به گزارش ایمنا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، کامبیز عباسی گفت: پیش بینی میکنیم در سال جاری حدود ۳۰ هزار دستگاه تراکتور، ۸۰۰ دستگاه کمباین برداشت غلات و ۵۰ هزار دستگاه ادوات و تجهیزات کشاورزی تأمین و در بخش کشاورزی توزیع شود.
وی با بیان اینکه توزیع تسهیلات در استانهای کشور انجام شده است، اظهار داشت: تخصیص ۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات به مکانیزاسیون کشاورزی در این مرحله است و به طور قطع محدودیتی برای پرداخت نداریم.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی همچنین برآورد کرد که در پاییز سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۹۲ درصد اراضی گندم با تکیه بر صنایع داخلی به صورت مکانیزه کشت شود.
عباسی یادآور شد: در ابتدای این دولت سطح کشت مکانیزه گندم نزدیک به ۵۶ درصد این اراضی بود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در مورد ماشینهای برنج نیز گفت: با توجه به تأمین و تدارک ماشینهای برنج، برآوردها نشان میدهد برداشت مکانیزه برنج در شالیزارهای کشور به حدود ۹۰ درصد و کشت مکانیزه به حدود ۸۰ درصد برسد.
عباسی خاطرنشان کرد: پیش بینیها حاکی از آن است که روند مکانیزاسیون دو محصول استراتژیک گندم و برنج به صورت جهشی بهبود یافته است.
وی میانگین مکانیزاسیون اراضی شالیزاری در ابتدای این دولت در سال ۹۲ را ۱۲ تا ۱۵ درصد عنوان کرد و اظهار کرد: با برنامهریزی های انجام شده، حمایتها و تخصیص تسهیلات در حوزه مکانیزاسیون برنج طی این مدت رشد ۷۰۰ درصدی داشتهایم.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: عملیات کاشت، داشت و برداشت چغندرقند و ذرت نیز به طور کامل به صورت مکانیزه انجام میشود.
عباسی با اشاره به اینکه در مورد برداشت مکانیزه پنبه، نگرانیها در حال برطرف شدن است، گفت: پس از سالها انتظار با حمایت وزیر جهاد کشاورزی سال گذشته دو دستگاه الگویی کمباین برداشت پنبه وارد کشور شد و کشاورزان با آن آشنا شدند.
وی ادامه داد: با تکثیر و توسعه ارقام مناسب پنبه و ورود دو دستگاه الگویی کمباین برداشت، گامهای بلندی در این حوزه برداشته خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در مورد دستاوردهای سال گذشته نیز خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ تقریباً دو برابر سال ۹۸ جذب تسهیلات مکانیزاسیون داشتیم که نوید بخش افزایش سرمایه گذاری در این حوزه است.
عباسی میزان جذب تسهیلات مکانیزاسیون در سال ۹۹ را ۳,۳۵۰ میلیارد تومان و سال ۹۸ را ۱,۸۶۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
نظر شما