به گزارش ایمنا، سعید احمری با اشاره به کم بارشیها و کمبود منابع آب در سال آبی جاری، اظهار کرد: در سطح کشور حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد آب شیرین در بخش کشاورزی مصرف میشود اما در شهر تهران در بخش آب شرب با تنش بیشتری مواجه هستیم و دغدغه کمبود آب پشت سدها بیشتر متوجه مصارف شهروندان در منازل است.
وی ادامه داد: وزارت نیرو در سالهای گذشته از منابع آب زیرزمینی برای تأمین آب شرب در سطح استان و شهر تهران استفاده و همزمان استفاده از این منابع توسط شهرداری برای آبیاری فضای سبز فشار بر این منابع را بیشتر میکرد بنابراین این مساله باعث شد که طی سالهای اخیر شهرداری تهران از این منابع کمتر بهرهبرداری کند تا آب شرب مورد نیاز شهروندان تأمین شود.
معاون پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: شهرداری تهران در جهت کاهش بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی و سطحی توافقاتی با وزارت نیرو داشته، اما توسعه فضای سبز شهرداری تهران نیز جزو قوانین و مقررات و نگهداشت فضای سبز موجود جزو سرمایهها است، بنابراین کاهش مصرف آب توسط شهرداری به گونهای نیست که در شرایط خشکسالی میزان آب در اختیار شهرداری برای آبیاری فضای سبز محدود شود تا برای تأمین آب شرب مورد استفاده قرار گیرد.
وی اظهار کرد: شهرداری تهران در سالهای اخیر اقدامات مؤثری در زمینه توسعه سیستمهای نوین آبیاری، ایجاد فضای سبز سازگار با محیط و اقلیم شهر تهران، استفاده از گونههای گیاهی کم آببر و روش آبیاری تحت فشار، احداث پارک بدون چمن و کاهش برنامه چمن کاری بین ۱۰ تا ۱۵ درصدی در مناطق را انجام داده است که مجموعه این اقدامات میتواند کمک کند تا این سال آبی پرتنش را پشت سر گذاریم.
احمری با بیان اینکه ایران در کمربند خشک و نیمهخشک جهان قرار دارد، گفت: باید توجه بیشتری به توسعه فضای سبز متناسب با اقلیم و کاهش مصرف بیرویه آب داشته باشیم. از آنجایی که بخش بیشتر مصرف آب در شهر تهران مربوط به آب شرب و منازل است، کاهش مصرف در هر نوعی ضرورت دارد.
وی ادامه داد: شهروندان همیشه همکاری و همیاری لازم را داشتهاند، بنابراین با تنظیم فشار دستگاههای پمپ آب، استفاده از سرشیرهای کم مصرف و خودداری از مصارف غیر ضروری مانند شست و شوی خودرو و معابر میتوانیم در چنین شرایطی تنش آبی را کاهش دهیم.
معاون پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا به حد کافی درباره وضعیت منابع آب و مصرف آب در کشور اطلاعرسانی میشود؟ اظهار کرد: سالهای گذشته با تأخیر اطلاعرسانی میشد اما اکنون وزارت نیرو با انجام برنامهریزی زودتر نسبت به اعلام هشدارها به مردم اقدام میکند تا هم مردم و هم شهرداریها بتوانند مصارف آب خود را کاهش دهند.
وی بیان اینکه منابع آب زیرزمینی در یک سال متأثر از مصرف ما نمیشوند، گفت: مصرف بیرویه از منابع آب زیرزمینی در بلند مدت مشکلات بزرگی را تحت عنوان فرونشست زمین ایجاد میکند. منابع آب زیرزمینی طی میلیونها سال جمع شده است و ما نمیتوانیم بر اساس نیاز در یک دوره کوتاه آن را مصرف کنیم چراکه احیا و بازیابی این منابع بسیار زمانبر است و در بعضی از مواقع نیز اگر فرونسشت زمین اتفاق افتد هیچگاه نمیتوان این منابع را احیا کرد.
منبع: ایسنا
نظر شما