به گزارش ایمنا، یکی از مهمترین دارایی بانک مرکزی که در جیب بانکها قرار گرفته و سود قابل توجهی از سوی بانکها به بانک مرکزی داده میشود، بدهی بانکها به بانک مرکزی است.
میزان این بدهی در سال ۹۵ برابر ۹۹۶ هزار میلیارد ریال بود و در سال بعد این رقم ۳۲.۴ درصد رشد یافت و به رقم یک هزار و ۳۲۰ هزار میلیارد ریال رسید.
بدهی بانکها به بانک مرکزی در سال ۹۷ روند صعودی ملایمی (۴.۷ درصد) داشت و برابر یک هزار و ۳۸۱ میلیارد ریال بود. یکی از اتفاقات قابل توجه در سال ۹۸ کاهش ۲۷۵ هزار میلیارد ریال رقم بدهی بانکها به بانک مرکزی بود. میتوان گفت ۱۹.۹ درصد بدهیها کم شد.
کاهش بدهیها پایدار نبود و برابر آخرین دادههای آماری این رقم سال گذشته ۸.۷ درصد رشد یافت و به یک هزار و ۲۰۳ میلیارد ریال رسید.
طبق آمار منتشر شده طی پنج سال گذشته بدهی بانکهای تخصصی ۱۱.۵ درصد کم شده و از ۴۹۴ هزار میلیارد ریال (سال ۹۵) به ۴۴۳ هزار میلیارد ریال (سال ۹۹) رسید.
در دوره مذکور بدهی بانکهای غیردولتی و مؤسسات اعتباری غیربانکی رشد ۴۱.۵ درصدی داشته است و سال گذشته برابر ۶۵۴ هزار میلیارد ریال بود.
بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی افت و خیز بسیاری داشته است به طوری که در سال ۹۵ کاهش ۶۲.۵ درصدی داشت، اما در سال ۹۹ دوباره ۱۴۱.۹ درصد افزایش یافت و به ۱۰۵ هزار میلیارد ریال رسید.
منبع: ایرنا
نظر شما