به گزارش ایمنا، محمدعلی طیبی سورکی، اظهار کرد: اصولاً مردم آگاه به حقوق خویش نیستند و متعاقب آن برای احقاق حقوق خود کاری نمیکنند، هر چند اثبات این موضوع که ویروس از چه شخصی به افراد جامعه منتقل شده امری مشکل است، اما در اینجا بر فرض اینکه انتقال دهنده معین است باید مسئولیت وی را بررسی کنیم.
وی گفت: در اینجا باید به دو نکته توجه کنیم که انتقال دهنده ویروس، آیا با قصد انتقال ویروس به سایر افراد ارتباط برقرار میکند یا بدون قصد انتقال ویروس در جمعی حاضر میشود.
طیبی سورکی با اشاره به اینکه فرد با قصد انتقال ویروس با دیگر افراد ارتباط برقرار میکند، گفت: در اینجا هم چند حالت پیش خواهد آمد اول اینکه آیا شخص قصد انجام این کار را تا تحقق نتیجه داشته باشد و دوم اینکه بیمار علم و آگاهی دارد که این انتقال به فرد خاصی به دلیل دارا بودن بیماری زمینهای کشنده خواهد بود.
عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه، تصریح کرد: اگر فرد با قصد انتقال بیماری کرونا با دیگری دیدار کند و در صورت انتقال عمدی این ویروس، فرد مقابل جان خود را از دست دهد، شخصی که بیماری خود را منتقل کرده مسئولیت دارد و مطابق با ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی او مرتکب قتل عمد شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر فرد بدون قصد انتقال ویروس در جمعی حاضر شود، گفت: درباره فردی که بدون هیچ قصدی در جمع حاضر میشود و به دیگری بیماری خود را منتقل میکند باید گفت از آنجایی که او قصد عمدی نداشته از همین باب مستحق مجازات نیست، اما از آنجایی که فرد مقابل از او بیماری گرفته مسئول است و باید خسارت وارده به فرد مقابل را جبران کند.
طیبی سورکی در پاسخ به این سوال که فرد بیمار چگونه باید خسارتی را که به دیگری وارد کرده، جبران کند، گفت: در این مورد دادگاه موضوع را به کارشناس ارجاع میکند تا او میزان تقصیر را تعیین کند.
عضو کمیته قانونی و حقوق عامه مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه، ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که هنگام کارشناسی فعالیتهایی که گیرنده بیماری انجام داده نقش اساسی دارند، به عنوان مثال اگر گیرنده بیماری دستورالعملهای بهداشتی برای جلوگیری از انتقال این ویروس را رعایت نکرده باشد، میزان مسئولیت انتقال دهنده کمتر خواهد شد.
وی تصریح کرد: از نظر حقوقی اگر بخواهیم باز هم در این رابطه بررسی کنیم میتوانیم یک شیوه دیگری را ذکر کنیم که در آن فردی که مبتلا به بیماری کرونا است میخواهد دیگری را مبتلا به این ویروس کند، اما قصد کشتن او را ندارد که در این صورت از آن جهت که قصد کشتن وجود نداشته انتقال دهنده بیماری مرتکب قتل عمد نشده و باید تنها دیه پرداخت کند.
منبع: شهرآرانیوز
نظر شما