نام اصغر فرهادی در کنار اسکورسیزی و نولان قرار گرفت

گرچه تعداد زیادی کارگردان موفق شده با یک فیلم داریم؛ اما معدود سینماگرانی تاکنون توانسته اند در همه آثار خود سطحی بالا از کیفیت را حفظ کنند.

به گزارش ایمنا، مجله انگلیسی «Far Out» در گزارشی به مرور فیلم‌سازانی پرداخته که به اصطلاح فیلم بد نمی‌سازند و آثار آنها همگی به درجه‌ای از موفقیت دست یافته اند، بر خلاف کارگردانی که شاید یک شاهکار سینمایی در کارنامه خود داشته باشند، اما نتوانستند روند موفقیت خود را در ادامه فعالیتشان به پیش ببرند.

«مارتین اسکورسیزی» اولین نامی است که در میان این کارگردانان به چشم می‌خورد، گرچه فیلم‌هایی چون «هوانورد» و «سکوت» از ساخته‌های این کارگردان ۷۸ ساله به عقیده برخی اندکی طولانی مدت و سانتیمامتال به نظر برسد، اما به هیچ عنوان فیلم‌های بدی نیستند و دیگر آثار او در فهرست برترین فیلم‌ها قرار می‌گیرند. «اسکورسیزی» در طول دوران فعالیت خود در سبک‌های مختلفی از «خیابان های پایین شهر» تا «جزیره شاتر» فیلم ساخته و نقطه اشتراک همه ماجراجویی سینمایی او کیفیتی آثاری است که با مخاطبان سهیم می‌شود.

«کریستوفر نولان» نیز از آن دسته سینماگرانی نیست که نه تنها که با حفظ تداوم همچنان فیلم‌های موفق و هیجان انگیز می‌سازد، بلکه معمولاً پروژه‌های سینمایی خود را با بودجه‌ای کمتر از برآورد اولیه و زمانی زودتر از موعد برنامه ریزی آماده می‌کند و به همین دلیل هر استودیو فیلمسازی و تهیه کننده‌ای بی تاب همکاری با اوست. «نولان» که به خوبی نیاز مخاطب سینما را می‌شناسد و می‌داند در مقطع کنونی چه چیزی برای آنها سرگرم کننده است، از خلاق‌ترین کارگردانان تمام ادوار است.

اصغر فرهادی کارگردان ایرانی که دو جایزه اسکار بین المللی در کارنامه دارد، سینماگر مؤلفی است که در آثارش به عمق درون احساسات انسانی می‌پردازد و گرچه شاید در رادار همه فیلم دوستان قرار نداشته باشد، اما بهترین جا برای شروع تماشای آثار او فیلم «جدایی نادر از سیمین» است. پرداخت صادقانه و پراحساس فرهادی به موضوع انسانیت، تأثیرگذار و هنری است.

«بونگ جون-هو» دیگر کارگردان آسیایی حاضر در این فهرست است که سال گذشته با کسب اسکار بهترین فیلم با «اَنگل» توجهات را بیش از پیش به سمت خود جلب کرد، اما این کارگردان کره‌ای پیش از سال ۲۰۲۰ نیز چندین فیلم کلاسیک و موفق چون «خاطرات قتل» و «سگ‌هایی که پارس می‌کنند گاز نمی‌گیرند» را نیز به سینما آورده بود. «جان هرت» بازیگر انگلیسی که در فیلم «برف شکن» با «بونگ جون-هو» بازی کرده پیش از این در اظهار نظری او را یکی از بهترین کارگردانانی توصیف کرده بود که تاکنون مقابل دوربینش رفته است. «بونگ جون-هو» کارگردانی است که در ساخت آثارش به روح فیلمنامه هایش بسیار وفادار است و به خوبی می‌داند چگونه با هدایت بازیگران، به فیلمنامه زندگی ببخشد.

«کوئنتین تارانتینو» از کارگردانان کمال گرای سینما است که اعلام کرده پس از ساخت دهمین فیلم بلند خود از دنیای سینما خداحافظی می‌کند و کار خود را در عرصه ادبیات و یا نقد سینما پی خواهد گرفت. «تارانتینو» پیش از نهمین ساخته اش «روزی روزگاری در هالیوود» ساخت فیلم‌های موفقی چون «سگ های انباری»، «داستان عامه پسند»، «بیل را بکش»، حرامزاده‌های لعنتی» و «هشت نفرت انگیز» را در کارنامه سینمایی دارد.

برادران «کوئن» که از چیره دست ترین فیلمنامه نویسان هالیوودی نیز هستند و آثاری چون «جای برای پیرمردها نیست»، «فارگو»، «بارتون فینک»، «ای برادر کجایی؟» و … را به سینما آورده اند در کنار «دنیس ویلنوو» کارگردان فرانسوی- کانادایی، «مارتین مکدونا» و دو فیلمساز زن یعنی «کلی رایکارت» و «گرتا گرویگ» دیگر چهره‌های حاضر در فهرست کارگردانانی هستند که فیلم بد نمی‌سازند.

کد خبر 491933

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.