به گزارش خبرنگار ایمنا، ایمان کرمی، تحلیلگر بازار سرمایه، بورس امروز _ چهارشنبه ۹ تیرماه_ را اینگونه تحلیل میکند:
نمای کلی بازار بورس اوراق بهادار تهران
نماگر بازار بورس تهران در روزی جاری با رشد ۸.۳۹۸ واحدی به سطح یک میلیون و ۲۵۶ هزار و ۹۱۵ واحد رسید و شاخص کل هم وزن با رشد ۱.۶۴۹ واحدی در سطح ۳۸۴ هزار و ۱۷۹ واحد قرار گرفت. شاخص کل بازار رشد ۰.۶۷ درصدی و شاخص هم وزن رشد ۰.۴۳ درصدی را تجربه کردند.
نمای کلی فرابورس ایران
شاخص کل فرابورس با رشد ۱۲۳ و احدی به سطح ۱۸.۰۸۷ واحد رسید.
ارزش و حجم معاملات
ارزش معاملات بازار بورس و فرابورس به ترتیب ۵۵.۳۹۹ و ۲۶.۱۱۸ میلیارد ریال بود.
حجم معاملات بازار بورس و فرابورس به ترتیب ۶.۹۴۴ B و ۲.۴۷۹ B بود.( B به معنای میلیارد و M به معنای میلیون است)
تأثیر در شاخص کل
تأثیر بر روی شاخص فرابورس
شرکت دماوند، یکی از بزرگترین نیروگاههای سیکل ترکیبی ایران
نگاهی به عملکرد تولید و فروش شرکت
(تمامی عددها در صورت مالی به میلیون ریال است)
درآمد عملیاتی شرکت رشد ۲۶ درصدی داشته است و به ۸۲۷ میلیارد تومان رسیده است.
سود ناخالص شرکت رشد ۴۲ درصدی داشته است و به ۴۵۶ میلیارد تومان رسیده است.
سود خالص شرکت کاهش هشت درصدی داشته است و به ۲۲۶ میلیارد تومان رسیده است.
سود خالص هر سهم معادل با هزار و ۳۷۴ ریال است که با قیمت ۲۶ هزار و ۷۲۰ ریالی سهم پی بر ای ۶۵ واحد را به خود میگیرد.(افزایش سرمایه شرکت ثبت نشده است)
سرمایه ثبت شده شرکت دو هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال است.
تغییرات حقوق مالکانه، تغییرات سود انباشته
سود انباشته شرکت با رشد ۵۸ درصدی به ۵۴۷ میلیارد تومان افزایش یافته است. حقوق مالکانه شرکت رشد ۳۱ درصدی داشته است و به ۸۱۵ میلیارد تومان رسیده است.
تابلوی معاملات
سهام این شرکت با پی بر ای ۶۵ واحدی پتانسیل رشد قیمتی بر مبنای p/e را ندارد اما گروه نیروگاهی به علت وجود قیمت گذاری دستوری تحلیل بنیادی آنها بر اساس نسبت پی بر ای انجام نمیشود و نگاهی به ارزش جایگزینی آنها میشود که اگر بر اساس ارزش جایگزینی بررسی شود میتوان متوجه شد که این شرکت ارزنده است اما توقع رشد سریع را از این گروه نباید داشت.
(هیچ سیگنالی در خصوص خرید یا فروش نبوده و صرفاً بررسی صورتهای مالی شرکت است)
اخبار بازار بورس
معاملات املاک به بورس کالا میرود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: بخشی از آن چیزی که باید تشکیل دهنده بورس املاک باشد صندوقهای املاک و مستغلات هستند که ما با سرعت پیگیر اجرایی آن هستیم. دستورالعمل آن قرار است اجرا شود و از طرف دیگر معاملات املاک را در بورس کالا راه اندازی کردهایم. ما زمانی بورس املاک را تأسیس میکنیم که نهادها و ابزارهای لازم را برای فعالیت داشته باشیم، بدین صورت که در ابتدا محیط کار را فراهم کنیم و بعد شرکت تأسیس شود.
قیمت گذاری دستوری صنعت خودرو را زمین زد
دبیر انجمن قطعه سازان با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری صنعت خودرو را زمین زده است، میگوید: قیمتگذاری دستوری گردش مالی خودرو سازان را ماهانه هزار تا هزار و ۵٠٠ میلیارد تومان منفی کرده است؛ مشکل اساسی که در قطعه سازی وجود دارد کمبود نقدینگی است و اینکه خودروساز توان برآوردن مطالبات قطعه سازان را ندارد. انحصاری که در صنعت خودرو وجود دارد انحصار ناخواسته است که به ما تحمیل شده است. وقتی بازار را میبندند انحصار به وجود میآید و این یک مسئله طبیعی است. طبق آمار ۷۰ درصد خودروهایی که تحویل میشود پیمایش ندارد و خریدار صرفاً برای حفظ ارزش سرمایه خودرو را خریده و نگه میدارد؛ خودروسازان به قطعه سازها ۳۵ هزار میلیارد تومان بدهکار هستند.
اخبار شرکتها
در بورس کالا، آهن اسفنجی ۸۷.۸ میلیون ریال، استایرن بوتادین رابر ۳۵۳-۳۸۳ میلیون ریال، ABS شبصیر ۵۳۱ میلیون ریال، الکیل بنزن خطی ۳۹۰ میلیون ریال، پلی پروپیلن ۲۹۵-۳۳۹ میلیون ریال، PVC شغدیر ۲۹۲ میلیون ریال، شمش ۱۲۸-۱۳۲ میلیون ریال قیمت خورد.
