چسب ضدخونریزی جراحی با زهر مار تولید شد

دانشمندان برای اولین بار از زهر مار برای تولید چسب زخمی استفاده کرده‌اند که در حین جراحی می‌تواند در عرض چند ثانیه خونریزی را متوقف کند.

به گزارش ایمنا، متوقف کردن خونریزی در حین جراحی یا در صورت وارد شدن جراحات شدید می‌تواند زندگی افراد را نجات دهد. تا به حال روش‌های مختلفی بدین منظور به کار گرفته شده ولی برای اولین بار زهر مار برای تولید چسب قدرتمندی به کار گرفته شده که خونریزی بدن را در عرض چند ثانیه متوقف می‌کند.

مهم‌ترین ماده مورد استفاده در این چسب باتروکسوبین یا رپتیلاز نام دارد که یک آنزیم لخته کننده خون است و در سم خارج شده از دهان مار وجود دارد. این ماده از سال‌ها قبل برای درمان خونریزی در حین جراحی مورد استفاده بود و چند سال قبل از ترکیب آن با هیدروژلی از جنس نانوالیاف برای تولید باند تزریقی به بدن استفاده شد.

پژوهشگران دانشگاه انتاریوی غربی برای تولید چسب جراحی ضد خونریزی نوعی ژلاتین را به سم مار اضافه کرد که در صورت تابیده شدن نور به آن به سرعت مستحکم شده و جلوی خونریزی را می‌گیرد. این چسب زخم جدید را می‌توان در جعبه کمک‌های اولیه قرار داد تا همیشه در دسترس باشد. در نهایت با تاباندن لیزر به این چسب زخم می‌توان آن را در عرض چند ثانیه فعال کرد.

این چسب زخم برای مقابله با بریدگی‌های پوستی عمیق و جراحات شدید در موش‌ها به کار گرفته شد و در عرض ۴۵ ثانیه خونریزی آن‌ها را متوقف کرد که باعث شد از دست رفتن خون بدن موش‌ها ۷۸ درصد کاهش یابد. استحکام این چسب زخم ۱۰ برابر چسب فیبرین است که هم اکنون کاربرد گسترده‌ای دارد.

منبع: مهر

کد خبر 508176

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.