کسری ۱۸ هزار مگاواتی تولید برق در پنج سال آینده

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی گفت: بر اساس پیش‌بینی صورت گرفته نیاز مصرف برق کشور در سال ۱۴۰۵ به حدود ۷۸ هزار مگاوات خواهد رسید که با توجه به میزان تولید برق فعلی، با کسری ۱۸ هزار مگاواتی در این زمینه روبرو خواهیم بود.

به گزارش ایمنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، محسن طرزطلب در وبینار تخصصی "بررسی چشم‌انداز صنعت برق؛ فرصت‌ها و تهدیدها" به ارائه تصویری از وضعیت کنونی و آتی بخش تولید برق کشور پرداخت و افزود: در حال حاضر کل ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور به ۸۵ هزار و ۵۰۵ مگاوات رسیده است که از این میزان حدود ۶۹ هزار مگاوات سهم منصوبه نیروگاه‌های حرارتی است.

وی با بیان اینکه ظرفیت سایر نیروگاه‌های کشور (برقابی، اتمی، تولید پراکنده، تجدیدپذیر و…) به ۱۶ هزار و ۵۰۵ مگاوات رسیده است، گفت: در شرایط فعلی ظرفیت منصوبه نیروگاه‌های حرارتی متصل به شبکه سراسری ۶۳ هزار و ۷۰۰ و کل ظرفیت عملی نیروگاه‌های حرارتی و اتمی به همراه واحدهای DG در حدود ۵۲ هزار مگاوات است.

طرزطلب ادامه داد: در حال حاضر حداکثر ظرفیت عملی نیروگاه‌های برقابی و تجدیدپذیر در بهترین شرایط ممکن بالغ بر ۱۰ هزار مگاوات است؛ بر همین اساس توان تولید برق کشور در شرایط ایده‌آل و استفاده حداکثری از توان تولید برقابی‌ها و بدون خروج واحدهای حرارتی نزدیک به ۶۲ هزار مگاوات است.

وی با اشاره به اینکه راندمان کلی نیروگاه‌های حرارتی کشور تا پایان سال گذشته به ۳۹ درصد رسیده است، عنوان کرد: ظرف پنج سال گذشته سهم تولید انرژی نیروگاه‌های حرارتی به طور متوسط حدود ۹۳ درصد بوده است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی برق حرارتی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی عمر ۵۸ واحد از میان ۵۸۳ واحد نیروگاهی کشور با ظرفیتی بالغ بر ۱۰ هزار و ۹۶۱ مگاوات به بیش از ۳۰ سال رسیده است.

وی با اشاره به وضعیت تولید و مصرف برق در کشور، گفت: حداکثر توان تولید در سال گذشته ۵۸ هزار و ۴۴۳ مگاوات و نیاز به مصرف در این بازه زمانی ۶۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات بوده است؛ در شرایط فعلی نیاز مصرف برق در سال جاری به ۶۶ هزار و ۸۰۰ مگاوات رسیده است.

طرزطلب با اشاره به وضعیت پیش‌روی تولید برق در کشور، افزود: براساس پیش‌بینی صورت گرفته نیاز مصرف برق کشور در سال ۱۴۰۵ به حدود ۷۸ هزار مگاوات خواهد رسید که با توجه به میزان تولید برق فعلی با کسری ۱۸ هزار مگاواتی در این زمینه مواجه هستیم و بایستی ظرف پنج سال آینده سالانه شاهد افزایش سه هزار مگاواتی ظرفیت عملی و چهار هزار مگاواتی ظرفیت نامی نیروگاه‌های کشور باشیم.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با تاکید بر اینکه هزینه سرمایه‌گذاری یک نیروگاه سیکل‌ترکیبی هزار مگاواتی حدود ۶۰۰ میلیون یورو است، گفت: با وجود تاکید بر مدیریت مصرف، برای جبران کسری توان تولیدی موجود با توجه به نیاز مصرف حداقل طی چهار سال آینده نیازمند سرمایه‌گذاری ۱۲ میلیارد یوروئی در صنعت تولید برق کشور همزمان با نگهداری و بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود هستیم.

وی با اشاره به چالش‌های پیش‌روی تولید برق در کشور، گفت: کمبود سوخت در فصول سرد به ویژه در چهار ماه پایانی سال از جمله مسائلی است که ظرف دو سال اخیر تولید برق نیروگاه‌های حرارتی را دچار مشکل کرده و احتمالاً امسال نیز در فصل پاییز و زمستان برای تأمین سوخت نیروگاه‌های حرارتی با کمبود و محدودیت مواجه خواهیم شد.

طرزطلب اضافه کرد: علاوه بر اینکه باید سالانه حدود چهار هزار مگاوات به ظرفیت نامی نیروگاه‌های کشور افزوده شود، بایستی توجه ویژه‌ای به فرسوده بودن واحدهای نیروگاهی و جایگزینی نیروگاه‌های جدید به جای نیروگاه‌های قدیمی داشته باشیم.

وی با اشاره به اعلام نیاز و آمادگی صنایع بزرگ پرمصرف برای سرمایه‌گذاری در حوزه تولید برق به منظور استفاده در مجموعه‌های تحت مالکیت صنایع، گفت: پیرو این اعلام آمادگی مجوز مربوط به احداث ۱۰ هزار و ۵۳۶ مگاوات نیروگاه جدید حرارتی و تجدید پذیر توسط صنایع بزرگ صادر شده است.

طرزطلب تاکید کرد: برق حرارتی همچنین آماده است تا چهار هزار مگاوات از نیروگاه‌های گازی خود را براساس قوانین و مقررات در اختیار صنایع قرار داده تا این واحدها را تبدیل به بلوک‌های سیکل‌ترکیبی کنند؛ بدین منظور امیدواریم ظرف هفته آینده فراخوانی در این زمینه اعلام شده تا مزایده مربوطه برای ورود سرمایه‌گذاران علاقه‌مند به این بخش فراهم شود.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی با اشاره به توجه بیشتر مقامات ارشد کشور به سرمایه‌گذاری در صنعت برق و حمایت از بخش خصوصی برای ورود در این عرصه و جبران کسری‌های موجود، گفت: همچنین درصددیم امسال مناقصه خرید تضمینی برق با شرایط جدید را بر اساس قانون برنامه ششم توسعه در پنج ساختگاه برگزار کنیم.

کد خبر 511509

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.