌ای ادامه نیافت تا اثرات تورم لحاظ شود و یارانه نسبت به تورم تعدیل شود. طرح‌هایی مانند سهمیه دادن بنزین را باید می‌داشتیم که نداشتیم.

در اکثر حامل‌ها دهک‌های بالا ۲۰ برابر یا در دارو ۳۰ برابر دهک‌های پایین از یارانه بهره مند می‌شود و دهک‌های پایین سرشان بی کلاه می‌ماند. به نظر می‌رسد سیاست یارانه‌ای یکی از موفق‌ترین سیاست‌ها در جمهوری اسلامی بوده است.

این که سیاست خوب بوده را آبان ۹۸ به ما اثبات کرد. چقدر با مردم صحبت شد و فضاسازی درباره یارانه‌ها شد. ولی درباره افزایش قیمت بنزین چه اتفاقی افتاد؟

حتی اگر قرار است سیاست‌ها اشتباه باشد بهتر است افراد همسو باشند. حتی افراد اگر تفکر اشتباه داشته باشند باید کسی هشدار بدهد و سیاست متفاوتی را در پیش بگیرد. ما سال گذشته ۱۲۶ هزار میلیارد تومان اوراق فروختیم. تصور کنید این ها فروخته نمی‌شد. با فشارهای بانک مرکزی به وزارت اقتصاد این اوراق فروخته شد.

اگر این فروخته نمی‌شد باید همه چیز از پایه پولی تأمین می‌شد و با ضریب ۷.۸ پارسال ما ۸۰۰-۹۰۰ هزار میلیارد نقدینگی اضافه می‌کردیم. اواخر اسفند ۹۹ ما باید ۴,۳۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی می‌داشتیم که تورم را به ۷۰ درصد می‌رساند. این نشان می‌دهد تفاوت یک فرد چقدر می‌تواند باشد.

این که اصلاحات اساسی انجام گیرد نیازمند شرایط بیشتر از افراد است. این مساله هم از نظام انتخاباتی ناشی می‌شود.

الهام داوری دولت آبادی، عضو هیئت علمی دانشگاه:

درباره وزارت بهداشت و درمان دو گزینه بسیار مطرح هستند، آقای قاضی زاده هاشمی و باقری لنکرانی. نظر شخصی من با توجه به آنچه از همکاران شنیدم اگر قرار به انتخاب بین این دو فرد باشد، آقای باقری لنکرانی ترجیح بیشتر دوستان است. ضمن اینکه آقای لنکرانی در دوره اول آقای احمدی نژاد وزیر بهداشت بودند که البته نقطه ضعف هم داشتند.

این تجربه شاید به ایشان کمک کند، الان وزارت بهداشت از هم گسیختگی بسیار بدی به دلیل فشارهای کرونا دارد و امیدوارم هر دو عزیز اگر وزیر شدند بتوانند این مشکل را جمع کنند.

به نظر من وزیر امور خارجه بسیار در عملکرد وزارت بهداشت و درمان به خصوص در این زمان که ما نیاز به واردات واکسن کرونا داریم مؤثر خواهد بود. همچنین اگر بخواهیم واکسن را صادر کنیم هم این مسئله باید توجه شود.

منبع: خبرآنلاین

کد خبر 511561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • زهرا IR ۱۵:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۸
    0 0
    فقط ایمانیه وزیر بهداشت نشه