به گزارش ایمنا، با وجود اینکه از نیمه اول خرداد صادرات برق به کشور عراق انجام نمیشود، هنوز بسیاری از صنایع و واحدهای تولیدی با خاموشیهایی مواجه هستند.
مشترکان خانگی شرکت برق در استان کرمانشاه این روزها را بدون خاموشی سپری میکنند اما صنایع که موتور محرکه اقتصاد محسوب میشوند هدف خاموشیها قرار گرفتهاند.
با توجه به اینکه تولیدات برق استان حتی در زمان پیک، از میزان مصرف بیشتر است شائبه صادرات برق به کشور عراق بین مردم ایجاد شده بود که بنابر اعلام مسئولان اکنون هیچگونه صادرات برق انجام نمیشود اما به هر حال کمبود بارندگی سبب شده دو نیروگاه آبی منطقه غرب از مدار خارج شوند.
مسئولان هفته آینده را به دلیل افزایش دما هفته سختی برای برق کشور میدانند که چنانچه با صرفهجویی مدیریت شود به احتمال زیاد تابستان سخت و معضلات کمبود برق به پایان میرسد.
امیدعلی مرآتی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان کرمانشاه، اظهار کرد: حدود ۸۰۰ هزار مشترک برق در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۶۰ هزار مشترک خانگی، ۲۸ هزار تعرفه عمومی، ۸۰۲۷ مشترک کشاورزی، ۳۲۶۷ میارم صنعتی و ۹۰ هزار و ۶۰۰ مشترک تجاری هستند.
وی تصریح کرد: حوزه خدماترسانی شرکت توزیع برق بیش از ۲۵ هزار کیلومتر در استان شامل ۱۴ شهرستان، ۳۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق است و در مجموع ۹۹/۹۷ درصد استان زیر پوشش شبکه توزیع است.
مرآتی با بیان اینکه از دو هزار و ۵۷۰ روستای دارای سکنه استان دو هزار و ۵۴۴ روستا از نعمت گاز برخوردار هستند گفت: روستاهای بالای ۱۰ خانوار دارای کد روستا از نعمت برق برخوردارند و برخی روستاهای دارای پنج خانوار نیز که به شبکه برق نزدیک باشند روشنایی دارند.
وی افزود: ۱۸ هزار و ۴۵۰ دستگاه ترانسفورماتور در کل استان وجود دارد و طول خطوط فشار متوسط ۱۲ هزار کیلومتر و طول خطوط فشار ضعیف ۷۲۰۰ کیلومتر است و ۳۵ پست فوق توزیع در اختیار استان قرار دارد.
وی با بیان اینکه مدت زمان خاموشی در استان ۲۴۷ دقیقه است که نسبت به میانگین کشور پایینتر است، گفت: در طول چند روز گذشته خاموشیها در استان بسیار کاهش یافته و در شهر کرمانشاه به صفر رسیده است.
مرآتی با اشاره به اینکه بار شبکه از ساعت ۱۲ آغاز میشود افزود: مشترکان میتوانند با کاهش مصرف حتی با خاموش کردن یک لامپ ۱۰۰ واتی برای مدیریت شرایط کمک کنند.
وی گفت: عدم توازن بین تولید و مصرف در روزهای اخیر، تمام شرکتهای توزیع و برق منطقهای کشور را مجبور به اعمال خاموشیها کرد و هر روز صبح سهمیه استان دریافت و برنامه زمانبندی برای خاموشیها تهیه میشود که البته طی چند روز اخیر خاموشیها بسیار کاهش یافته است.
مرآتی با اشاره به اینکه در شرکت توزیع کرمانشاه یک مرکز پایش و مانیتورینگ کنتور ادارات راهاندازی شده است افزود: در تمام اداراتی که در شهر کرمانشاه قرار دارند کنتورهایی نصب شده که مصرف آنها در شرکت توزیع کنترل میشود و نیازی به بازدید حضوری نیست هرچند بازدیدهایی به صورت سرزده انجام میشود.
وی اظهار کرد: ادارات باید مصرف برق خود را در ساعت اداری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش دهند و بعد از ساعت اداری نیز بیشتر از ۱۰ درصد مصرف برق نداشته باشند و به طور میانگین روزانه برق ۵۰ اداره در استان قطع میشود و مدیران مورد بازخواست قرار میگیرند.
مرآتی با اشاره به اینکه کمیتهای در استان برای جلوگیری از فعالیت رمرزارزها تشکیل شده است، گفت: تعداد زیادی پرونده در این زمینه در حال رسیدگی است و برخورد جدی میشود.
وی افزود: بر اساس گزارشات هفته آینده به دلیل افزایش دما پیک بار خواهد بود و چنانچه مردم رعایت کنند از پیک سال ۱۴۰۰ عبور خواهیم کرد.
اسدی مدیرعامل شرکت برق منطقهای، اظهار کرد: شرکت برق منطقهای غرب مسئولیت تأمین و انتقال برق در سه استان کرمانشاه، کردستان و ایلام را به عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه چرخه تولید و تبدیل انرژی چند روش دارد، تصریح کرد: ۱۵ درصد برق کشور از طریق نیروگاههای آبی تأمین میشود و برق منطقهای غرب نیز دو نیروگاه آبی شامل سیمره با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات و نیروگاه داریان با ظرفیت ۲۱۰ مگاوات دارد.
اسدی با بیان اینکه دو نیروگاه آبی برق منطقهای غرب در دو ماه گذشته به دلیل کمبود بارش باران تولید برق نداشتهاند، گفت: حدود ۱۴ نیروگاه بزرگ و کوچک در منطقه وجود دارد که غیر از دو نیروگاه آبی مابقی در مدار تولید قرار دارند و خارج شدن یک نیروگاه از مدار برابر با خاموشی یک سوم شهر کرمانشاه است.
وی با اشاره به اینکه از ۱۰ روز گذشته خاموشی خانگی به صفر رسیده و خاموشی صنایع به زمان پیک مصرف محدود شده است، افزود: از چند روز گذشته به صنایع نیز اجازه داده شده از ساعت ۱۰ شب بارگیری کنند.
اسدی گفت: یک میلیون و ۷۳۰ هزار مشترک در سطح سه استان وجود دارد و چنانچه هر مشترک به میزان یک لامپ ۱۰۰ واتی صرفهجویی کند در مجموع حدود ۲۰۰ مگاوات صرفهجویی شده و میتواند به صنعت و تولید کمک کند.
وی با اشاره به معضل استخراج رمزارزها عنوان کرد: استخراج رمرزارزها خیانت به کشور است و راههای خوبی برای شناسایی آنها در نظر گرفته شده است.
اسدی تصریح کرد: شبکه برق کشور سراسری است و در گذشته برق به کشور عراق صادر میشد اما از نیمه اول خرداد ماه با دستور هیئت دولت صادرات به عراق به طور کلی قطع شده است.
اسدی گفت: مصرف پیک غرب کشور در ۲۰ تیر ۲۰۳۰ مگاوات بوده در حالی که ظرفیت تولید ۳۸۰۰ مگاوات است و مصرف استان کرمانشاه نیز ۹۰۰ مگاوات و تولید ۱۵۰۰ مگاوات بوده؛ بنابراین از نظر تولید در غرب کشور مشکلی وجود ندارد.
منبع: تسنیم
نظر شما