به گزارش ایمنا، بهزاد امیری افزود: موارد ابتلاء به تب کنگو در استانهای گیلان، اردبیل و فارس گزارش شده و خوشبختانه در استانهای جنوب شرق کشور بویژه سیستان و بلوچستان که هر ساله شاهد شیوع این بیماری بودیم امسال مشاهده نشده و دلیل آن جلوگیری از قاچاق دام است.
وی اظهار کرد: هر ساله با آغاز فصل گرما، فعالیت کنهها که مهمترین عامل انتقال تب کنگو به حیوان و دام بوده، شروع میشود و این یک بیماری ویروسی است که به انسان نیز منتقل میشود و باید مسائل بهداشتی و حفاظت فردی هنگام ذبح دام کاملاً رعایت شود.
امیری ادامه داد: با شروع فصل گرما، کنهها از حیوانات و دامها خون خواری میکنند و ویروس را به آنها انتقال داده و بعد از دو هفته از حیوانات و دامها خارج میشوند، اگر دام با عدم رعایت بهداشت ذبح شود و اقدامات حفاظت فردی انجام نشود، تب کنگو به انسان نیز منتقل میشود.
رئیس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت تصریح کرد: توصیه میشود لاشه دامی که ذبح شده باید به مدت ۲۴ ساعت و جگر آن به مدت ۴۸ ساعت در محیط سردخانه باقی بماند و پس از آنکه کاملاً پخته شد، مورد مصرف قرار گیرد.
مردم از مراکز غیرمجاز خرید نکنند
امیری افزود: مردم گوشت را از مراکز غیرمجاز تهیه نکنند، در حاشیه جادهها مشاهده میشود که افراد دام را خریداری میکنند، در حالی که این دام مورد تأیید سازمان دامپزشکی قرار نگرفته و مراحل بهداشتی و قرار گرفتن به مدت ۲۴ ساعت در سردخانه را طی نگرفته و برای مصرف خطرناک بوده و باعث ابتلاء به تب کنگو میشود.
ذبح دام در معابر عمومی
وی تاکید کرد: همچنین از مردم میخواهیم گوشت را از کشتارگاهها تهیه کنند و به هیچ وجه دام در معابر عمومی و منازل ذبح نشود زیرا خونابههای جاری میتواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماریهای منقله از دام به انسان شود. برای اعیاد مناسبتهای مذهبی نیز توصیه میشود ذبح دام را به کشتارگاهها واگذار کنند، افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزار خود را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند و همچنین خونابهها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.
امیری افزود: در غیر این صورت ممکن است ویروس از طریق ترشحات آلوده و خون بدن بیمار، به فرد دیگری سرایت کند که باید سریع به مراکز درمانی برای مداوا مراجعه کرد.
منبع: ایرنا
نظر شما