به گزارش خبرنگار ایمنا، شیائومی و چند شرکت چینی دیگر به اتهام ارتباط با نهادهای نظامی این کشور توسط دولت ایالات متحده تحریم شدند. پس از آن تلاشهای شیائومی برای حذف این تحریم با شکایت به این اقدام غیر قانونی آغاز شد. اکنون و پس از گذشت چند ماه در دادگاه تشکیل شده برای رسیدگی به این پرونده شیائومی و وزارت دفاع آمریکا به توافق مثبتی دست پیدا کردند. قرار است از این پس شیائومی از لیست سیاه تحریم ایالات متحده خارج شده و فعالیتهای خود را بدون محدودیت ادامه دهد.
شیائومی میگوید دادگاهی در ایالات متحده نام این کمپانی را از فهرست شرکتهای وابسته به ارتش چین حذف کرده و به موجب آن تمام محدودیتهای موجود در مبادلات تجاری با این شرکت از سوی آمریکا لغو شده است.
«لی جون»، مدیر شیائومی نیز طی بیانیهای گفت: «شیائومی مجدداً تاکید میکند که این شرکت عملکردی شفاف دارد و به صورت مستقل به فعالیتهای خود ادامه میدهد.»
اواخر اردیبهشتماه پس از تشکیل دادگاه شیائومی، گفته شده بود که نام این شرکت از لیست سیاه تجاری ایالات متحده حذف میشود. قرار بود دولت آمریکا و شیائومی برای حل و فصل منازعات موجود توافق کنند و در آن مقطع زمانی امید آن میرفت که اختلافات و موضوعات بحث برانگیزی که روابط را متشنج کرده بود، به پایان برسد.
در همان مقطع زمانی، «رویترز» گزارشی منتشر کرد که در آن گفته شده بود وزارت دفاع آمریکا، شرکت چینی شیائومی چین را از لیست سیاه تجاری حذف خواهد کرد.
«امیلی هورن»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید نیز دراینباره گفته بود: «دولت بایدن به شدت نگران سرمایه گذاریهای احتمالی ایالات متحده در شرکتهای مرتبط با ارتش چین است و محدودیتهای تعیین شده برای این شرکتها را ادامه میدهد.»
بعد از انتشار خبر تصمیمگیری برای حذف شیائومی از لیست سیاه تجاری آمریکا، سهام این شرکت در هنگ کنگ بیش از ۶ درصد افزایش یافت. این در حالی است که در زمان قرار گرفتن نام شیائومی در لیست سیاه در ماه ژانویه و همزمان با روزهای پایانی دولت ترامپ، سهام شیائومی تقریباً در حدود ۲۰ درصد سقوط کرده بود.
دولت واشنگتن نام شیائومی را در لیستی قرار داده بود که سرمایهگذاری آمریکاییها را در این شرکت محدود میکرد و حالا به نظر میرسد قضیه حل و فصل شده است. علاوه بر شیائومی، نام هفت شرکت چینی دیگر نیز در همین فهرست قرار دارد و تحت همین محدودیتها قرار گرفتهاند.
بعد از بروز این اتفاق، این غول فناوری چینی با طرح دادخواستی علیه دولت ایالات متحده، این رویکرد را غیرقانونی خواند و هرگونه ارتباط با ارتش چین را انکار کرد.
فروردینماه امسال یک قاضی فدرال با اشاره به روند بسیار ناقص دولت ایالات متحده برای قرار دادن نام این شرکت در لیست سیاه، موقتاً مانع اجرای آن شد. همین قاضی هفته گذشته، ممنوعیت سرمایهگذاری شرکت نقشه برداری چینی Luokung را نیز به حالت تعلیق درآورد. باید دید سرنوشت سایر شرکتهای چینی که در لیست سیاه تجاری آمریکا قرار دارند به چه سمتی خواهد رفت.
نظر شما