به گزارش خبرنگار ایمنا، امین خانجانی، مدیر شرکت تدبیر افزار پژواک بعد از ظهر امروز _شنبه ۱۸ اردیبهشت_ در آئین کلنگ زنی نخستین شهرک صنعتی استخراج رمز ارز کشور در فریدن اظهار کرد: این مجموعه در زمینی به مساحت بالغ بر ۷۸ هزار مترمربع در شهرک صنعتی داران احداث میشود و سرمایه گذاری اولیه آن حدود ۵۰۰ میلیارد تومان است.
وی میزان مصرف برق مورد نیاز استخراج رمز ارز در مرحله (فاز) نخست این شهرک را بالغ بر ۲۱ مگاوات اعلام کرد و گفت: در مراحل بعدی مقدار مصرف برق تا ۱۰۰ مگاوات افزایش پیدا خواهد کرد و قرار است بخشی از انرژی الکتریکی مورد نیاز از طریق احداث نیروگاه در آن منطقه تأمین شود.
مدیر شرکت تدبیر افزار پژواک ادامه داد: بهره برداری اولیه این شهرک طی چهار ماه آینده صورت میپذیرد و تکمیل مراحل بعدی پروژه ظرف مدت ۲ سال انجام خواهد شد.
خانجانی اشتغالزایی مستقیم افتتاح شهرک استخراج رمز ارز را بالغ بر ۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و یک هزار و ۵٠٠ نفر به طور غیرمستقیم اعلام کرد و گفت: ۸۰ درصد از این نفرات از نیروهای بومی شهرستان فریدن خواهند بود و این پروژه از بهترین پروژههای اشتغالزای این خطه به شمار میرود.
خانجانی با تاکید بر اینکه راهاندازی نخستین شهرک استخراج رمز ارز کشور به همت بخش خصوصی جان تازهای به این صنعت خواهد داد، خاطرنشان کرد: حمایت، لازمه پیشبرد اهداف تولیدی و صنعتی و خودکفایی در امور مختلف است و سالی که به فرموده رهبر معظم انقلاب به سال "تولید، پشتیبانیها، مانع زدایی ها: مزین شده، همه باید برای تحقق رونق اقتصادی و جهش تولید تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه این صنعت و فناوری به هیچ عنوان گاز گلخانهای تولید نمیکند، ادامه داد: بنابراین میتوان از آن به عنوان یک صنعت پاک یاد کرد. حتی قرار است از گرمای تولیدی در این شهرک صنعتی که از ماینرها (استخراج کننده ها) تولید میشود برای تأمین گرمایش شهرک گلخانهای منطقه دامنه که در نزدیکی آن قرار دارد استفاده شود و این خود میتواند در مصرف بهینه انرژی نقش بسزایی ایفا کند.
مدیرعامل شرکت تدبیر افزار پژواک، مجری این پروژه تصریح کرد: همجواری شهرکهای استخراج رمز ارز و شهرک گلخانهای که از آن میتوان به عنوان نوعی تجمیع صنایع یاد کرد در حفظ و مصرف بهینه انرژی نقش ویژهای خواهد داشت و یکی از مزایای قابل توجه طرح محسوب میشود.
خانجانی در پاسخ به این سوال که آیا راه اندازی این شهرک صنعتی سبب خاموشی و قطع برق در منطقه میشود؟ خاطرنشان کرد: زیرساختها و میزان برق مورد استفاده در طرح به طور شفاف و روشن محاسبه شده و با همکاری اداره برق هیچگونه مشکلی در منطقه و یا دیگر نقاط استان رخ نخواهد داد و به اصطلاح شبکه بار اضافی را تحمل نخواهد کرد.
وی ادامه داد: باید این نکته را متذکر شویم که ماینرها و استخراج کنندههایی که به طور غیرقانونی و پنهان فعالیت میکنند سبب افت فشار شبکه میشوند، اما روند فعالیت شهرک استخراج رمز ارز واقع در شهرک صنعتی داران به طور کامل شفاف و قانونی است و هیچ موضوع پنهانی وجود ندارد لذا هیچگونه خاموشی هم رخ نخواهد داد.
این فعال اقتصادی دور زدن تحریمها و تسهیل در مراودات مالی بینالمللی را از جمله دیگر مزایای طرح برشمرد و تصریح کرد: در صورتی که تحریمها برداشته شود آسان سازی مبادلات اقتصادی با دیگر کشورها ساز و کار بهتر و مطلوبتری پیدا میکند و این به سود اقتصاد کشور خواهد بود.
خانجانی با بیان اینکه استخراج رمز ارز در دنیای کنونی به نوعی صادرات به شمار میرود، خاطرنشان کرد: نیروی فکری و انسانی این گونه طرحها داخلی است، اما میتوان تولیدات آن را در خارج از کشور به فروش رساند که خود زمینهای برای ارزآوری بیشتر و شکوفایی اقتصادی است.
وی با اشاره به اهمیت جهش تولید و توجه بیشتر به تولید ملی و تولید ناخالص ملی، خاطرنشان کرد: در یکی از مراحل این طرح تولید دستگاههای استخراج کننده یا همان ماینر در دستور کار قرار گرفته که این خود کاهش وابستگی به واردات و خودکفایی در این زمینه را در پی دارد.
این سرمایه گذار نخستین شهرک استخراج رمز ارز به راهاندازی دانشگاه علمی کاربردی بلاکچین (فناوری زیرساختی رمز ارزها) در شهرستان فریدن مرتبط با این فناوری اشاره کرد و گفت: این مرکز تخصصی برای نخستین بار در کشور میتواند دانشجویانی با تخصص مرتبط با رمز ارزها تربیت کند که خود قادر است برای زمینههای نوآوری، اقتصادی و علمی کشور سودمند واقع شود.
نظر شما