به گزارش ایمنا، عاطفه عابدینی، با اشاره به این که علائم بالینی کرونا در جهشهای مختلف خیلی بزرگ و متفاوت نبوده است، گفت: البته در نوع دلتا بروز سردرد و آبریزش بینی بارزتر است که در کووید ووهان این علامت کمتر دیده میشد. همچنین علائم گوارشی و درد معده در موتاسیون جدید بیشتر از انواع قبلی است.
وی خاطرنشان کرد: هنوز هم افراد سالمند، چاق، فشارخونیها، بیماران قلبی، دیابتیها و بیماران مزمن کلیوی در معرض بیشتر ابتلاء به کرونا هستند. اما برخلاف نوع ووهان که در افراد سالمند بیشتر دیده میشد، ویروس دلتا در سنین کمتر نیز دیده میشود و به نظر میرسد درگیری در بچهها نیز در این نوع بیشتر است.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در خصوص اثرگذاری واکسنها بر جهش جدید دلتا افزود: به نظر میرسد هر پلتفرم واکسنی روی جهش دلتا هم اثری داشته باشد اما درصد اثرات هر واکسن خیلی متفاوت است و هنوز نمیتوانیم آمار دقیقی در خصوص درصد اثرات واکسنها بر ویروس جدید بدهیم.
وی در رابطه با درمانهای خاص مربوط به جهش دلتا گفت: کووید ۱۹ دو فاز ویروسی و التهابی دارد که فاز التهابی شدیدتر است، به نظر میرسد در نوع جهش یافته دلتا هر چه سریعتر درمان ضد ویروسی را شروع کنیم میتوانیم کل بیماری را کنترل کنیم.
این فوق تخصص بیماری ریه ادامه داد: در جهشهای جدید فاز التهابی زودتر شروع میشود مثلاً اگر درگیری ریوی در نوع ووهان در هفته دوم بود، در جهش دلتا لزوماً در هفته دوم نیست و میتواند سه یا چهار روز بعد از شروع بیماری، فاز التهابی سریعتر و شدیدتر آغاز شود. بنابراین لزوم درمان زودتر و شدیدتر در فاز ویروسی و التهابی ویروس دلتا میتواند آمار مرگ و میر را کمتر کند.
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ در خصوص آخرین وضعیت اپیدمی در کووید ۱۹ استان سیستان و بلوچستان هم گفت: طی هفته اخیر از شهرستانهای مختلف استان سیستان و بلوچستان بازدید داشته ام و طبق مشاهدات و گزارشات وضعیت اینجا این طور نیست که از کنترل خارج شده باشد و مراکز درمانی خدمات خوبی به بیماران سرپایی، بستری و آی سی یو ارائه میدهند.
عابدینی اضافه کرد: اما به هر صورت در اپیدمیها شرایط خاص میشود و چون سیستان و بلوچستان در پیکهای قبلی تعداد مبتلایانش کمتر از بقیه استانها بوده و جز استانهایی بوده که کمتر درگیر ویروس انگلیسی در پیک چهارم شد.
وی تأکید کرد: فعلاً شرایط اپیدمی در استان سیستان بلوچستان به لحاظ تخت، دارو و غیره تحت کنترل است و با امکانات استان میتوانند وضعیت را مدیریت کنند.
عابدینی تصریح کرد: مثلاً طبق بازدیدها و گزارشات ما، هنوز در ایرانشهر تخت خالی در بخش عادی و ویژه داریم. یا مثلاً در زابل از سه بیمارستانی که وجود دارد، یک بیمارستان فقط درگیر بیماری کووید است و فعلاً ظرفیتهای موجود استان پاسخگوی نیازهای مردم است.
منبع: فارس
نظر شما