به گزارش ایمنا، محسن حاجی میرزایی در آئین بهرهبرداری از طرحهای ملی وزارت آموزش و پرورش (افتتاح متمرکز ۲۶۸ فضای آموزشی با ۱۲۹۵ کلاس درس) که با حضور رئیس جمهور و به صورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: مدرسه قبل از آنکه بنایی فیزیکی باشد محیطی تربیتی برای رشد، نمو و توسعه ظرفیتهای وجودی، فضای یادگیری و محیطی برای انتقال فرهنگ و ادب، پاسداشت زبان ملی، تمرین آزاد اندیشی، رفاقت و رقابت، شکست و پیروزی، ساختن و سازندگی، خلاقیت و نوآوری و دهها تمرین زندگی است.
وی افزود: مدرسه برای همه ملتها و کشورها از حیث سلامت، امنیت، شادابی، نشاط، تجهیزات و امکانات مهم است. مدرسه باید شوق یادگیری را در دانش آموزان افزایش دهد. مدرسه محل ترسیم و ساختن آینده یک ملت و تمدن است. مدارس در دولت تدبیر و امید با این ویژگیها ساخته میشود و هر روز در این دولت ۲۸ کلاس درس احداث شده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در این دولت ۱۰ و نیم درصد از تعداد مدارس نیازمند تخریب، بازسازی و ایمن سازی کاسته شده و در پنج سال اخیر، آمار ۳۰ درصد مدارس ناایمن به ۱۹ و نیم درصد کاهش یافته است، اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید ۱۶ هزار فضای آموزشی با ۸۱ هزار و ۵۰۰ کلاس درس به بهرهبرداری رسیده و تعداد کلاسهای افتتاحی در سال ۹۹ دو برابر سال ۹۲ است. سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز از ۴.۸ متر مربع در سال ۹۲ به ۵.۲ در سال ۹۹ افزایش یافته است. این در حالی است که با افزایش بیش از ۸۰۰ هزار نفری جمعیت دانش آموزی روبرو بودهایم.
حاجی میرزایی افزود: تعهد خیران نسبت به سال ۹۲ حدود پنج برابر شده و از ۵۵۰ به ۳,۰۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۹ رسیده و اعتبارات دولتی نیز در این بازه زمانی قریب به ۱۰ برابر شده است. سال قبل طرح آجر به آجر را طراحی کردیم و تا کنون بیش از یک میلیون نفر با آوردههای اندکی به این نهضت بزرگ پیوستهاند و در این اندیشه هستیم که هر ایرانی در ساختن مدرسه سهیم باشد که سهیم شدن در فرهنگ یادگیری و پیشرفت کشور است.
وی با اشاره به اینکه تمام بخاریهای نفتی مدارس در مناطقی که دارای زیرساخت گاز بود جمع آوری شدهاند؛ اظهار کرد: ۲۷۶ هزار کلاس درس و به عبارتی روزانه ۸۹ کلاس درس از نظر سیستم گرمایشی استانداردسازی شدند. در سال ۹۷ یک هزار مدرسه خشت و گلی داشتیم که امروز تمام آنها جمع آوری شده است. در سال ۹۶، ۱.۹ درصد بودجه عمرانی کشور به مدرسهسازی اختصاص یافته بود که در سال ۹۹ به ۷.۵ درصد افزایش یافته است که حاکی از توجه دولت به امر مدرسهسازی است.
منبع: ایسنا
نظر شما