به گزارش ایمنا، محمدرضا ظفرقندی، در بخش دیگری از نشست خبری امروز خود سازمان نظام پزشکی، درباره واردات واکسن از سوی بخش خصوصی، گفت: واردات واکسن از طریق بخش خصوصی تاکنون به نتیجه نرسیده است. البته مجوز کلی که بر اساس آن بخش خصوصی میتواند واکسن وارد کند، صادر میشود. اما طبیعتاً برای واردات واکسن از خارج از سوی بخش خصوصی هم به دلیل انتقال ارز و هم به دلیل تأیید کیفیت و بعد نحوه توزیع، ضوابطی ایجاد میشود. این ضوابط هنوز برای بخش خصوصی قابل اجرا و انجام نشده است. اگر هم واکسنی وارد میشود، طبیعتاً تا به حال از طریق سیستماتیک نبوده است. ممکن است از طرق غیرمعمول وارد کرده باشند که اسمشان قاچاق میشود و من نمیتوانم درباره تأیید آنها اظهارنظر کنم.
چرایی ناکامی بخش خصوصی در واردات واکسن کرونا
وی افزود: سازمان نظام پزشکی هم برای واردات واکسن وارد مذاکراتی از طریق بخش خصوصی شد، منتها آنها هم در مسیر مشکلاتی مانند انتقال ارز و مسائل تأیید واکسن با موانعی برخورد کردند که عملیاتی و اجرا نشد.
بیتوجهی به نظرات کارشناسی سازمان نظام پزشکی در حوزه واکسن
ظفرقندی همچنین در پاسخ به سوالی درباره مهمترین چالش سازمان نظام پزشکی، گفت: مهمترین چالش برای سازمان نظام پزشکی برای تهیه واکسن، بحث سیاست گذاریها و بیتوجهی به نظرات صاحبنظران بوده است. به عبارت دیگر به کار نگرفتن مشورتهای افراد و صاحب نظران در حوزه پزشکی از جمله سازمان نظام پزشکی که در این تصمیم گیریها مشارکت نداشته که این یک نقطه ضعف است که بدنه جامعه را هم از جهت نظرات کمک کننده و راهنمایی کننده و هم از نظر جلب اعتماد دچار مشکل میکند. به هر حال وقتی مردم ببینند که سازمان نظام پزشکی یک مطلبی را تأیید میکند، این بهتر میتواند جای خودش را باز کند و کمک کند. مهمترین موضوع توجه نکردن به خرد جمعی، پیشنهادها و بسته عمل کردن است که با توجه به اینها سیاست گذاریها میتوانست بهتر انجام شود.
ظفرقندی درباره ابتلاء به کرونا در افرادی که واکسن تزریق کردهاند و همچنین بحث کیفیت واکسن ایرانی نیز گفت: تا زمانیکه فاز سوم واکسنی انجام نشود و ارزیابی جمعیتی نشود، کیفیت آن قابل اظهار نظر نیست. درباره ابتلای افرادی که واکسن تزریق کردهاند این موارد وجود دارد. هیچ واکسنی مصونیت ۱۰۰ درصد نمیدهد. حتی فایزر هم که میگوید ۹۱ درصد مصونیت دارم معنایش این است که ۹ درصد امکان ابتلا را دارند. هر واکسنی را که در نظر بگیرید از نظر کاهش ابتلای شدید و مرگ و میر موفق بوده است.
واکسن به هر طریقی تأمین شود
ظفرقندی درباره انتظارات از دولت آینده در حوزه کرونا نیز گفت: بحثهای ما ربطی به این دولت یا آن دولت ندارد، یک مطالبه برای مردم و جامعه پزشکی است و باید واکسن را به هر طریقی تأمین کرد. حرف درست مسیر خودش را پیدا میکند. ما قبلاً اعلام کردیم که واکسن استرازنکا انگلیسی نیست و سوئدی است. حالا هم یکی از بزرگترین واکسنهایی که در کشور میزنیم استرازنکاست.
