غلامحسین حسنتاش در گفت و گو با خبرنگار ایمنا، در پاسخ به این سوال که آیا قیمت بنزین در دولت سیزدهم تغییری خواهد داشت، اظهار کرد: بعید است دولت سیزدهم حداقل در سال اول شروع به کار خود قیمت بنزین را افزایش دهد، زیرا تجربیات قبلی نشان داده است که جامعه روی قیمت بنزین حساس بوده و افزایش قیمت آن را عامل تورم میداند و این دولت هم به هر حال با شعار کنترل تورم و بهبود معیشت مردم آمده است و به نظر میرسد که برنامهریزی شده است که حداقل در سال اول قدری فشار از روی مردم برداشته شود.
سهمیه بندی بنزین تغییری نمیکند
وی همچنین در رابطه با امکان تغییرات سهمیه بندی بنزین در دولت جدید افزود: همانطور که گفته شد این اتفاق نیز بعید است، فعلاً شرایط بازار بنزین تثبیت شده است، افزایش سهمیه درآمد دولت را کاهش میدهد و کاهش سهمیه تلقی گران شدن را ایجاد کرده و به نوعی مانند گران شدن است.
اعتصابات اثری بر قیمت بنزین نخواهد داشت
این کارشناس انرژی همچنین در رابطه با تأثیر اعتصاب پالایشگاهها بر قیمت بنزین گفت: در ایران بازار بنزین رقابتی و تحت کنترل عرضه کنندگان و پالایشگران نیست و تحت کنترل دولت است. بنابراین اعتصابات اثری بر قیمت نخواهد داشت مگر این که آنقدر گسترده شود که موجب توقف تولید پالایشگاهها شده و کمبود بنزین به وجود آید.
حسنتاش افزود: این موضوع میتواند منجر به شکلگیری بازار سیاه شکل شود که بعید به نظر میرسد، علاوه بر این با توجه به این که ذخیره سازی وجود دارد کمبود به سرعت به وجود نخواهد آمد، همچنین اگر این اتفاق بیفتد فقط بنزین مشکل نخواهد داشت بلکه فراوردههای دیگر هم دچار مشکل خواهند شد.
افزایش قیمت بنزین افزایش تورم را به دنبال دارد
وی در رابطه با راهکار کنترل مصرف و مدیریت تقاضا بنزین در کشور تصریح کرد: تجربیات گذشته نشان میدهد که افزایش قیمت موجب کنترل مصرف و مدیریت تقاضا نشده است زیرا ساختار اقتصاد ایران متأسفانه تورمی است و افزایش قیمت، تورم را تشدید میکند و قیمت نسبی مجدد کاهش خواهد داشت.
این کارشناس انرژی در رابطه با قیمت تمام شده بنزین گفت: باید توجه داشت که جز مهم هزینه تولید بنزین قیمت نفت خام تحویلی به پالایشگاهها است بنابراین بستگی دارد که قیمت نفت خام تحویلی به پالایشگاهها چند در نظر گرفته شود و با چه نرخ ارزی محاسبه شود.
نظر شما