به گزارش خبرنگار ایمنا، اعضای شورای شهر تهران در جریان ادامه بررسی لایحه برنامه اجرایی توسعه و تسهیل دوچرخه سواری در شهر تهران پیشنهاد ذیل مفاد این لایحه را بررسی کردند.
پیشنهاد شهربانو امانی و احمد مسجد جامعی با این موضوع مطرح شد که برای مسیریابی دوچرخه از فضای خودرو کم شود، نه فضای پیاده. مسجدجامعی در توضیح این پیشنهاد گفت: در شهر انسان محور یکی از ویژگیها این است که فضای پیاده بر سواره اولویت داشته باشد. در برخی از موارد فضای میسر دوچرخه از مسیر پیاده استفاده شده است. برای ایجاد فضای دوچرخه باید از مسیر خودرویی کاسته شود. از سوی دیگر دیده میشود برای این کار برخی از جویها نیز پوشانده شده است و این فضا به محل رشد و گسترش حیوانات موذی مثل موش تبدیل میشود. نباید به هر قیمتی مسیر دوچرخه بسازیم و از فضای پیاده و جوی بگیریم.
علیخانی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: اصل پیشنهاد حرف درستی است وبا اصل پیشنهاد مخالف نیستم و اما اینجا لازم به آن نیست. نظر مشترک در تبصره یکم آمده است که طراحی و راهبری مسیرهای دوچرخه به صورت هماهنگ در مناطق ۲۲ گانه تهران بر اساس ماده ۴ باید اجرایی شود و هر گونه عملیات عمرانی خارج از این روند ممنوع است. این لایحه برنامه راهبردی است نه اجرایی. این پیشنهاد آقا مسجد جامعی در طرح اجرایی دیده خواهد شد و نیازی نیست این موارد که در حوزه اجرا است در راهبرد بیاوریم.
در ادامه شهربانو امانی نیز با بیان اینکه اگر اصول تی او دی رعایت میشد اصلاً نیازی به ارائه لایحه خاص برای دوچرخه سواری نبود ادامه داد: اما چون این اصول رعایت نشد این لایحه ارائه شده است. در حال حاضر مسیر دوچرخه در مناطق اجرایی میشود باید به این موارد توجه شود. فضای پیاده مقدم بر دوچرخه است. بنابراین تا زمانی که برنامه شهرداری تدوین شود نباید خلاف قواعد عمل شود.
در ادامه مناف هاشمی به عنوان نماینده شهرداری با اشاره به اینکه مخالفتی با این پیشنهاد نداریم، گفت: این موضوع در طرح اجرایی خواهد آمد اما چون تدوین آن زمانبر است آوردن آن در اینجا به عنوان تاکید قابل قبول است. اما بهتر است برای همه پیاده روها این ممنوعیت ایجاد نشود. برخی پیاده راههای بیش از ۶ متر عرض دارند و دوستان اجازه دهند این موضوع در معابر بالای ۴ متر که طرح جامع نیز اجازه میدهد متوقف نشود.
در ادامه زهرا صدراعظم نوری با ارائه نظر کمیسیون گفت: جنس این پیشنهاد از جنس این لایحه نیست و لایحه را خراب میکند. این پیشنهاد باید در دستورالعمل بیاید. معاونت حمل و نقل میتواند بخشنامهای را بر اساس ضوابط تهیه و به مناطق ابلاغ کند. جنس لایحه راهبردی است و من به عنوان کمیسیون مخالف هستم.
در ادامه مسجد جامعی گفت: از آنجا که دستورالعمل خیابان کامل را داریم که فضای استاندارد خیابان در آن مشخص شده است میتوان پیشنهاد داد که این موضوع در چارچوب دستورالعمل خیابان کامل انجام گیرد.
در نهایت پیشنهاد افزودن عبارت برنامه تفصیلی دوچرخه سواری شهر تهران با رعایت ضوابط پیاده محوری و دستورالعمل خیابان کامل به ماده ۴ به رأی گذاشته شد و با ۱۳ رأی موافق به تصویب رسید.
