به گزارش ایمنا، جمال عرف روز دوشنبه در نشست خبری با تبریک دهه کرامت اظهار کرد: در حوزه ریاست جمهوری بیش از ۶۷ هزار صندوق رأی را آماده و با ناظر نهایی کردیم در حوزه شوراها ۷۵ هزار صندوق و در نمایندگیهای سراسر جهان ۴۵۰ صندوق در نظر گرفته شده است. یک و نیم میلیون نفر عوامل اجرایی، نظارتی و بازرسی مشارکت میکنند.
وی درباره واجدین شرایط گفت: ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر مرد و ۲۹ میلیون و ۹۸۰ هزار و ۳۸ زن واجد رأی دادن هستند. یک میلیون و ۳۹۲ هزار و ۱۴۸ رأی اولی که ۷۰۶ هزار و ۹۸۸ نفر مرد و بقیه زن هستند.
رئیس ستاد انتخابات کشور افزود: کلیه اقلام انتخاباتی صندوق الکترونیکی و غیر الکترونیک و احراز هویت ارسال و واکسیناسیون ۵ هزار و ۵۰۰ نفر از عوامل اجرایی انجام شده است. با همکاری وزارت بهداشت قرار شد با استفاده از واکسن ایرانی این واکسیناسیون انجام شود و امروز قول دادند در کمیته اخلاق موضوع مطرح و این کار انجام شود.
عرف درباره اقدامات ستاد انتخابات برای برگزاری انتخابات پرشور و تمهیدات پروتکل بهداشتی، گفت: از مهرماه سال گذشته تمهیدات این انتخابات آغاز شد و ۱۲ جلسه شخصاً به صورت حضوری و ویدئوکنفرانسی با همه رؤسای ستاد انتخابات داشتم که یکی از بحثهای اصلی، مشارکت حداکثری بود.
وی اضافه کرد: علاوه بر این ۶ جلسه با احزاب و گروههای سیاسی برگزار کردم. وزیر هم با استانداران جلسه داشت و دو جلسه با فعالان سیاسی نشست داشت و همه تلاش وزارت کشور این بود همه گروههای مرجع فعال شوند تا انتخابات پرشور داشته باشیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره چگونگی رسیدگی تخلفات انتخاباتی، اظهار کرد: عناوین تخلفات انتخاباتی از زمان تبلیغات و روز رأی گیری بر اساس قانون تصریح شده و بازرسی وزارت کشور و پیشگیری قوه قضائیه فعال هستند و از مجاری قانونی همه این مطالب دنبال میشود. ستادی اصرار داشت در نقطهای از شهر تجمع شود و اجزای فرمانداری و ستاد تأمین به لحاظ مسائل بهداشتی گفتند تا تجمع به استادیوم انتقال دهند و این به معنای ممنوعیت نبود.
عرف ادامه داد: یکی از مفروضات وزارت کشور احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم است که در این زمینه تعرفههای لازم چاپ و اگر دور دوم کشیده شد جمعه بعد دور دوم برگزار میشود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تأیید صلاحیت نامزدهای انتخابات، گفت: بر اساس آمار نهایی از تأیید صلاحیتها ۸۵ درصد ثبت نام کنندگان شوراهای اسلامی شهر و ۹۲.۵ درصد ثبت نام کنندگان شوراهای اسلامی روستا تأیید نهایی شده اند.
رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: ۴۳.۴۴ درصد ثبت نام کنندگان مجلس شورای اسلامی و ۲۶.۱ درصد ثبت نام کنندگان مجلس خبرگان رهبری تأیید صلاحیت نهایی شده اند.
عرف درباره برگزاری گردهماییهای انتخاباتی و رعایت نشدن پروتکلها در همایش انتخاباتی اهواز، گفت: پروتکلها همه چیز را مشخص کرده است. مثلاً به آنها گفته شده است که ۳۰ درصد ظرفیت محل برگزاری یا فواصل شرکت کنندگان رعایت و همچنین از فضای باز و ماسک استفاده شود. رؤسای ستاد انتخابات میتوانند این تعادل را برقرار و همایشها را برگزار کنند.
