مرتضی سورانه در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: خانه تاریخی حاج باشی به صورت شبانه توسط عوامل شهرداری تخریب شد و بنده از این مساله بی اطلاع بودم تا این که خبرنگاران برای انجام مصاحبه با من تماس گرفتند و همان زمان بود که پی به این کار اشتباه بردم.
وی ادامه داد: با پیگیریها مشخص شد که گویا نه فقط شورای شهر، بلکه فرمانداری و به قول فرماندار مسؤولین اداره میراث فرهنگی نیز از این موضوع مطلع نشده بودند.
سورانه افزود: این که سرپرست شهرداری بدون هماهنگی با شورای شهر اقدام به انجام چنین کارهایی کند به هیچ وجه پسندیده نیست و اصلاً آن را قابل قبول نمیدانم. افکار عمومی را نمیتوان قانع کرد و مردم و شهروندان انتظار ندارند که شهرداری به ولایت شورا تمکین نکند.
رئیس پارلمان شهری اراک با بیان این که شورای شهر برای حفظ و صیانت از میراث تاریخی شهر همواره تصمیمات لازم را اتخاذ کرده است، اظهار کرد: شورای شهر دوره پنجم بارها و بارها برای مراقبت از میراث تاریخی شهر مصوباتی داشته که یکی از نتایج آن سرپا نگه داشتن بازار تاریخی و حفظ چند مکان تاریخی تا امروز است.
وی ادامه داد: مدیریت شهری اراک برای حفظ میراث تاریخی سکوت نکرده است و نمیشود که کوتاهی یا ناتوانی سازمانهای دولتی مسئول را به پای شورا نوشت.
سورانه تاکید کرد: در این دوره علاوه بر جلسات کمیسیونهای فرهنگی اجتماعی و گردشگری و خدمات شهری با موضوع حفظ و مرمت و نگهداشت اماکن فرهنگی هویتی و تاریخی شهر و تخصیص اعتبار برای مرمت بازار سرپوشیده، مقبره آقانور و تکمیل مرمت خانه محسنی در کوچه ارسطو و تبدیل آن به موزه اراک شناسی و همینطور رایزنی با آموزش پرورش و ورثه محسنی برای تملک ملک محسنی در خیابان محسنی، کمیسیون فنی و عمران شورای شهر در هفته جاری جلسهای را تحت عنوان بررسی روند مرمتی بازار تاریخی برگزار کرد.
وی افزود: در این جلسه نماینده میراث فرهنگی قول داد پیگیرهای لازم را جهت تهیه و ارائه شناسنامه بازار انجام دهند، بنابراین صحبتهایی که گناه پای چوبین و کم تحرک دولت در حفظ آثار تاریخی را به پای عملکرد مدیریت شهری مینویسند، درست نیست.
نظر شما