در ادامه پیشنهاد دیگری از سوی مسجد جامعی و امانی مطرح شد. مسجد جامعی در توضیح این پیشنهاد گفت: در مسیرهای دوچرخه از رنگهای حلال پایه استفاده میکنند که مشکلاتی ایجاد میکند. این رنگها به مرور زمان آلودگی ایجاد میکنند و در فضا متصاعد میشوند و وارد چرخه طبیعت میشود و استفاده از این رنگها در دنیا باب نیست. از سوی دیگر به جنبه زیباشناسی در به کارگیری رنگها هم توجه نمیشود. پیشنهاد ما این است که از استفاده این رنگها خودداری شود و شیوه دیگری استفاده شود. در نهایت این پیشنهاد به صورت ویرایش عبارتی و با افزودن عبارت توجه به مسائل زیست محیطی به ماده ۴ اضافه شد.
همچنین کلیات لایحه با اصلاحات انجام شده به رأی گذاشته شد و با ۱۵ رأی موافق به تصویب رسید.
در جلسه امروز شورای شهر تهران، محمد سالاری در خصوص واگذاری املاک و اراضی ستاد اجرایی فرمان (ره)، واقع در حریم مسعودیه، گفت: ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، با انتشار آگهی در تعدادی از روزنامهها از جمله روزنامه جام جم، املاک و اراضی واقع در محدوده حریم را با قیمتهای بسیار پایین به مزایده عمومی گذاشته است.
وی تصریح کرد: همانطور که همکاران و نهادهای نظارتی استحضار دارند، وزارت جهاد کشاورزی طی دهههای گذشته، تعدادی از اراضی از جمله اراضی زیتون، دارآباد، سوهانک و منطقه ۲۲ را با ارقام بسیار پایین به مردم واگذار کرد و از آنجایی که امکان ساخت و ساز در این اراضی وجود نداشت، شهروندانی که اقدام به خرید این اراضی کردند بعد از گذشت چندین دهه هنوز بلاتکلیف هستند و بسیار متضرر شدهاند و این مساله، تمام ارکان نظام از جمله قوه قضائیه و بخصوص شهرداری تهران را با مشکلات جدی مواجه کرده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران به قرائت متن نامه شهردار منطقه ۱۵، خطاب به رئیس سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران در خصوص واگذاری املاک واقع در حریم محله مسعودیه پرداخت و اظهار داشت: در این نامه آمده است که علی رغم مکاتبات و پیگیریهای مکرر در خصوص توافق برای املاک و اراضی واقع در طرح نهادها و ارگانها، متأسفانه ستاد اجرایی فرمان امام نسبت به برگزاری مزایده املاک مازاد خود در اراضی مسعودیه اقدام کرده است که این امر مورد سوءاستفاده سودجویان و منفعت طلبان میشود.
وی ادامه متن نامه شهرداری منطقه ۱۵ را بدین شرح قرائت کرد: همانطور که شهرداری تهران از این موضوع در سنوات گذشته بسیار متضرر شده است، چراکه متأسفانه برندگان مزایده با عنایت به اینکه این املاک غالباً در خارج از محدوده قانونی شهر تهران و یا طرح شهرداری قرار دارند، نسبت به طرح دعوا علیه شهرداری تهران اقدام کرده و شهرداری محکوم به پرداخت چندین برابر ارزش املاک، شده است لذا با عنایت به اینکه توافق با ارگانها توسط شهرداری قبل از برگزاری مزایده به صرفه و صلاح شهرداری است به پیوست لیست قطعات مورد نظر ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ارائه میشود.
سالاری در پایان خطاب به شهردار تهران گفت: از آنجایی که یکی از رویکردهای این دوره مدیریت شهری صیانت و حفاظت از میراث طبیعی و حریم شهر تهران است، ضرورت دارد که شهرداری تهران طی نشستی با مسئولین ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای توقف این واگذاریها اقدام عاجل انجام دهد.
نظر شما