به گزارش ایمنا و به نقل از اداره ارتباطات و امور بینالملل شهرداری ارومیه، بهمن تمجیدی اظهار کرد: کاهش حاصلخیزی خاک در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و استفاده دائم گیاهان از ذخایر غذایی خاک، بدون جایگزینی مناسب و کافی باعث کاهش توان تولید و عناصر غذایی خاک شده است که در این رابطه استفاده از کودهای شیمیایی به عنوان سریعترین راه برای جبران کمبود عناصر غذایی خاک لازم و ضروری است.
وی افزود: اجرای طرح چالکود در بلوارهای سطح شهر جهت حفظ سبزینگی درختان و دفع کمبودهای تغذیهای، توسط واحد آب و خاک سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری به صورت مستمر انجام میشود؛ درختان سطح شهر به روش چالکود تغذیه میشود.
به گفته تمجیدی چالکود روش خاصی برای جایگذاری موضعی کود آلی، افزایش جذب بستر، درختان است که باعث کاهش تثبیت عناصر موجود در کودهای شیمیایی در مجاورت ماده آلی، افزایش جذب عناصر غذایی در خاکهای آهکی بخصوص جذب عناصر میکرو، افزایش نفوذ آب در خاک، افزایش تهویه خاک و کاهش غلظت یون بی کربنات در خاکهای سنگین بافت و متراکم میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر آن در رفیوژ بلوارهایی که دارای لایه محدود کننده رشد ریشه میباشند باعث از بین بردن آن و خروج خاک نامرغوب در محل حفر چالکود میشود.
رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری ارومیه اظهار کرد: در این راستا گروه کارشناسان مجرب سازمان اقدام به نمونه برداری، انجام آزمایشات آب و خاک برای شناسایی کمبودها، خرید کود و استفاده آزمایشی و تعمیم استفاده از آن بعد از موفقیت در طرح آزمایشی به شکل چالکود در خاک بستر درختان میکنند.
وی خاطر نشان کرد: بررسی علل خشکیدگی بعضی از درختان و باز پیرایی درختان، محلول پاشی و قرار دادن برنامههای احیا درختان دیگر اقداماتی است که در دستور کار سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری قرار دارد.
نظر شما