۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۵
عبدالوهاب شهیدی به روایت صدیق تعریف

"صدیق تعریف"، خواننده موسیقی ایرانی نکاتی را درباره ویژگی‌های آوازی عبدالوهاب شهیدی و دوران فعالیت موسیقایی این هنرمند، بیان کرد.

به گزارش ایمنا، صدیق تعریف درباره زندگی هنری "عبدالوهاب شهیدی"، خواننده باسابقه ایرانی که صبح دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه به دلیل عارضه درگذشت، اظهار کرد: استاد عبدالوهاب شهیدی در جامعه باربد، زیر نظر استاد "اسماعیل مهرتاش" (موسیقیدان) آواز ایرانی را فرا گرفت. استاد مهرتاش در حوزه اجرا و آموزش موسیقی و تئاتر با اجرای اپرت‌هایش در جامعه "باربد" در دورانی بسیار فعال عمل می‌کرد. ماحصل این آموزش‌ها، پرورش شاگردانی بود که در اپرت‌های ایشان حضور پیدا می‌کردند. از جمله کسانی که در این اپرت‌ها حضور می‌یافت، استاد شهیدی بود که همزمان با خواندن آواز در این اجراها، به نواختن عود هم می‌پرداخت. از دیگر شاگردان استاد مهرتاش می‌توان به "محمدرضا شجریان"، "محمد منتشری" و چند تن دیگر اشاره کرد که در اجرای آثار مهرتاش او را همراهی می‌کردند.

وی ادامه داد: به مرور استاد شهیدی وارد برنامه "گل‌ها" در رادیو شد و تا آخرین روزهای پیش از انقلاب به طور مستمر در برنامه‌های گل‌های رادیو همانند؛ "گل‌های جاویدان، "گل‌های رنگارنگ" و یا "گل‌های تازه" به اجرای برنامه پرداخت. استاد شهیدی با توجه به شناختی که از شخصیت صدایش داشت تا آنجا که می‌توانست از امکانات موجود در صدایش به نحو احسنت و درست استفاده کرد. از این استاد بزرگ، آثار ارزشمندی باقی مانده است. شیوه آوازخوانی ایشان خصلت و ویژگی خاص خود را داشت که استاد به خوبی و به اندازه کافی از آن در اجرای آثارش استفاده می‌کرد.

این هنرمند اظهار کرد: هر کدام از خوانندگان موسیقی ایرانی پیش از انقلاب، شیوه، سبک و سیاق منحصر به خود را داشتند، خلاف خوانندگان امروز هر کدام شخصیت صدایی و اجرایی خاص خود را داشتند و هیچکدام به هیچ وجه شبیه دیگر خوانندگان نمی‌خواندند و آوازشان هر کدام مُهر و امضای خود را داشت.

او تصریح کرد: تا آنجا که به خاطر می‌آورم استاد شهیدی خواننده دائمی و همیشگی گروه پایور به سرپرستی استاد "فرامرز پایور" بود. یادم نمی‌آید که استاد شهیدی با گروهی دیگر غیر از گروه پایور به اجرای برنامه پرداخته باشد مگر با ارکستر بزرگ رادیو و تلویزیون در چند کار محدود و معدود با استادانی چون روح الله خالقی و بعدها در چند اثر استاد جواد معروفی و استاد فریدون شهبازیان. از معروف‌ترین آثار این خواننده ارجمند می‌توان به آثاری مانند "زندگی"، "بی تو به سر نمی‌شود"، "گریه را به مستی…" و چند اثر دیگر اشاره کرد. از دیگر ویژگی‌های این استاد ارجمند می‌توان به بازآفرینی چندین اثر نواحی ایران مانند موسیقی منطقه لرستان و چهارمحال بختیاری که اغلب با ارکسترهایی به سرپرستی "فریدون شهبازیان" اجرا می‌شد، اشاره کرد.

او ادامه داد: استاد شهیدی خواننده‌ای بود که غیر از عرصه آواز، در نواختن عود در نوع خود خوش پنجه و خاص بود و عود را خوش می‌نواخت. از ویژگی‌های عودنوازی ایشان؛ صدای ساز او بود که رنگ، بو و طعم خالص موسیقی ایرانی را داشت.

منبع: ایسنا

کد خبر 492602

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.