به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، فرآیند شهری شدن نشانههای آشکاری از خود به جای گذاشته و برنامهریزان را با نگرانیهای زیادی مواجه کرده است. هر روز بر جمعیت شهرها افزوده میشود که این امر خود چالشهای زیادی پیش روی شهرنشینی قرار میدهد. ارتباطات اجتماعی، اقتصادی، سیاست و فرهنگ هر یک به نوعی مشغله جدیدی بر سر راه ساکنان شهری قرار داده چرا که با افزایش جمعیت شهرنشینی، اختلالهایی در آنها به وجود آمده است.
با این حال، جنبشی جهانی تحت عنوان "شهرهای یادگیرنده" شکل گرفته که در آن، تمام ذینفعان دست به دست هم میدهند تا با ارائه ایدههای خلاقانه و اشتراک تجربههای خود با سایرین، شهروندان را برای مواجهه با چالشهای پیش روی زندگی شهری آموزش دهند. جالب است بدانید که بهبهان ایران نیز از اعضا شبکه شهرهای یادگیرنده جهان به حساب میآید که مدیران آن در ارائه رویکردهای خلاقانه برای آموزش شهروندان خود بسیار موفق عمل کردهاند. مارکوویا در هندوراس نیز با وجود اینکه بخش کوچکی از یک شهرستان به حساب میآید، با این حال، در شبکه شهرهای یادگیرنده بسیار درخشان ظاهر شده است.
ترویج سنت یادگیری در شهر تاریخی بهبهان
تاریخچه ظهور شهر بهبهان به دوران ساسانیان بر میگردد که در طول آن، خرابههای شهر باستانی ارگان جای خود را به سازههای جدید داد و شهر بهبهان را از همان ابتدا با سنت آموزش به سمت جلو پیش برد.
مقامات بهبهان برای اینکه خود را در شبکه شهرهای یادگیرنده جای دهند و دسترسی به آموزش مادامالعمر را برای همه مردم به طور برابر امکانپذیر کنند، به کاهش خشونت، بیکاری و نابرابری اجتماعی پرداختند. برای مدیران شهر، برخورداری از معلمان مسئولیتپذیر، برنامههای آموزشی مداوم، برگزاری کلاسهای آموزشی برای کودکان از همان سالهای ابتدایی زندگی و فراهم آوردن فرصتهای یادگیری برابر برای همه از اهمیت ویژهای برخوردار است و تا کنون اقدامات زیادی در این زمینه انجام دادهاند.
در حال حاضر، مدیران بهبهان در تلاشند شهروندانی کارآفرین پرورش دهند، منابع انسانی را مدیریت کنند و به آموزش افراد برای اتخاذ سبک زندگی مسالمتآمیز بپردازند. مقامات در نظر دارند به شهروندان در بهبود وضعیت جسمی و روانی کمک کنند و انسجام اجتماعی و توانمندسازی فردی را تقویت کنند.
از دیگر اقداماتی که برنامهریزان شهر ایرانی عضو شبکه شهرهای یادگیرنده جهان قصد دارند برای رسیدن به اهداف خود در پیش گیرند میتوان به افزایش برنامههای آموزشی برای معلمان و دسترسی به ارزیابیهای آموزش مادامالعمر با استفاده از بودجههای منابع صنعتی، تقویت رابطه شهر با نهادهای غیر دولتی محلی و برگزاری کارگاههای آموزشی علمی، فرهنگی، اجتماعی و آموزشی به منظور بهبود استانداردهای زندگی مردم اشاره کرد.
کارآفرینی در شهر مارکوویا
آموزش ابزاری قدرتمند و مهم برای بهبود کیفیت زندگی به حساب میآید که این اصل به خوبی در شهر مارکوویا رعایت شده و رونق اقتصادی محلی را برای آن در پی داشته است. در واقع، مقامات شهر تلاش کردهاند با استفاده از ایجاد کارآفرینیهای هر چند کوچک و فراهم آوردن فرصتهای شغلی زیاد، به اهداف توسعه پایدار خود دست یابند و کیفیت زندگی ساکنان را به طور قابل توجهی بهبود بخشند.
مدیران مارکوویا از زمانی که به شبکه شهرهای یادگیرنده پیوستهاند، اهداف ویژهای در پیش گرفتهاند؛ آنها در نظر دارند به بهبود قابل توجهی در رفاه شهروندان دست یابند؛ فعالیتهای اقتصادی شهر و مناطق روستایی اطراف را افزایش دهند، به حفظ و نظارت مداوم بر منابع طبیعی بپردازند، از برابری مشارکت مدنی و حضور ویژه زنان و جوانان مطمئن شوند، فرصت مشارکت در طراحیهای شهری را به شهروندان بدهند و کیفیت زندگی را بهبود بخشند.
نظر شما