به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور، بابک دینپرست در نشست ستاد مدیریت کرونای استان کرمان گفت: از اسفند ماه ۹۸ با اولین مورد کرونا در کشور ۶۷ جلسه رسمی ستاد ملی تشکیل شده و از ۶ آبان ماه سال گذشته نیز با تاکید رهبر معظم انقلاب، قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا شکل گرفت.
وی اضافه کرد: مهمترین مأموریت قرارگاه، تسهیل و پیگیری مستمر اجرای دقیق مصوبات ستاد ملی کرونا است و همه موارد را بررسی کردیم که بیش از ۹۵ درصد آنها اجرایی شده است. تمام اقدامات حوزه مسئولیت خودمان را سامان دادهایم تا به دولت بعدی تحویل دهیم، ۱۷ جلسه قرارگاه عملیاتی تاکنون برگزار و ۹۳ درصد مصوبات آن هم اجرایی شده است.
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور تاکید کرد: تا قبل از پایان دولت دستگاهها ملزم شوند که همه مصوبات را اجرایی کنند و مسئلهای باقی نماند. سقوط آزاد وحشتناکی از رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور داریم که زنگ خطری برای همه ماست.
دینپرست به مقایسه میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در دو بازه زمانی ۲۶ خرداد تا ۲ تیر ماه با ۲۳ تیر تا ۳۰ تیرماه پرداخت و مطرح کرد: میانگین کشوری رعایت پروتکلهای بهداشتی از ۷۰ درصد به ۴۴ درصد رسیده است. میانگین کشوری استفاده از ماسک در اماکن عمومی از ۷۲ درصد به ۴۴ درصد و میانگین استفاده از تهویه مناسب در اماکن عمومی از ۷۳ درصد به ۴۸ درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: میانگین رعایت فاصلهگذاری از ۷۰ درصد به ۴۵ درصد و رعایت بهداشت فردی از ۷۵ درصد به ۴۸ درصد رسیده است. ۲۳۲ شهرستان قرمز، ۱۱۷ شهرستان نارنجی و ۹۹ شهرستان زرد داریم.
۶۸ شهر در کشور به گروه شهرهای قرمز اضافه شده که سه شهر بافت، بردسیر و ریگان مربوط به استان کرمان است.
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور در خصوص آخرین وضعیت واکسیناسیون در کشور گفت: دوز اول واکسن تزریق شده ۷ میلیون و ۴۴۶ هزار و ۵۱۰ و تزریق شده در نوبت دوم ۲ میلیون و ۳۵۳ هزار و ۹۷۶ و مجموع واکسنهای تزریق شده بیش از ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز است.
دینپرست مطرح کرد: در وضعیت کنونی با شرایطی که مواجه هستیم، دو اقدام پیشگیرانه مهم واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی برای مقابله با بیماری وجود دارد.
وی حضور ائمه جماعات و دهیاران را برای شناسایی افراد جهت تزریق واکسن مهم دانست و گفت: ۶۰ مورد دستور رئیس جمهور را برای تأمین واکسن و اجرای آن در حال پیگیری داریم.
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور خاطرنشان کرد: ۵۲ هزار مجوز استخدام جدید برای دانشگاههای علوم پزشکی در شرایط کرونایی گرفتهایم و حتماً باید از محل اختیارات قانونی وزارت بهداشت نیرو برای دانشگاهها ارسال کند.
دینپرست آماری از تعداد موارد بستری، فوتی و درمان سرپایی جدید نیز ارائه داد و گفت: موارد بستری مثبت در کشور ۱۵.۵ درصد، فوتیها ۲۲ درصد و درمانهای سرپایی ۱۷ درصد افزایش را در این هفته نشان میدهد.
وی از موارد بستری و فوت در هفته آخر تیر ماه نیز نام برد و گفت: موارد بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در کل کشور میانگین ۲۰.۴ است، اما استان کرمان ۳۸.۴ است و رتبه سوم کشور را دارد. در موارد مرگ و میرها بر حسب هر یک میلیون نفر، میانگین کشوری این هفته ۱۷.۵ بوده که استان کرمان ۳۰.۶ است و رتبه ۵ کشور را دارد.
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور اظهار کرد: استان کرمان در ۲۷ اردیبهشت ماه ۷۸ درصد رعایت پروتکلهای بهداشتی را داشته که متأسفانه در ۳۰ تیر به ۴۴ درصد رسیده است. هفته اول تیرماه استان کرمان در گروه سوم رعایت پروتکلهای بهداشتی بوده و در آخرین گزارش جز ۹ استان با رعایت ۲۹ تا ۴۰ درصد پروتکلهای بهداشتی قرار دارد.
دینپرست اظهار کرد: رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان کرمان در ۲۳ تا ۳۰ تیرماه ۳۸ درصد بوده در حالی که در دوم تیر ماه با ۷۳ درصد رتبه ۹ کشوری را داشته است. کرمان رعایت بهداشت فردی در رتبه ۲۸ را با ۳۹ درصد رعایت دارد در حالی که میانگین کشوری ۴۸ درصد است. مردم کرمان در اول تیر ماه رعایت بهداشت فردی ۷۷ درصد بوده است. رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استان کرمان در ۲۳ تا ۳۰ تیر ماه با ۳۹.۶ درصد رتبه ۲۷ را دارد در حالی که در دوم تیر ماه با ۷۶ درصد رتبه ۱۲ را داشته است.
وی گفت: استان کرمان از اول تیرماه با ۷۳ درصد رعایت در استفاده از ماسک به ۳۷ درصد و رعایت فاصلهگذاری از ۷۴ درصد به ۳۷ درصد رسیده است.
دبیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونای کشور بیان کرد: با توجه به پیچیدگیهای این بیماری، فعلاً درمان مشخصی ندارد و راهی غیر از رعایت پروتکلهای بهداشتی و مشارکت جدی در واکسیناسیون برای کاهش مرگ و میرها و ابتلاء نداریم. همه باید پای کار باشند و اول هم از خودمان دولتیها شروع کنیم.
نظر شما