به گزارش خبرنگار ایمنا، ایمان کرمی، تحلیلگر بازارهای مالی، بازار ارزهای دیجیتال امروز _ شنبه ۲۵ اردیبهشتماه، را اینگونه تحلیل میکند: محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مصاحبهای گفته است روزانه ۳ تا ۵ هزار میلیارد تومان رمز ارز در کشور معامله میشود و این رقم بسیار قابل توجه است، نمیشود با دستوران و قوانین ناگاهانی جلوی معاملات این بازار را گرفت بلکه باید مدیرت شود.
امروزه بازار رمز ارزها نیز به بخشی از سبد سرمایه گذاری خانوارها تبدیل شده است اما باید توجه شود که همان مقدار که بازدهی خوبی دارند ریسک سرمایه گذاری بالایی دارند که از جمله آن میتوان به استفاده از صرافی ازهای غیر مجاز، ریسک گم کردن رمز کیف پول، ریسک بن شده حساب کاربری در بایننس و غیره اشاره کرد.
گفتنی است اگر تمایل به حضور در این بازار دارید مانند بازار سرمایه نیست که یک کد بورسی گرفته و سپس اقدام به خرید و فروش کنیم، در این بازار اشتباههای کوچک منجر به از دست رفتن کل سرمایه میشود.
پر نوسانترینها در ۲۴ ساعت اخیر
کمیابی هارد دیسک چه ارتباطی با رمز ارز چیا دارد؟!
مدتی است که قیمت هارد دیسک در بازار افزایش قیمت چشمگیری داشته است و فعالان این بازار دلیل این افزایش قیمت را به ارز دیجیتالی به اسم چیا نسبت میدهند و نحوه استخراج این رمز ارز به کمک فضای ذخیره سازی کامپیوتر است (هارد دیسک) که به صرفه بودن خرید و ذخیره سازی بر روی هارد دیسک موجب افزایش تقاضا برای هارد دیسک شده است. تا کنون استخراج رمز ارزها یا به کمک دستگاههای ماینر انجام میشد یا به کمک کارت گرافیک اما این بار رمز ارزی است که برای استخراج آن به هارد دیسک نیاز است.
اساس متن اصلی منتشر شده در وبسایت شرکت چیا، شبکه چیا یک بلاک چین جدید و پلتفرم تراکنش هوشمند است که کار کردن با آن آسانتر بوده و کارآمدتر و امنتر است. ما معتقدیم که [استفاده از] ارز دیجیتال باید سادهتر از پول نقد باشد، از دست رفتن آن سختتر باشد و تقریباً سرقت آن غیرممکن باشد. هر کس که بخواهد تراکنشها را اعتبارسنجی کند، باید قادر باشد بدون نیاز به یک سختافزار تکمنظوره یا هزینه برق گزاف این کار را انجام دهد.
این شبکه خود را جایگزین بیت کوین میداند اما اکنون رتبه دو هزار و ۵۲۲ داشته و فاصله بسیار زیادی تا سطح یک دارد خالق این رمز ارز برام کوهن خالق بیت نورنت است نظر ایشان است که رمز ارزی را توسعه دهد که به محیط زیست آسیب نزند و این رمز ارز به ماینرهای پر مصرف برق نیازی ندارد و به یک فضای هارد دیسک فقط نیاز دارد.
Chia Network با نماد اختصاری XCH یک ارز دیجیتال یا شکلی از دارایی دیجیتال است که با ارزش بازار حدود ۰ دلار، در رتبه دو هزار و ۵۲۷ بازار قرار داشته و سهم صفر درصدی از کل بازار را در اختیار دارد . هر واحد از Chia Network در این لحظه با قیمت ۱,۰۹۲.۵۵ دلار، با احتساب نرخ تتر ۲۴,۶۹۳ تومان معادل ۲۶,۹۷۸,۳۶۱ تومان معامله میشود و حجم مبادلات روزانه آن ۷۵.۶۴ میلیون دلار است.
