به گزارش ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت آب منطقهای یزد، محمدمهدی جوادیانزاده اظهار کرد: مطالعاتی در خصوص پیادهسازی بازار آب در دشت یزد- اردکان انجام شده و مسائل پیرامون آن بررسی شده است.
وی با بیان اینکه دشت یزد - اردکان دشت گستردهای است، گفت: به همین دلیل، داشتن چندین نوع منبع آبی میتواند بازار آب را متنوع کند و اهمیت بیشتر این دشت این است که منابع آب آن شامل آب زیرزمینی، پساب تصفیه شده و آب خلیج فارس که اخیراً به استان انتقال داده شده است.
مدیرعامل آب منطقهای یزد افزود: این یعنی ایجاد تنوع در عرضه آب، با کیفیت و قیمتهای متفاوت که این تنوع میتواند الگوی خوبی را برای سایر دشتهای کشور شکل دهد.
وی افزود: در این راستا لازم است تا هیئت ساماندهی و راهبری، تدابیری اتخاذ کند تا بدون مشکل، روند کار طی شده و این بازار منجر به تعادل بخشی و احیای دشت شود، نه اینکه به ایجاد خسارت بیشتر به منابع آب دشت بینجامد.
وی با اشاره به اصلاح و تعدیل صد درصدی پروانههای بهرهبرداری چاههای کشاورزی فعال در این دشت گفت: اصلاح و تعدیل پروانهها بر اساس آب قابل برنامهریزی دشت انجام شده است.
جوادیانزاده بحث پایداری تأمین آب صنعت را بسیار مهم دانست و گفت: ایجاد اشتغال و سرمایه گذاری بر مبنای آب موقت نمیتواند اجرایی شود و اگر بازار آب شکل بگیرد، صاحبان صنایع میتوانند کمبود آب مورد نیاز خود را جبران کرده و از راه قانونی وارد شوند البته باید از بازاری که شرکت آب منطقهای آن را تأیید میکند، اقدام کنند و آب منطقهای آنها را به سمت بازار رسمی آب هدایت میکند.
وی با اشاره به ضرورت موضوع اندازهگیری در بازار تصریح کرد: ۷۵ درصد چاههای کشاورزی در دشت یزد- ارکان مجهز به کنتور هوشمند است و ما میتوانیم هر بخش کشاورزی یا هر صنعتی که مجهز به کنتور نیستند، را الزام کنیم که برای ورود به بازار آب باید نسبت به نصب کنتور هوشمند اقدام کنند، دشت یزد- اردکان به عنوان یکی از ۳ پایلوت اول عملیاتیسازی بازار آب در کشور انتخاب شد.
نظر شما