به گزارش خبرنگار ایمنا، مصطفی سالاری در صفحه اینستاگرام خود نوشت:
"با مقررات فعلی امکان بازنشستگی در ۳۸ سالگی وجود دارد که احتمالاً در دنیا بی نظیر است و افرادی در اوج توانمندی و تجربه از چرخه تولید خارج میشوند یا جای جوانان جویای کار را در مشاغل دیگری اشغال میکنند.
مهمترین بحث ما در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی لزوم ایجاد سازوکار مؤثری برای تنظیمگری نظام رفاه اجتماعی است. در شرایط فعلی بیمههای مختلف ذیل وزارتخانههای متعدد قرار دارند و در حوزه اجرا آثار آن را میبینیم.
با قوانین و مقررات جاری کشور برای ایجاد پوشش بیمهای برای گروههای مختلف، دولت سالانه حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان تعهد دارد. در جاهایی ۱۰۰ درصد تعهد کارفرما برعهده دولت قرار گرفته است بدون اینکه نیاز باشد و از سوی دیگر در برخی حوزهها نیازمند حمایت بیشتر از سوی دولت هستیم. تداوم شرایط فعلی نامطلوب است؛ انباشت بدهی دولت و نبود امکان پرداخت آن میتواند در آینده بنبستهایی ایجاد کند که کیفیت و پایداری خدمات را با چالش مواجه میکند و اصلاحات پارامتریک برای پیشگیری از این چالشها از الزامات قطعی است.
سن افراد باید ملاک بازنشستگی باشد، در اکثر کشورها چیزی به عنوان سنوات برای بازنشستگی مطرح نیست و افراد بر اساس سن بازنشسته میشوند و در زمان بازنشستگی بر اساس سنوات بیمه پردازی حقوق متفاوت میگیرند. بازنشستگی در سنین حدود ۴۰ سال هیچ گونه توجیه اقتصادی و اجتماعی ندارد، در اصلاحات پارامتریک نیازمند تغییرات اساسی هستیم و اگر چنین اصلاحاتی را اجرا نکنیم در میان مدت و بلند مدت با مشکلات اساسی مواجه خواهیم شد. بازنشستگان بسیاری از صندوقها حقوق بگیر دولت هستند و ادامه وضعیت فعلی این افق را پیش روی سازمان تأمین اجتماعی نیز قرار خواهد داد که با توجه به حجم تعهدات تأمین اجتماعی انجام این کار از عهده دولت خارج خواهد بود. انجام اصلاحات پارامتریک و پذیرش ضرورت این اصلاحات را از مسائل بسیار برای نظام تصمیمگیری کشور است؛ منافع گروههای مختلف نباید ما را از تصمیمگیری ملی بازدارد و باید اصول و منطق فعالیتهای اقتصادی و مدیریت صندوقهای بیمه گر را پیادهسازی کنیم.
اگر افراد در سن منطقی بازنشسته شوند و از بازنشستگی زودهنگام و غیرمنطقی جلوگیری شود، افزایش منابع تأمین اجتماعی میتواند باعث تسهیل در مقررات از کارافتادگی و ارتقای خدمات درمانی شود. گفتمانسازی و پذیرش اجتماعی برای اصلاحات پارامتریک از ضروریات است؛ موضوع زمان نیز در این گونه اقدامات اهمیت زیادی دارد و اصلاحات نباید زمانی انجام شود که دیگر دیر شده باشد. تأمین اجتماعی هنوز وارد شرایط بحرانی نشده است، این سازمان با شرایط خطرناک فاصله دارد اما باید به درستی و با دید بلندمدت برای این سازمان تصمیم گیری شود. "
نظر شما