به گزارش ایمنا، واکاوی این آمارها حاکی است در سالی که گذشت ۵۵ میلیون و ۱۲۴ هزار و ۴۹۱ تن انواع محصولات بخش معدن و صنایع معدنی به ارزش هفت میلیارد و ۶۸۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دلار صادر شد.
این آمار در مقایسه با سال ۹۸ از نظر وزنی افت ۲۱ درصدی و از نظر ارزشی کاهش ۱۱ درصدی داشته است.
بیشترین ارزش صادرات در سال ۹۹ مربوط به زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط با چهار میلیارد و ۱۲۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بود که هرچند در مقایسه با سال ۹۸ افت پنج درصدی ثبت کرد، اما ۵۳.۷ درصد صادرات را به خود اختصاص داد.
پس از آن، مس و محصولات پاییندستی با ۹۵۸.۱ میلیون دلار، «سایر معدن و صنایع معدنی» با ۷۵۸ میلیون دلار، زنجیره سیمان با ۴۸۵.۸ میلیون دلار و زنجیره روی با ۳۵۷.۶ میلیون دلار در رتبههای بعدی بیشترین صادرات محصولات این بخش قرار گرفتند.
رشد ۱۳ درصدی واردات
بر پایه این آمارها، در سال ۹۹ مقدار چهار میلیون و ۱۵۶ هزار و ۵۹۱ تن انواع محصولات بخش معدن و صنایع معدنی به ارزش سه میلیارد و ۴۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار به کشور وارد شد.
این آمار از نظر وزنی رشد ۱۳ درصدی و از نظر ارزشی افزایش ۶ درصدی در مقایسه با سال ۹۸ داشته است.
در سالی که گذشت زنجیره فولاد و محصولات فولادی مرتبط با یک میلیارد و ۳۷۳ میلیون دلار بیشترین ارزش واردات محصولات این بخش را به خود اختصاص داد و پس از آن، سایر معدن و صنایع معدنی با ۵۲۲ میلیون دلار، زغالسنگ و کک با ۳۰۳.۲ میلیون دلار، زنجیره آلومینیوم و محصولات با ۲۹۰.۵ میلیون دلار و انواع محصولات سفال، آجر، سرامیک و کاشی با ۱۶۹.۳ میلیون دلار در ردههای دوم تا پنجم قرار گرفتند.
منبع: ایرنا
نظر شما