قیمت در ۲۴ ساعت اخیر ۴.۳۲ درصد افزایش یافته است. بالاترین قیمت Chia Network در تاریخ ۱۳ اردیبهشت 1400 May 2021 معادل ۱,۸۱۹.۰۶ دلار بوده که اکنون ۳۹.۹۳ درصد پایینتر از آن زمان قرار دارد. تعداد واحدهای در گردش Chia Network صفر و تعداد کل واحدهای آن ۲۱.۵۱ میلیون خواهد بود. در حال حاضر فعالترین صرافی که در آن Chia Network معامله میشود، صرافی AOFEX با سهم ۳۲.۵۴ درصدی از حجم معاملات روزانه است.
(منبع عکس: وبسایت ارز دیجتال)
قیمت هارد دیسک
ندرو بیلی، رئیس بانک انگلیس گفت: ارزهای رمزنگاری شده «هیچ ارزش ذاتی ندارند» و افرادی که روی آنها سرمایه گذاری میکنند باید آماده از دست دادن کل پول خود باشند. ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، اتر و حتی دوج کوین در سال جاری رونق شدیدی داشته اند اما برخی از اقتصاددانان و سرمایه گذاران به سرمایه گذاران در خصوص تکرار حباب رمزنگاری ۲۰۱۷ هشدار میدهند که در آن بیت کوین به ۲۰ هزار دلار رسید، اما بعد از آن با کاهش بعد از آن به ۳ هزار و ۱۲۲ دلار فرو رفت. بیت کوین امسال بیش از ۹۰ درصد افزایش یافته است.
بخشی از آن به دلیل افزایش علاقه سرمایه گذاران نهادی و خریداران شرکتی مانند تسلا است. این شرکت اتومبیل برقی در اوایل سال جاری ۱.۵ میلیارد دلار بیت کوین خریداری کرد و ارزش داراییهای آن از آن زمان به نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار رسیده است. بن اوناتیبیا، استراتژیست ارشد واندا ریسرچ میگوید که افزایش قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷ و سپس اصلاح آن، منجر به جهش علاقمندی سرمایه گذاران به ارزهای دیجیتال کمتر شناخته شده را به دنبال داشت.
وی افزود: به نظر میرسد حالا اصلاح گستردهتری در انتظار بازار است.
اوناتیبیا میگوید آغاز عقب نشینی قیمت بیت کوین در سال ۲۰۱۷، منجر به روی آوردن سرمایه گذاران به سوی اتریوم و ریپل و اوج گیری قیمت آنها شد؛ با این حال نهایتاً پس از به اوج رسیدن قیمت این ارزهای دیجیتال در ژانویه ۲۰۱۸، سرمایه گذاران خرد به بهانه حمایت نهادی، سرمایه خود را ارزهای سوداگرانه به بیت کوین انتقال دادند.
وی در ادامه میگوید: «دقیقا همان بازی در حال تکرار است و این بار سرمایه گذاران سراغ اتریوم و دوج کوین رفتهاند.» و لازم به ذکر است که در بین ارزهای دیجیتال بیت کوین کمترین میزان رشد را داشته است و مابقی رمز ارزها رشد چند هزار درصدی را تجربه کردهاند که این موضوع خطر و ریسک سرمایه گذاری بر اینها به شدت افزایش میدهد.
قالیباف: تا اطلاع ثانوی به صرافیهای فاقد مجوز درگاه پرداخت ندهید
رئیس مجلس شورای اسلامی در نامهای فوری به رئیسکل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصاد و دارایی، خواستار تعیین تکلیف ارزهای دیجیتال و اقدام برای ممانعت از ارائه درگاه پرداخت به فعالان «فاقد مجوز» این حوزه شد.
