به گزارش ایمنا، مسعود امیرزاده ضمن اشاره به اینکه لازم است هرگونه برنامهریزی در عرصه سیاستهای کلان اقتصادی توسعه محور در کشور بر مبنای یک پیوست آبی باشد، اظهار کرد: نظام برنامهریزی سیاستهای کلان کشور در هر بخشی از جمله کشاورزی، صنعت، بارگذاری جمعیتی و… بر اساس موجودی منابع آب کشور باشد.
وی ادامه داد: سرزمینی که در آن منابع آب محدود است باید آب را بهعنوان یک نهاده مهم در برنامهریزیهای کلان تمام عرصهها حتی در زمینه جدالهای دیپلماتیک و سیاسی در نظر گرفت و ضرورت دارد کشور یک پیوست آبی داشته باشد و این برنامهریزیهای کلان اقتصادی توسعهمحور بر اساس توان آبی و موجودی منابع آب تنظیم شود.
این عضو کارگروه آب شورای هماهنگی شبکه ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور، تصریح کرد: برنامهریزی و سیاستگذاریها باید بر اساس موجودی واقعی و طبیعی منابع آب یک منطقه باشد، نه بر اساس غارت منابع آبی طبیعت و بهرهبرداری از منابعی که مربوط به نسلهای آتی است. میتوان گفت که تاکنون به این مسائل کم توجهی شده و این برنامهریزیهای توسعهمحور بر اساس منابع آبی که از طریق انتقال آب یا بهرهبرداری از ذخایر استراتژیک بوده تنظیم و اجرایی شده است.
این کارشناس محیط زیست ضمن بیان اینکه سیاستهای توسعه در کشور باید بر اساس واقعیتهای اقلیمی و منابع آبی که طبیعت بهصورت رایگان در اختیار ما گذاشته باشد، گفت: دخل و خرج آبی در کشور باید اصلاح شود چراکه اکنون این دخل و خرج با یکدیگر همخوانی ندارد و این مسئله فشار زیادی را به سرزمین وارد میکند.
امیرزاده اظهار کرد: زمانیکه برای کاهش فشار اقتصادی به منابع آب فشار مضاعفی وارد میشود شاید برای کوتاهمدت بتوان از شرایط دشوار عبور کرد اما در بلند مدت کلیه منابع آب مختل و آینده سرزمین دچار بحران میشود بنابراین لازم است نسبت توسعه و منابع آب کشور با یکدیگر هماهنگ باشند، گرچه ممکن است مدتی مردم و اقتصاد کشور را تحت فشار قرار دهد.
منبع: ایسنا
نظر شما