وی افزود: ستاد انتخابات، رؤسای ستادها، سپاه، بسیج و ناجا به موارد پروتکلهای بهداشتی رسیدگی میکنند و اگر لازم باشد به بازرسی میرود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه نباید برگزاری همایشها را تعطیل کنیم، اظهار کرد: تعطیل کردن همایشها و میتینگها مشارکت حداکثری را زیر سوال میبرد بنابراین از اعضای ستاد انتخابات میخواهم تا آن دستورالعملی که ۸ خرداد به آنها ابلاغ کردهایم را به استانها و شهرستانها ابلاغ کنند و گردهماییها و همایشها با رعایت پروتکلها برگزار شود.
عرف درباره برگزاری در خارج کشور گفت: آخرین آماری که امروز صبح عرض کردم، همان چیزی بود که در آن جلسه خدمت معاون کنسولی و مدیرکل کنسولی که رئیس ستاد انتخابات خارج کشور ما هم هستند، نشستیم و بحث کردیم ولی آخرین آماری که الان به من دادند با آن چیزی که من بیان کردم تفاوتی دارد.
وی افزود: ۱۰۱ کشور و ۱۳۳ نمایندگی یعنی دو مورد بیشتر از آنچه که من در ابتدا عنوان کردم، ۲۳۴ شعبه و ۴۵۰ صندوق آن چیزی است که آقایان انجام دادند.
رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: دولت کانادا متأسفانه بهرغم تعهدات بینالمللی نپذیرفته است که نمایندگی ما در آنجا شعبه و صندوق ایجاد کندو قرار شد در نزدیکترین شهر کانادا شعبه ایجاد شود تا ایرانیان علاقهمند به رأی دادن در کانادا، به آن شهر و شعبه مراجعه کنند.
عرف درباره میزان مشارکت در انتخابات گفت: میزان مشارکت در یک نظرسنجی ۳۷ و در نظرسنجی دیگر ۴۸ درصد عنوان شده است که البته بخشی از نظرسنجیها در فضای مجازی در اختیار همه است.
وی افزود: فاصله ۱۰ درصدی در نظرسنجیها وجود دارد. با دعوت از دستگاههای نظرسنجی، درباره این اختلاف سوال کردهایم و با آنها مجدداً جلسه داریم تا ستاد انتخابات به عدد دقیقتری از میزان مشارکت و احتمال کشیده شدن انتخابات به دور دوم برسد.
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره رعایت پروتکلهای بهداشتی در روز اخذ رأی تصریح کرد: زمان اخذ رأی را افزایش دادهایم و یک ساعت زودتر یعنی ۷ صبح روز جمعه انتخابات آغاز میشود و دو ساعت پس از ساعت ۲۴ اگر لازم شد انتخابات ادامه مییابد.
عرف افزود: مطلبی را یکی از اعضای شورای نگهبان درباره تمدید ساعت رأیگیری مطرح کرد و تماس تلفنی با او داشته و موضوع را توضیح دادم و گفت که منظورش این بود به لحاظ قانونی ساعت ۲۴ یک روز تمام میشود.
وی ادامه داد: پیشتر سر ساعت ۲۴ سیستمهای رأیگیری قطع میشد اما در این دوره از انتخابات اگر افرادی میخواهند رأی بدهند تا ساعت ۲ بامداد سیستمها قطع نمیشود.
رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به رعایت پروتکلهای بهداشتی در روز رأیگیری ادامه داد: نرم افزار شعبه در اختیار همه مردم قرار دارد و شعبهها ضدعفونی میشود و همه از ماسک استفاده خواهند کرد. فاصله اجتماعی رعایت میشود. اگر در شعبهای پروتکلها رعایت نشد، رئیس شعبه تذکر میدهد. هلال احمر در همه شعبهها ناظر بهداشتی دارد و یک شعبه سیار برای بیماران کرونایی خواهیم داشت که با همکاری هلال احمر انجام میشود. آمار بیماران را از وزارت بهداشت میگیریم و اگر بیماری مایل به رأی دادن بود، شعبه به بیمار مراجعه میکند.
نظر شما