حسن قاضی عسگر در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: حوزه کالاهای تنظیم بازار مدیریت استان اصفهان توانست سیستم هوشمند توزیع را راه اندازی کند که شامل روغن، برنج، آرد، شکر و سایر کالاهای اساسی است.
وی گفت: هوشمندسازی در حوزه مرغ کار بسیار پیچیدهای بود که بیش از یکسال طول کشید، اکنون یک هفته است که سیستم رهتاب برای مرغ کاملاً راه اندازی شده و خروجی آن نیز بسته شده است، به طوری که مصرف کنندگان فقط با اصفهان کارت و یا کارت رهتاب مرغ دریافت کرده و سیستم کاملاً نشان میدهد چه کسی و چه مقدار مرغ خریداری کرده است.
مشکل کنونی حوزه مرغ کشوری است
معاون استاندار اصفهان با بیان اینکه مشکل کنونی حوزه مرغ کشوری بوده و صرفاً به مدیریت استان مربوط نیست، افزود: برای مدیریت مرغ در کشور با توجه به تصمیمی که مبنی بر ارزان کردن مرغ گرفته شده، قیمت مرغ را سرکوب کردهاند، اکنون بر اساس ادعای مرغداران و تأیید کارشناسان لازم است قیمت مرغ زنده حداقل هزار تومان افزایش یابد تا تولید کننده برای تولید مرغ انگیزه کافی داشته باشد.
تولید مرغ در کشور کاهش یافته است
قاضی عسگر ادامه داد: از طرف دیگر در شرایط کنونی، تولید کنندگان، تولید مرغ را کاهش دادهاند، به عنوان نمونه در سه روز گذشته باید حداقل هزار و ۷۰۰ تن مرغ در اصفهان تولید و عرضه میشد که متأسفانه فقط در حدود هزار و ۲۰۰ تن مرغ در استان توزیع شده است. در سیستم هوشمند میزان تولید مرغ، تحویل آن به پایانه مرغ زنده و از آنجا به کشتارگاه و تحویل به حدود هزار و ۴۰۰ مرغ فروش اصفهان کاملاً قابل مشاهده است. این سامانه بسیار مدرن بوده و در خاورمیانه بی نظیر است.
هزینههای مرغ فروشیها تأمین نشده است
وی گفت: مشکل کنونی این است که با این میزان تولید، هر فروشنده به طور متوسط ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم مرغ دریافت میکند، این میزان نمیتواند هزینههای مرغ فروش را تأمین کند، بنابراین مسائل حوزه تولید، باید ارزیابی شده و حتی پیشنهاد شده گوشت شتر مرغ و بوقلمون نیز در سامانه رهتاب عرضه شده تا مرغ فروشان با فروش این محصولات بتوانند بخشی از هزینههایشان را تأمین کنند.
حذف دلالان با راه اندازی سامانه هوشمند تولید و توزیع مرغ در اصفهان
معاون استاندار اصفهان تاکید کرد: پیش از این برخی افراد با عنوان" کارمزدی کُش" که همان دلالان حوزه مرغ بودند، مرغ را از مرغدار خریداری کرده و با قیمت چند برابری در اختیار کشتارگاه قرار میدادند که منجر به افزایش چند برابری قیمت مرغ میشد، اما اکنون مرغ از مرغداری مستقیماً به تعاونی مرغداران و از آنجا به پایانه مرغ زنده ارائه میشود.
قاضی عسگر ادامه داد: پیش از این سه ماه طول میکشید پول مرغداران پرداخت شود و در این بین مصرف کننده ضرر میکرد، اکنون در کمتر از سه روز پول مرغدار نقد شده و میتواند برای تولید اقدام کند. این سیستم نیز همچون همه سیستمهای جدید ایراداتی دارد که در پی رفع آن هستیم، اما باید سیاستهایی نیز برای افزایش تولید به کار گرفته شود.
بخش خصوصی میتواند مرغ را با قیمت هر کیلو ۳۷ هزار تومان تولید کند
وی گفت: از یک طرف دولت در تأمین نهاده با مشکل رو به رو بوده و همزمان میخواهد مرغ ارزان به دست مردم برساند و از طرف دیگر اجازه ورود بخش خصوصی به این حوزه را نیز نمیدهد، به دنبال آن هستیم که در اصفهان بخش خصوصی نیز به تولید و توزیع مرغ ورود کند، اگر این مهم انجام شود قیمت مرغ آزاد هر کیلو ۳۷ هزار تومان خواهد شد که برخی از افراد جامعه توان خرید آن را دارند، مرغ یارانهای نیز به افراد دهکهای پایینتر ارائه میشود، حتی میتوان یارانه مرغ را به صورت نقدی به دست مردم رساند.
معاون استاندار اصفهان تاکید کرد: امید است مشکل مرغ در استان اصفهان تا دو هفته آینده بر طرف شود.
نظر شما