محمدباقر قالیباف، ریاست مجلس شورای اسلامی، در نامهای با مهر فوری از بانک مرکزی و دولت خواست وضعیت مقررات ارزهای دیجیتال در ایران را شفاف و برای جلوگیری از «ضرر و زیان مردم» اقدام کند. طبق این نامه، از بانک مرکزی خواسته شده است تا زمان ارائه مجوزهای لازم، از ارائه درگاه پرداخت به صرافیهای ارز دیجیتال فاقد مجوز جلوگیری شود، بهطوری که در صورت زیان به افراد بهدلیل استفاده از درگاههای پرداخت صرافیهای ارز دیجیتال، بانک مرکزی باید پاسخگو باشد. همچنین «علت استمرار» ارائه درگاه پرداخت به صرافیهای ارز دیجیتال باید به مجلس گزارش شود.
در ابتدای این نامه به احتمال اینکه آینده از آنِ ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین باشد اشاره شده و سپس ریسکهای احتمالی این حوزه مانند احتمال «خروج ارز» و «ایجاد بسترهای غیرقانونی» بیان شده است.
در ادامه این نامه آمده است که با وجود گذشت سالها از ظهور پدیده ارزهای دیجیتال، اقدام مؤثری در جهت تعیین تکلیف قوانین این حوزه انجام نشده است. در این نامه به صرافیهای ارز دیجیتال بهطور ویژه اشاره شده است که مقرراتی روی فعالیت آنها وجود ندارد.
در این نامه همچنین نوشته شده است که طبق آمار، مبادلات انجامشده در صرافیهای ارز دیجیتال ایرانی با «مبادلات روزانه سهام در بازار سرمایه» برابری میکند و طبق متن این نامه، متولیان این حوزه یعنی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی اقدام مؤثری انجام ندادهاند.
در ادامه این نامه میخوانیم: اکتفای صرف به اعلام ممنوعیت مبادلات رمز ارزها، نمیتواند رافع مسئولیتهای مهم بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی در این خصوص باشد. تجربه قبلی مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز و اقدام مشابه بانک مرکزی در خصوص مؤسسات مذکور و همچنین سایتهایی همچون سکه ثامن که منجر به مال باختن عده زیادی از مردم و تحمیل هزینههای زیاد مالی به کشور گردیده است، باید در این زمینه مدنظر قرار گیرد.
در ادامه نامه میخوانیم که «طبق قوانین و مقررات کشور هرگونه فعالیت تحت عنوان «صرافی» در کشور صرفاً با ارائه مجوز از سوی بانک مرکزی مجاز است».
در بخش مهمی از نامه به استمرار ارائه درگاه پرداخت به صرافیهای ارز دیجیتال با وجود اعلام ممنوعیت این کار اشاره شده است. طبق این نامه، در اسفند ۱۳۹۹ بانک مرکزی به دارندگان مجوز پرداختیاری اعلام کرده است که از ارائه درگاه پرداخت به سایتهای صرافی ارز دیجیتال خودداری کنند؛ اما همچنان ارائه خدمات از سمت درگاههای پرداخت تحتنظارت شرکت شاپرک ادامه دارد. در این نامه آمده است:
یکی از دغدغههای مهم فعالان اقتصادی و برخی نمایندگان مجلس این است که با وجود اعلام غیرمجاز بودن صرافیهای دیجیتال و در حالی که در اسفند سال ۱۳۹۹ بانک مرکزی به دارندگان مجوز پرداختیاری اعلام نموده است که از ارائه درگاه پرداخت به این سایتها خودداری نمایند، همچنان شرکتهای اصلی ارائهدهنده درگاه پرداخت تحت نظارت شاپرک، بهویژه در قالب IPG به این سایتها خدمات میدهند. این در حالی است که شاپرک ملزم به ارائه درگاههای پرداخت به سایتهای دارای نماد اعتماد الکترونیک میباشد.
