افزایش ۱۸ درصدی پرونده‌های وارده به دادگستری استان تهران

رئیس کل دادگستری استان تهران با تاکید بر لزوم توجه به اتقان آرا از افزایش ۱۸ درصدی پرونده‌های وارده به دادگستری استان تهران در چهار ماهه ابتدایی سال جاری خبر داد و استفاده از راهکارهای پیشگیری از وقوع جرم را برای کاهش این روند ضروری دانست.

به گزارش ایمنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادگستری تهران، محمدجواد حشمتی مهذب در نشستی که برای بررسی عملکرد چهار ماهه دادگستری استان تهران به صورت مجازی برگزار شد، با اشاره به انتصاب حجت الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای به ریاست قوه قضائیه، بر اجرای دستورات رئیس قوه قضائیه در شورای عالی قضائی تاکید کرد.

وی افزود: با بسیج همه منابع انسانی و توانایی همکاران قضائی باید مردم را مورد تکریم قرار دهیم و با روی باز از آنها استقبال کنیم.

حشمتی مهذب توجه به اتقان آرا را ضروری دانست و اظهار کرد: از جمله تأکیدهای صورت گرفته جلوگیری از ایجاد هزینه‌های اضافه برای مردم است که در صورت توجه به اتقان آرا هم زحمت برای مردم کم می‌شود و هم از ورود پرونده‌ها به مراجع قضائی مختلف کاسته می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: لازم است پرونده‌های قضائی در بدو تشکیل به طور مناسب و بدون نقص به مراجع مربوطه ارجاع شود.

وی همچنین از دادستان‌های عمومی و انقلاب در سطح استان تهران خواست تا به جمعیت کیفری در زندان‌ها و زندانیان توجه بیشتری داشته باشند و نسبت به بازدید از زندان‌ها بیش از پیش اهتمام کنند

افزایش ۱۳ درصدی در رسیدگی علی رغم افزایش ورودی پرونده‌ها

در این نشست حسن بابایی معاون برنامه ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری استان تهران با اشاره به آمار مقایسه‌ای پرونده‌های دادگستری در سه ماه نخست سال جاری با مدت مشابه سال گفت: در بازه زمانی سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ نسبت به سال قبل ۱۸ درصد افزایش ورودی داشته‌ایم.

وی ادامه داد: با وجود افزایش در ورودی پرونده‌ها در سال جاری، با تلاش همکاران قضائی و اداری در شعب، پرونده‌های مختومه شده در همین بازه زمانی حدود ۱۳ درصد افزایش یافته است.

بابایی در مورد پرونده‌های مسن در برخی شعب افزود: با وجود اینکه شاهد کاهش چشمگیر پرونده‌های مسن در مجتمع‌های قضائی هستیم اما کماکان این دغدغه را داریم و زمینه برای تلاش بیشتر در این خصوص وجود دارد.

معاون برنامه ریزی و فناوری اطلاعات دادگستری استان تهران اظهار کرد: با توجه به منویات ریاست قوه قضائیه در کاهش بازداشت‌ها و مدیریت قرارهای تأمین، ضروری است هنگامی که اولیا دم در اجرای حکم ناتوان هستند یا تعلل می‌ورزند، از ظرفیت‌های ماده ۴۲۹ قانون مجازات اسلامی استفاده لازم صورت گیرد.

پرونده‌های مسن در محاکم عمومی و انقلاب تهران ۶ درصد کاهش یافت

یحیی جعفری رئیس کل محاکم تهران در ادامه این نشست با مقایسه آمار پرونده‌های مختومه شده گفت: در سه ماهه نخست سال قبل حدود ۱۳۰ هزار پرونده مختومه شد که این آمار در سه ماهه نخست سال جاری به رقمی حدود ۱۵۴ هزار فقره رسید که رشد ۱۹ درصدی را نشان می‌دهد.

جعفری افزود: در خصوص پرونده‌های مسن (با پیش فرض بیش از یکسال) ۶ درصد کاهش داشته‌ایم همچنین زمان رسیدگی به پرونده‌های حقوقی ۱۵ درصد و پرونده‌های کیفری چهار درصد کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: در آمار آزادی مشروط به ۳۹ درصد و در قبول و اعمال تخفیف به ۲۹ درصد افزایش نسبت به سه ماهه مشابه در سال گذشته دست یافته‌ایم.

محمدرضا مرادی حقگو معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان تهران در ادامه پس از ارائه گزارشی از نقل و انتقالات صورت گرفته در کارکنان قضائی و اداری گفت: چارت برخی از شعب به صورت مناسب طراحی نشده و همین موضوع در تکمیل پرسنل قضائی برای آنان مشکل ایجاد کرده است و اصلاح چارت تشکیلاتی را پیگیر هستیم.

وی خاطرنشان کرد: برای چاره اندیشی رفع کمبود نیروی قضائی در حال هماهنگی برای تأمین نیروی انسانی از متقاضیان در سایر استان‌ها هستیم که بتوانیم تا حد امکان این دغدغه را کاهش دهیم.

توجه به ابلاغ الکترونیک برای کاهش و صرفه‌جویی هزینه‌های دادگستری

داراب رحمتی معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی دادگستری استان تهران نیز در این نشست گفت: برای تأسیس ساختمان دادگستری پرند میزان ۱۰ هزار متر زمین در نظر گرفته شده که در حال انجام مراحل قانونی است.

وی ادامه داد: در مورد تعامل بیشتر اداره پست با دادگستری جلسات و مکاتباتی صورت گرفته که نتیجه مناسبی به همراه داشت و امیدواریم کمتر شاهد مواردی، چون اطاله در ارسال و مراسلات خصوصاً در پرونده‌های قضائی باشیم.

معاون مالی، پشتیبانی و عمرانی دادگستری استان تهران از همکاران خود در استان تهران خواست تا برای صرفه‌جویی و کاهش هزینه‌های دادگستری، نسبت به ابلاغ الکترونیک اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

۴۰ درصد از پرونده‌های شورای حل اختلاف تهران با صلح و سازش مختومه می‌شود

قربانیان معاون رئیس شورای حل اختلاف استان تهران، گزارش آماری در بازه زمانی سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ را تصریح کرد و افزود: پرونده‌های وارده شورای حل اختلاف در سه نوع شعبه صلحی، رسیدگی و زندان تقسیم و به آن‌ها پرداخته می‌شود.

وی اظهار کرد: در برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در شورای حل اختلاف با رویکرد دست‌یابی به صلح و سازش و با تلاش‌های صورت گرفته اکنون شاهد صلح و سازش در بیش از ۴۰ درصد پرونده‌های وارده به شوراهای حل اختلاف در سطح استان تهران هستیم.

کد خبر 510967

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.