به گزارش ایمنا، مژگان مقتدری یکشنبه ۲۶ اردیبهشت به مناسبت راهاندازی پویش ملی آسم، به خبرنگاران، اظهار کرد: انواع مختلف کروناویروس به طور شایع با نشانههای سرماخوردگی یا شبه آنفلوانزا در جامعه و در افراد خود را نشان میدهد و میتواند سبب بروز حملات آسم شود.
این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی با تاکید بر اینکه کووید ۱۹ از ویروسهایی است که میتواند حملات آسمی را در خصوصاً در افراد مبتلا به آسم، ایجاد یا تشدید کند، گفت: بیماران مبتلا به آسم، حتماً باید ماسک را به شکل صحیح استفاده کرده، از کسانی که سرفه و عطسه میکنند یا نشانههای سرماخوردگی دارند دوری و داروهای تجویز شده توسط پزشک را به شکل مرتب، مصرف کنند.
وی اضافه کرد: در صورت بروز تب و سرفه شدید در بیماران مبتلا به آسم، بیماران باید بر اساس دستورالعملی که پزشک معالج به آنها توصیه میکند، اقدام به کنترل نشانههای آسم کرده و در صورت نیاز با پزشک تماس گرفته و مشورت کنند.
این عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات آلرژی علوم پزشکی شیراز گفت: در بسیاری از موارد اینها نشانههای ناشی از ابتلاء به کووید ۱۹ نیست، اما در صورت تشدید علائم لازم است به مراکز درمان سرپایی کرونا (۱۶ ساعته) که خدمات لازم در این خصوص ارائه میدهند، شود. این افراد باید در مسیر رفتن به مرکز ۱۶ ساعته و یا اورژانس، از تماس نزدیک با دیگران پرهیز کرده، از ماسک استفاده کنند و فاصله فیزیکی دست کم یک و نیم متر را رعایت کنند.
مقتدری خاطرنشان کرد: در صورت نیاز، پزشک معالج با پرسیدن چند پرسش کلیدی میتواند افراد علامت دار را راهنمایی کند که برای بررسی و درمانهای لازم آیا نیاز به مراجعه به اورژانس و بیمارستان دارد یا برای ادامه درمان کافی است، در خانه بماند.
وی با بیان اینکه بعضی از بیماران نگران هستند که کورتونهای استنشاقی موجود در اسپریهای تنفسی ممکن است سیستم ایمنی آنها را ضعیف کند؛ گفت: با توجه به اینکه مهمترین نکته در بیماران، کنترل علائم آسم است، پس ضروریست که اسپریهای تجویز شده را طبق دستور پزشک روزانه و مرتب مصرف کنند. در صورتی که تشدید نشانههای آسم رُخ دهد، نیاز به مصرف کورتونهای خوراکی مانند «پردنیزولون» است.
این فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی گفت: مصرف داروهای استروئیدی برای بیماران مبتلا به آسم در این شرایط که بیماری کووید ۱۹ شایع است، عامل خطر محسوب نمیشود. بنابراین طبق تجویز پزشک باید داروها به صورت منظم مصرف شود.
توصیه برای مبتلایان به "آلرژی بینی" و استفاده کنندگان از " نبولایزر"
مقتدری اضافه کرد: در بیمارانی که علاوه بر آسم، آلرژی بینی داشته و اسپریهای استروئیدی بینی مصرف میکنند، باید همچنان به استفاده از آن ادامه دهند. بیماران مبتلا به آسم شدید که در منزل از دستگاه «نبولایزر» استفاده میکنند، مطلع باشند که استفاده از نبولایزر امکان انتشار ویروس را به دنبال دارد؛ بنابراین در صورت امکان از «آسان نفس» استفاده کنند یا اگر «آسان نفس» ندارند، میتوانند در صورت استفاده از نبولایزر سعی کنند که افراد کمی در اطراف آنها باشند یا بیمار در اتاق تنها باشد.
این پزشک فوق تخصص گفت: بزرگترین خطر برای بیماران مبتلا به آسم این است که در صورت بروز حمله آسم، درمان مناسبی را در خانه انجام ندهند. در نتیجه ممکن است به علت تشدید علائم آسم مجبور شوند به اورژانسهای بسیار شلوغ مراجعه کنند و تخت خالی هم برای بستری نباشد.
نگران مصرف آنتیهیستامینها نباشید
مقتدری با تاکید بر اینکه کنترل نکردن مناسب در این بیماران خطری به مراتب بزرگتر از ابتلاء به کووید ۱۹ برای سلامتی آنها است، گفت: این بیماران توجه داشته باشند که آنتی هیستامینها سیستم ایمنی را سرکوب نمیکنند، پس در مصرف آنها نگرانی خاصی وجود ندارد.
فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی بالینی تاکید کرد که واکسن " پنوموکوک" که در برخی بیماران مبتلا به آسم تجویز و تزریق میشود، هیچ محافظتی در برابر عفونت ریه ناشی از ابتلاء به کووید ۱۹ ایجاد نمیکند.
مقتدری به همه افراد و اعضای جامعه اکیداً توصیه کرد که در صورت داشتن تب و نشانههای سرماخوردگی، به محل کار یا مراکز آموزشی یا هر اجتماع دیگری نروند تا از انتشار بیماری و تشدید آن جلوگیری شود.
منبع: ایسنا
نظر شما