قالیباف در نامه خود همچنین با اشاره به امکان خروج گسترده ارز از کشور بهواسطه فعالیت صرافیها، خواستار ارائه گزارش کارشناسی بانک مرکزی در این زمینه شد: در صورت تبدیل واقعی وجوه ریالی پرداختی فعالان به این سایتها به رمز ارزهای استخراجشده در خارج کشور، امکان خروج گسترده ارز از کشور به این واسطه محتمل است که در این خصوص نیز لازم است گزارش کارشناسی و برآورد مناسبی از سوی بانک مرکزی ارائه گردد.
قالیباف در ادامه با اشاره به مسئولیت بانک مرکزی بهعنوان متولی اصلی حوزه نظام پولی کشور، خواستار قانونگذاری سریع حوزه ارزهای دیجیتال از سوی این نهاد شد: در هر صورت، ضروری است بانک مرکزی بهعنوان متولی اصلی حوزه نظام پولی کشور، در اسرع وقت، ضمن ارائه یک برآورد قابل اتکا از آینده این فناوری و اثر آن بر اقتصاد، و بهویژه نظام پولی و مبادلات کشور، مقررات لازم برای فعالیت بهویژه در حوزه مبادلات رمز ارزها را تدوین نموده و نسبت به نظاممند نمودن فعالیت در این حوزه اقدام نماید و تا زمان ارائه مجوزهای لازم، از ارائه هرگونه درگاه پرداخت به فعالان فاقد مجوز این حوزه ممانعت به عمل آورد.
رئیس مجلس همچنین خواستار توضیح بانک مرکزی درباره علت استمرار ارائه درگاههای پرداخت به صرافیها، علیرغم تذکرات ارائهشده از سوی مجلس شورای اسلامی شد: با وجود تذکرات ارائهشده از سوی مجلس شورای اسلامی به بانک مرکزی، لازم است توضیح مناسبی در خصوص علت استمرار ارائه درگاههای پرداخت به سایتهایی که به گفته بانک مرکزی فاقد مجوز بودهاند ارائه گردد و در صورت متضرر شدن مردم بهواسطه وجود درگاههای پرداخت دارای مجوز از بانک مرکزی در این سایتها، بانک مرکزی باید پاسخگوی این موضوع باشد.
این نامه با اشاره به حجم گسترده مبادلات مالی در بستر صرافیهای ارز دیجیتال، از وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی درخواست کرد که در اسرع وقت برای دارندگان این سایتها پرونده مالیاتی ایجاد کنند: با وجود حجم گسترده مبادلات مالی در بستر این سایتها، لازم است وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمان امور مالیاتی، در اسرع وقت نسبت به ایجاد پرونده مالیاتی برای دارندگان این سایتها اقدام و با قید فوریت، نسبت به ارائه گزارش مذکور به مجلس شورای اسلامی اقدام نمایند.
در بخش پایانی نامه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواسته شده است تا در خصوص تبلیغات گسترده برای خرید ارزهای دیجیتال در سایتها و شبکههای اجتماعی سیاستگذاری انجام شود. رئیس مجلس در پایان نامه خود از سازمان صدا و سیما میخواهد برای آگاهسازی مردم درباره سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال و برگزاری جلسات کارشناسی اقدام کند.
ایلان ماسک- مدیرعامل تسلا- در تغییر موضعی عجیب اعلام کرد که قبول بیت کوین برای خرید محصولات این شرکت به دلیل نگرانیهای زیست محیطی متوقف شده است، دفتر خدمات مالی داخلی آمریکا هم از آغاز رسیدگی به تخلفات صرافی بایننس- بزرگترین صرافی ارزهای دیجیتالی در جهان- به اتهام پولشویی و تخلفات مالیاتی گسترده خبر داد. مقر صرافی بایننس در جزایر کایمن و سنگاپور قرار دارد. این موضوع باعث ریزش شدید ارزهای دیجیتال شد از جمله ارز دیجیتال صرافی بایننس به نام BNB که ریزش شدیدی را تجربه کرد.
بازگشت مجدد بایننس کوین به روند صعودی
روز شنبه ۲۵ اردیبهشت ماه این رمز ارز توانست مجدد به روند صعودی خود بازگردد.
نظر شما