اعتراض به مخالفت فرمانداری با نامگذاری معابری به نام بزرگان ادبیات کودک

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نسبت به نامه اعتراضی هیأت تطبیق فرمانداری تهران در خصوص غیر قانونی خواندن نام گذاری معابری به اسم بزرگان ادبیات کودک و نوجوان ایران واکنش نشان داد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدجواد حق شناس در جلسه امروز (یکشنبه) شورای شهر  تهران نسبت به نامه اعتراضی هیأت تطبیق فرمانداری تهران در خصوص غیر قانونی خواندن نام گذاری معابری به اسم بزرگان ادبیات کودک و نوجوان ایران، ازجمله جبار باغچه‌بان، مهدی آذریزدی، صمد بهرنگی و هوشنگ مرادی کرمانی واکنش نشان داد و در تذکری خواست هیأت تطبیق برای شورای اسلامی شهر در انجام وظایف قانونی ناشی از اختیارات مصرح در قانون مانع تراشی نکند.

وی یادآور شد: کمیسیون نامگذاری شورای اسلامی شهر تهران، بنا بر پیشنهاد نهادها، سازمان‌ها، مراکز علمی و فرهنگی، مجامع دانشگاهی، شورایاری‌های سطح تهران و دیگر مراکز مرتبط، و درنهایت با رأی اعضای شورا، نسبت به نامگذاری معابر و خیابان‌های شهر اقدام می‌کند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نامگذاری معابری به اسم بزرگان ادبیات کودک و نوجوان ایران، ازجمله جبار باغچه‌بان، مهدی آذریزدی، صمد بهرنگی و هوشنگ مرادی کرمانی، گفت: در این خصوص نیز پیشنهاداتی از سوی افراد و نهادهای فرهنگی مانند دفتر شعر جوان که جمعی از چهره‌های مطرح ادبیات کودک و نوجوان کشور آن را اداره می‌کنند، به شورا رسید که بنا بر خویشاوندی و ارتباطی که بین این بزرگان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان وجود دارد، چهار خیابان روبه‌روی این محل که صاحب عناوین: اول، سوم، پنجم و هفتم بود، به نام آن‌ها نامگذاری شد.

حق شناس با بیان اقدام عجیب و غیرمنتظره از سوی هیأت تطبیق به ریاست فرماندار تهران، آن‌هم همزمان با ۱۸ تیرماه روز ملی ادبیات کودک و نوجوان گفت: هیأت تطبیق این مصوبه قانونی شورای شهر منتخب مردم را در خصوص نامگذاری برای چهار شخصیت مطرح ادبیات کودک و نوجوان غیر قانونی اعلام کرد.

وی ادامه داد: پیش از این، کمیسیون نامگذاری شورای پنجم شهر تهران، در تکریم و بزرگداشت چهره‌های مطرح ادبیات، فرهنگ و هنر کودک و نوجوان کشور، معابری را به نام‌های عباس یمینی شریف، نادر ابراهیمی، مصطفی رحماندوست، احمدرضا احمدی، توران میرهادی، قیصر امین‌پور، پروین دولت‌آبادی و عباس کیارستمی نامگذاری کرده است.

حق‌شناس یادآور شد: مهدی آذریزدی که ۱۸ تیرماه را به مناسبت درگذشت او، «روز ملی ادبیات کودک و نوجوان» نام نهاده‌اند نویسنده‌ای است که عنوان «پرتیراژترین نویسنده کودک و نوجوان» را به خود اختصاص داده و چند نسل با کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوبِ» او خاطره‌ها دارند. او همچنین به «پدر ادبیات کودک و نوجوان ایران» شهرت دارد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بیاناتی از مقام معظم رهبری گفت: مقام معظم رهبری نیز گفته‌اند " من خودم را از جهت رسیدگی به فرزندانم، بخشی مدیون آقای آذریزدی و کتاب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» این مرد می‌دانم… در سطح شعاع ارتباطات فامیلی و دوستانه، هرجا دستم رسید و فرزندی داشتند که مناسب بود با این قضیه، این کتاب ایشان را معرفی کردم. "

وی در پایان تذکرش از رئیس شورا خواست به‌گونه‌ای که مناسب می‌دانند فرماندار تهران و اعضای هیأت تطبیق را در این خصوص توجیه کرده که به وظایف خود دقت نموده و برای شورای اسلامی شهر در انجام وظایف قانونی ناشی از اختیارات مصرح در قانون مانع تراشی نکند.

کد خبر 506503

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.