به گزارش ایمنا، سید عباس عراقچی در گفتوگو با شبکه پرس تی وی درباره روند مذاکرات وین اظهار داشت: آنها (سایر طرفهای برجام) باید به جمهوری اسلامی ایران اطمینان دهند که آنچه در گذشته اتفاق افتاد (خروج آمریکا از توافق) در آینده تکرار نخواهد شد.
وی افزود: برای رسیدن به این منظور، ما نیازمند بحث و رایزنیهای زیاد سیاسی، فنی و قانونی هستیم و تا هر زمان که لازم باشد به این گفتوگوها ادامه خواهیم داد.
همچنین، میخائیل اولیانوف دیپلمات ارشد روسیه در وین درباره این رایزنیها گفت: اختلاف نظرها میان تهران و واشنگتن زیاد نیست اما اساسی است. مسئله اصلی حل نشده و باقیمانده در این مرحله از مذاکرات، این است که توافق چگونه اجرایی شود. اینکه چه کسی، چه کاری را در چه زمانی انجام دهد.
اَلن جورج متِن، وابسته مطبوعاتی اتحادیه اروپا در سازمانهای بینالمللی در وین نیز پس از برگزاری نشست روز شنبه کمیسیون مشترک و آغاز دور تازه ای از رایزنیهای برجامی تصریح کرد: در حال پیشرفت در مذاکرات هستیم اما گفتوگوها فشرده است و هنوز برخی مسائل، ازجمله درباره چگونگی گامهای اجرایی (برجام) باقیمانده است.
وی افزود: اتحادیه اروپا نیز به عنوان هماهنگ کننده، گفتوگوها را با تمام شرکت کنندگان در برجام و به طور جداگانه با ایالات متحده ادامه میدهد.
عراقچی پس از پایان نشست کمیسیون مشترک برجام در وین هم تصریح کرده بود: ما به دنبال رسیدن به یک توافق خوب و مطلوب برای جمهوری اسلامی ایران هستیم و در این مسیر نه عجله میکنیم، نه وقت را تلف میکنیم. البته هر چه زودتر به توافق نهایی برسیم بهتر است.
وی ادامه داد: مهم این است که در این توافق آن اصولی که جمهوری اسلامی میخواهد رعایت شده باشد و به آن شاخصهایی که مد نظر ماست رسیده باشیم.
رئیس تیم ایران در مذاکرات وین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بدون رسیدن به خواستههای کلیدی خود قطعاً توافق نخواهد کرد.
عراقچی تصریح کرد: طرفهای مقابل در نقطهای هستند که باید تصمیم خود را بگیرند. ایران تصمیمات سخت خود را پیش از این اتخاذ کرده است. آن موقعی که در مقابل خروج ترامپ و آمریکا از برجام تصمیم گرفت که در برجام باقی بماند؛ تصمیم سخت ما آن موقع اتخاذ شد و الان نوبت طرفهای مقابلمان است که تصمیمات سخت خود را بگیرد.
وی یادآور شد: اگر آنها میخواهند برجام را حفظ کنند باید انعطافهای لازم را داشته باشند تا بتوانند تصمیمات خود را بگیرند. ما آمادگی داریم که مذاکرات را تا آنجایی که آنها بتوانند به تصمیم برسند ادامه دهیم.
نظر شما