جعل یک نامه؛ تخریب و سیاسیکاری
وی همچنین در ادامه این نشست خبری درباره حاشیههای ایجاد در پی یک نامه جعلی منتسب به خودش نیز گفت: نامهای به مدیر امور مالی زدیم و از او تشکر کردیم بعد این نامه تغییر عنوان یافت و در فضای مجازی پخش شد که اسم آن را تخریب و سیاسیکاری میگذاریم.
موافقت دولت با حق تعرفه گذاری سازمان نظام پزشکی
ظفرقندی همچنین درباره حق تعرفه گذاری نظام پزشکی گفت: بحث حق تعرفه گذاری سازمان نظام پزشکی در بخش خصوصی را پیگیری کردیم و موافقت مکتوب معاون اول رئیس جمهور را گرفتیم ولی روال اداری این کار متفاوت است. در قانون سازمان نظام پزشکی در مجلس ششم حق تعرفه گذاری در بخش خصوصی را به دست گرفت و در دوره آقای احمدی نژاد این حق از ما سلب شد و به احکام دائمی برنامه توسعه رفت. الان ما توانستیم موافقت دولت را بگیریم و بقیه هم دوره بعد باید به مجلس برود و مصوبه آن گرفته شود.
چند توصیه به تیم آتی سازمان نظام پزشکی
وی افزود: سازمان نظام پزشکی باید مطالبهگر باشد و مانع این است که دنبال دستور باشد. تیم جدید باید بداند که اگر سهم سلامت از GDP کاهش یافت، باید اعتراض کنند و این کار شجاعت میخواهد، سهم سلامت نباید کاهش یابد. ساختار پزشک خانواده باید شکل گیرد و در نهایت باید فضای الکترونیک برقرار باشد و بر حفظ سرمایه نیروی انسانی تاکید کنیم.
بیش از ۳۰۰ شهید مدافع سلامت در بحران کرونا
ظفرقندی گفت: آنچه از کرامت جامعه پزشکی باید مدنظر باشد تأمین حقوقشان است. تعرض به همکاران را به دقت رصد و پیگیری کردیم. تبلیغات سوء علیه پزشکی به دو دوره قبل و بعد از کرونا تقسیم میشود. قبل از کرونا در مورد کارتخوان بود که مواضع ما مشخص بود و مکاتبات ما مشخص است. حتی مواردی موضع گیری کردیم که رئیس شبکه صدا و سیما آمد از ما عذرخواهی کرد. پس از کرونا بحثها خیلی کمرنگ شد چون جامعه پزشکی در کرونا بیش از ۳۰۰ شهید در این بحران داشته است.
وی در ادامه تاکید کرد: در حوزه کارتخوان تکلیف قانونی وجود دارد و ما هم آنجا که حق مردم مطرح است را دنبال میکنیم و کاملاً همراه مردم هستیم و اعتقاد داریم باید کارتخوان در مطب نصب شود.
انتقاد به آئین نامه جدید سازمان غذا و دارو درباره داروخانهها
رئیس سازمان نظام پزشکی، تصریح کرد: حقوق داروسازان در وزارت بهداشت توسط آنها و سازمان غذا و دارو در آئین نامه اخیری که ابلاغ شده تعبیه شد ولی این آئین نامه چالشهایی دارد. از جمله اعضای شورای عالی نظام پزشکی در حوزه داروسازی؛ شورای عالی ۳ عضو داروساز دارد و انتقاداتی به این قانون دارد و ما انتقادات را منعکس کردیم. بنابراین بحث در حوزه داروسازی باید به یک اجماع برسد. آئین نامهای تصویب شد که داروهای ترک اعتیاد مثل متادون توسط داروخانهها ارائه شود که مسیر قانونی نبود زیرا در ستاد مبارزه با مواد مخدر یک کمیته درمان است و هر مصوبه در حوزه سلامت باید مصوبه این کمیته را داشته باشد؛ در حالی که ابلاغیه سازمان غذا و دارو این مصوبه را نداشت و ما هم طبق روال قانونی به کمیته درمان ارجاع دادیم.
منبع: ایسنا
نظر شما