به گزارش ایمنا، محسن غضنفری با اشاره به اینکه بیش از یک سال است که فعالیتهای معدنکاری در معدن «سنگ سبز» توچال که بین درکه و کوه فراز واقع شده، آغاز شده است، اظهار کرد: این معدن از قدیم وجود داشته است و فعالیت معدنی نیز کم و بیش در آن انجام میشد اما بهدلیل آنکه این معدن در حریم شهری واقع شده است، چندین سال قبل فعالیت آن را متوقف کردند اما این توقف فعالیت دیری نپایید و مجدد طی یک سال اخیر فعالیتهای معدنکاری در معدن «سنگ سبز» از سر گرفته شد.
وی ادامه داد: این معدن نه تنها در حریم شهری است و فعالیتهای معدنی در حریم شهری ممنوع است بلکه مشکلات زیست محیطی متعددی را بهدنبال داشته است. برای مثال در نزدیکی معدن «سنگ سبز» رودخانهای قرار دارد که کل سنگریزهها و خاکهای این معدن به رودخانه راه پیدا کرده و محل عبور سیلاب را مسدود کرده است.
این فعال محیط زیست با اشاره به اینکه علاوه بر اینها حوضچههای سد مانندی در رودخانه قرار دارد که بهعنوان سیلبند از آنها استفاده میشود، تصریح کرد: در حال حاضر این سیلبندها پر از سنگریزه شده است و در واقع کارایی خود را از دست دادهاند.
غضنفری گفت: از آنجایی که این معدن در نزدیکی منطقه مسکونی واقع شده است، آلودگی صوتی ناشی از آن آسایش شهروندان منطقه را برهم زده است و از سویی دیگر منظره گردشگری منطقه درکه و توچال را نیز از بین برده است.
دبیر شورایاری محله هزارسنگ با بیان اینکه انجام فعالیتهای معدنی در فاصله کمتر از یک هزار متر از منطقه مسکونی جای تعجب دارد، اظهار کرد: ما با شهرداری و شورای شهر تهران نامهنگاری کردهایم و حتی قرار شد که شهرداری مسیل رودخانه را لایروبی کند اما این اتفاق هنوز نیفتاده است.
حدود یک سال گذشته مسئول وقت اداره حفاظت محیط زیست استان تهران در بازدیدی از معدن «سنگ سبز» اعلام کرده بود که اگر معدنی به هر دلیلی جلوی فعالیتش گرفته شده بخواهد مجدد فعالیت خود را آغاز کند باید از سازمان حفاظت محیط زیست استعلام بگیرد.
منبع: ایسنا
نظر شما