هیأت مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس انتشار تعداد ۵۰۰ میلیون اوراق اختیار فروش تبعی بر روی سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس را با نرخ ۲۲ درصد سالانه تصویب کرد.
شرکت پتروشیمی شهید تندگویان با انتشار اوراق اختیار فروش تبعی، تعداد قابل عرضه تا سقف ۵۰ میلیون سهم اعمال ضریب قیمت ۱.۲۲ دوره معاملاتی، تا سقف دوازده ماه، موافقت کرد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو با اشاره به افزایش دو برابری تولید خودروی تجاری نیمهسنگین و سنگین در سال جاری نسبت به سال قبل، گفت "از ابتدای امسال تا روز هفتمتیرماه هزار و ۱۳۲ دستگاه خودروی سنگین و تجاری با افزایش چهار برابری محصولات داخلی تولید شد، این عدد در مدت مشابه سال گذشته ۶۱۱ دستگاه بوده است؛ برنامه پیش بینی شده برای تولید سال ۱۴۰۰، حدود چهار برابر عملکرد سال گذشته خواهد بود."
مدیرعامل ومعادن از کنور بازدید کرد. در این سفر از معادن باباعلی و گلالی با ظرفیت استخراج سالیانه ۹۰۰ هزار تن، کارخانه کنسانتره با ظرفیت تولید سالیانه ۶۰۰ هزار تن، کارخانه گندله سازی با ظرفیت تولید سالیانه ۵۵۰ هزار تن و محل احداث کارخانه کنسانتره گلالی مورد ارزیابی و بازدید قرار گرفت.
وصندوق: انتشار اوراق اختیار فروش تبعی سهام شرکت نفت پاسارگاد به ارزش ۵۰۰ میلیارد تومان با نرخ ۲۲% و دوره بازپرداخت یک ساله برای تأمین مالی برای پروژههای شرکت نفت پاسارگاد.
کپرور: درآمد عملیاتی شرکت با رشد ۱۳۸ درصدی به مبلغ ۵۸۲ میلیارد تومان رسید و بهای تمام شده با رشد ۱۱۹ درصدی به ۴۱۵ میلیارد تومان رسید. تقریباً تمام سود ۱۷۶ میلیارد تومانی این شرکت ناشی شده از عملیات اصلی شرکت میباشد. سود هر سهم با رشد ۲۷۹ درصدی به مبلغ ۳۲۶ تومان رسید.
وپترو: شرکت شیمی بافت به عنوان یکی از سهامداران عمده شرکت است با مالکیت ۶۳.۵ درصدی، تولید کننده MTBE، رافنیت و MEK است. سود هر سهم شرکت در مقایسه با سال گذشته رشد ۶۲ درصدی داشته است و به مبلغ هزار و ۹۰ تومان رسیده است.
وخاور در ۱۲ ماهه در بخش عملکرد تلفیقی ۱۲۱ و در بخش شرکت هزار و ۱۰۸ ریال سود محقق کرده است.
وپارس در خرداد ۱۲ هزار و ۹۱ میلیارد ریال سود تسهیلات اعطایی و ۱۵ هزار و ۹۱ میلیارد ریال سود پرداختی به سپرده دارد. با توجه به مقادیر بالا تراز بانک منفی است.
وشهر ۱۷۸ رقبه از املاک مازاد بانک شهر با شرایط نقد، نقد و اقساط از طریق اعطای تسهیلات و اجاره به شرط تملیک- مزایده فروخت.
بازارهای جهانی
بازار اوره منتظر مناقصه هندیها بود. گفته میشود ممکن است شاهد قیمتهای بالاتر از ۵۰۰ دلار CFR برای تندر هندیها باشیم. تعرفه دولت چین بر صادرات اورهی چینیها احتمالاً بازار را در ماه جولای با کمبود عرضه مواجه کند.
گفته میشود کمیته JTC اوپک پلاس چشمانداز رشد تقاضای جهانی نفت برای سال ۲۰۲۱ را در شش میلیون بشکه در روز نگه داشته است. به نقل از برخی منابع این نشست بدون توصیه سیاستی به پایان رسیده است. همچنین گفته میشود برخی از اعضا در حال انجام لابی جهت افزایش تولیدات اوپک پلاس از ماه آگوست است.
پیش بینیهای اوپک به کمبود عرضه نفت در اوت و ماههای بعد امسال همزمان با بازگشایی اقتصادها اشاره دارد و نشان میدهد این گروه و متحدانش در نشست هفته جاری فضا برای افزایش تولید دارند. دبیر کل اوپک بارکیندو میگوید واریانت های کووید ریسکی برای بازار نفت محسوب میشود. ذخایر نفتیOECD در حال حاضر پایینتر از متوسط سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ قرار دارد.
انتظار میرود مصرف نفت در نیمه دوم سال ۲۰۲۱ پنج میلیون بشکه در روز بالاتر از نیمه اول سال باشد. جدیدترین پیش بینی اوپک در مورد تقاضا برای نفت خام نشان میدهد، اگر سطح تولید تغییر نکند، عرضه اوپک ۱.۵ میلیون بشکه در روز در ماه آگوست کمتر از تقاضای مورد انتظار خواهد بود. این کمبود در سه ماهه چهارم به ۲.۲ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
نظر شما