به گزارش خبرنگار ایمنا، حسن جوکار امروز در جلسه بررسی فرونشست زمین اظهار کرد: در سال ۹۸ و ۹۹ زمین دشت گلپایگان تقریباً ۶۰ سانتیمتر فرونشست کرده است.
وی افزود: در شهرستان گلپایگان ۵۵۰ حلقه چاه مجاز در بخش کشاورزی با خروجی سالانه ۹۵.۸۴ میلیون متر مکعب، در بخش صنعت ۱۴۰ حلقه چاه مجاز با خروجی سالانه ۲.۹ دهم میلیون مترمکعب و در بخش مصرف آب شرب شهری و روستایی ۴۱ حلقه چاه مجاز با خروجی سالانه ۸.۱ دهم میلیون متر مکعب وجود دارد.
مدیر امور منابع آب شهرستان گلپایگان با بیان این که از ۵۰۰ حلقه چاه غیر مجاز وجود دارد که از ۳۵۰ حلقه چاه سالانه هشت میلیون متر مکعب آب خارج میشود، گفت: تاکنون حدود ۵۰ عدد کنتور هوشمند نصب شده است.
اجرای طرح آبخیزداری راهکار تغذیه سفرههای آب زیرزمینی است
در ادامه مهدی رمدان، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان اظهار کرد: کاهش آب سفرههای زیر زمینی موجب فرونشست زمین میشود که ضروری است برای تغذیه سفرههای زیر زمینی علاوه بر اجرای طرحهای آبخیزداری در حفظ پوشش گیاهی گون تلاش کنیم.
وی افزود: سالهای گذشته در روستای تیکن به منظور هدایت سیلابهای بالادست و جلوگیری از جاری شدن سیلاب به سمت مناطق مسکونی گلشهر بند خاکی احداث شده است اما یکی از راههای تغذیه سفرههای زیر زمینی سیلابها است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان افزود: در بالادست شهر گلشهر به سمت منطقه اسلام آباد برای احداث سازههای آبخیزداری به منظور تغذیه سفرههای آب زیر زمینی نیاز به تخصیص اعتبار داریم.
رمدان گفت: سیلابهای مخرب باعث خسارت به اراضی زراعی و مناطق مسکونی شهر گلشهر میشود که در این زمینه در بالادست تالاب شور گلشهر در دو فاز پخش سیلاب اجرا شده است، اجرای این طرح موجب افزایش رطوبت تالاب شور گلشهر و مانع بروز ریزگردها شده است.
نظر شما